Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Už před časem Večerník informoval o tom, že se dost možná blíží krátkodobý návrat Jiřího Vykoukala k aktivní hráčské kariéře. A v sobotu 22. února 2020 se tenhle předpoklad stal skutečností, když sportovní manažer prostějovských hokejistů naskočil do prvoligového střetnutí s Jihlavou jako člen základní sestavy Jestřábů!

Vykoukal se narodil 11. března 1971, už brzy tedy oslaví 49. narozeniny. Naposledy hrál v sezoně 2011/2012 za Plzeň. Dvojnásobný mistr světa tak absolvoval soutěžní duel po dlouhých sedmi letech, přičemž sám bude mít zanedlouho už devětačtyřicet roků. Nastoupil ve třetí obranné dvojici, na ledě strávil podobnou porci minut jako ostatní beci LHK a dokonce chodil i na přesilovky. Celkově potvrdil dojem z tréninků v poslední době, které jsme občas sledovali: že výkonnostně na druhou nejvyšší soutěž ČR bez výraznějších problémů stačí.
Největší zbraní ostříleného zadáka s přezdívkou „Bača“ logicky byl přehled ve hře včetně pozičního bránění, mezi nejlepší patřil rozehrávkou. Ani fyzicky nijak viditelně nezaostával jak bruslením, tak co se týče osobních soubojů. Jen u střelby se dal vypozorovat určitý ústup z někdejších schopností. Gól či asistenci nezaznamenal, naopak z přesilovky po jeho faulu vstřelili hosté vítěznou branku na 1:3.
Přesto se Vykoukal dočkal během utkání i po jeho konci skandování hrstky hlasitějších fanoušků na svou osobu. A slova chvály pro svého „svěřence“ měl rovněž kouč Jestřábů. „Všichni mohli být překvapení, jaký výkon Jirka po sedmileté pauze předvedl. Za mě perfektní a klobouk dolů, v rozehrávce patřil určitě k nejlepším,“ usmíval se Ladislav Lubina, který jinak moc důvodů k radosti v sobotním večeru neměl.
Po konci kariéry se Vykoukal zapojil do dění v prostějovském klubu. Nejprve dělal mentálního kouče, potom asistenta trenéra a následně přesedlal do pozice sportovního manažera, kterým je dodnes. Až do října byl současně i hlavním koučem, než ho vystřídal právě Lubina.

 

Hokej v číslech: Jak vypadal  comeback podle statistik?

PROSTĚJOV Tohle se nevidí moc často. Pokud se to tedy nestalo úplně poprvé v české hokejové historii... Jiří Vykoukal naskočil do zápasu profesionální soutěže dva týdny před 49. narozeninami! A rozhodně nešlo o symbolický start, na ledě strávil 17 minut a 43 vteřin. Z prostějovských obránců měli vyšší ice time pouze Jakub Husa a Jaroslav Mrázek.
Vykoukalovo vytížení navíc rostlo každou třetinou. Tu první dokončil s časem 4:41, další s hodnotou 5:22 a v poslední části už měl ice time 7:40. Postupně zjistil, že když je na ledě, Prostějov rozhodně nehoří. Zjistil, že na to pořád má a nemusí se bát ostudy. Vykoukal poctivě střídal. Neprodlužoval si zbytečně svoje šichty, aby se nezavařil – ve druhé třetině trvalo jeho střídání průměrně jen 32 vteřin.
Zato hrál ve velmi slušném tempu A ukázal, že po konci kariéry rozhodně nelení. Fyzicky je skvěle připravený, což napověděly už kondiční testy před začátkem sezony, které absolvoval se svými svěřenci. Patřil v nich údajně k nejlepším.
Vykoukal proti Jihlavě nejprve nastupoval pouze při hře v rovnovážném počtu. Když se ale zápas začal vyvíjet lépe pro Duklu, začal chodit i na oslabení (celkem v zápase 2:50) a do přesilovek (3:00). Měl celkem dvě střely na branku, trefil dokonce tyčku. Ve statistice +/- skončil na -1. Celkově byl u dvou obdržených branek (a u žádné vstřelené). Zblokoval jednu střelu a jednou šel na trestnou na dvě minuty za faul kolenem. V následné přesilovce potom Dukla odskočila na 3:1 a vedení už nepustila.
s využitím www.hokej.cz

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...