Příjemnou noc, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 jestrabi breclavSkvostné počítání prostějovských hokejistů v přípravných zápasech pokračuje. Původně měl na Hanou přijet Hodonín, ale na poslední chvíli se omluvil, domácím to ale nevadilo a poradili si i s náhradou. Dva dny po výhře 6:3 na ledě Techniky Brno nezaváhali ani proti Břeclavi a tamější Lvy zkrotili výsledkem 7:0. Pod nejvyšší výhru Jestřábů se podepsalo hned šest různých střelců, hned třikrát se domácím hráčům podařilo využít početní výhody.

Jestřábi nastupují do zápasů v absolutní koncentraci a předvedli to i ve čtvrtek večer. Již po dvou minutách a přesném pasu Franka Kučery se před bránou prosadil Jakub Kořínek, ke zvýšení vedení pak pomohli hosté několika fauly v krátkém rozpětí.

Nejprve se Břeclavští připravili o přesilovku když jen tři sekundy po Dubově faulu putoval na trestnou i Záborský, při vyloučení Jedličky si nechali do sóla ujet Antončíka, kterého následně museli faulovat. O nedlouho musel opustit led i hostující Blaha a Robin Malý přesnou střelou proměnil přesilovku pět na tři ve stav 2:0. Počet vyloučených za první část se uzavřel na čísle osm, o což se hned pěti kusy postarali domácí. Mrzet je to ale příliš nemuselo, hosté nebyli ani trochu nebezpeční.

Lvi z Břeclavi sehráli o den dříve vítězný duel s reprezentací Jižní Korey a nedávný duel byl znát. Za první třetinu si nevytvořili ani jednu výraznější možnost a tak to pokračovalo i v dalších minutách. To Jestřábům se dařilo vytrvale navyšovat vedení. Jen osmasedmdesát sekund po startu druhé části zůstal v blízkosti brankoviště osamocený Michal Černý a věděl si rady – 3:0.

V pětadvacáté minutě mohl přidat čtvrtou branku Veselý, když si najel mezi kruhy a obdržel zpětnou přihrávku, nastřelil však tyč. Zadařilo se tak až Viktoru Coufalovi po asistenci Lukáše Luňáka a čtyřiadvacetiletý útočník se tak v den svých narozenin dočkal první prostějovské branky. O čtyři minuty později pak přišla chvíle Vladimíra Stejskala, jenž po Dubově vybídnutí zasadil soupeři pátou ránu. To již nevydržel Josef Michálek a zamířil z brány na střídačku.

Břeclavská dvojka Michal Surý udržela čisté konto jen pět minut a šestnáct sekund, i tak to byl více než dvojnásobek, než co se povedlo jedničce Jihomoravanů. Po vyloučeních Záborského a Nekorance se ukázal David Šebek a dvojnásobnou přesilovku přetavil v šestý zásah.

Domácím se nabízely přesilovky i nadále a potřetí ji využil opět David Šebek. Minutu a půl od zahájení závěrečné dvacetiminutovky zvýraznil náskok již na 7:0. Dál už se ale skóre nepohnulo a stejně jako v zahajovacím duelu nastříleli Jestřábi sedm branek. Poprvé v přípravě se jim ale podařilo neinkasovat a Ondřej Kocián tak vychytal čisté konto.

Jedinou šanci za celých šedesát minut si totiž vytvořili hosté až na počátku poslední minuty, ale Mašův nájezd si Kocián pohlídal. Po šesti přípravných duelech tak mají prostějovští hokejisté skóre 31:14, to znamená v průměru šest nastřílených branek na zápas.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Lvi Břeclav 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Kořínek (Kučera), 11. Malý (Luňák, Stejskal), 22. Černý (Duba), 28. Coufal (Luňák), 32. Stejskal (Duba), 37. Šebek (Černý), 42. Šebek (Černý). Vyloučení: 7:8. Využití: 3:0.

Sestava Prostějova: Kocián – Kořínek, Veselý, Malý, Nedbálek, Kaluža, Knesl, Švaříček, Dufek, Brančík – Stejskal, Venkrbec, Duba, Jurík, Coufal, Luňák, Černý, Šebek, Jedlička, Antončík, Belay, Kučera, Kryl. Trenér: Josef Málek.

Sestava Břeclavi: Michálek (32. Surý) – Dora, Šidák, Novák, Nekoranec, Strapina, Hoes, Korvas, Kovář, Lechner, Prudek, Maša, Popolanský, Pocházka, Bartoš, Blaha, Záborský, Novák, Zháňal. Trenér: Michal Konečný.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...