Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Padesát ran vyslali prostějovští hokejisté na bránu domácí Kadaně ve střetnutí 10. dějství skupiny o účast v předkole play off Chance ligy, ale nebylo jim to ve výsledku nic platné. Všechny střelecké pokusy totiž zneškodnil nechtěný odchovanec LHK mezi tyčemi Jakub Neužil, kterého vedení hanáckého klubu poslalo zkraje sezóny na hostování do SK. A s ním v sestavě (i dalším vyhozeným Romanem Chloubou) Severočeši porazili favorita už podruhé za sebou, tentokrát 3:0.

Hosté do utkání doslova vlétli, již v úvodní minutě se k dobré střele dostal M. Jandus a zanedlouho měl velkou šanci i Knap, ale v obou případech zasáhl Neužil. Trhači se do první větší příležitosti prosadili v 5., kdy pokus Wágnera po ledě zneškodnil Dvořák. Po několika dalších projektilech na obou stranách byla Jestřábům nabídnuta první přesilovka. Ta však netrvala dlouho, neboť uzdravený Račuk ve snaze dorazit kotouč do klece sekl Neužila. Největší šanci ke skórování měli domácí po nedovoleném zákroku Mrázka, který zastavil Chloubu v gólové možnosti, za což rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou. K trestnému střílení se postavil sám faulovaný, ale na Dvořáka recept nenašel. Ke konci zahajovací třetiny hrál Prostějov další přesilovou hru, domácí ji ovšem přečkali bez úhony.
Druhá perioda vyšla Kadaňským na jedničku. Nejprve se za Dvořákova záda trefil hned ve 21. Chlouba, který vymetl pavučinky z pravé šibenice – 1:0. O dvě minuty později bylo na zimním stadionu ještě veseleji, když Čech zamířil přesně mezi gólmanovy betony – 2:0. Hanáci se nevzdávali, jenže veškeré jejich pokusy končily u výborně čapajícího Neužila. Naopak outsider dokázal využít skoro každou větší příležitost. V 39. se dostal ke střele Z. Zabloudil, jehož pokus Dvořák vyrazil před najíždějícího Žolobova a ten doklepl do odkryté svatyně – 3:0.
Třetí část přinesla několik slibných šancí na obou stranách, víc jich přitom měli ptačí dravci. Leč rozchytaný fantóm Neužil pokračoval ve výborném výkonu a za svá záda nepropustil žádnou ránu. Největší tutovku měl na hokejce kapitán Račuk, toho „Neužka“ rozesmutnil působivým tygřím skokem. V závěru zahrozilo také eskáčko jedovkou Müllera do levé tyčky. Nakonec si Trhači připsali cenné tři body a Kuba Neužil první vychytané čisté konto v jejich dresu.

ÚSTY TRENÉRŮ
Tomáš HAMARA – SK Trhači Kadaň
„Jsme spokojení až nadšení, vyhrát nad Prostějovem na domácím ledě a ke všemu s nulou je paráda. Samozřejmě kluci předvedli výborný týmový výkon podpořený gólmanem Kubou Neužilem, který chytal úplně excelentně. Hráli jsme ale dobře také do obrany, vraceli se. Soupeř má výborný mančaft, tudíž si i přesto šance vytvořil. Ještě jednou chci proto vyzdvihnout náš kolektivní výkon, který obohatil skvělý brankář. Všichni jeli proti Jestřábům na doraz, což dokládá spousta zblokovaných střel i dohraných osobních soubojů. Supr výkon a jen tak dál!“

Ladislav LUBINA – LHK Jestřábi Prostějov
„Z našeho předvedeného výkonu i konečného výsledku jsem velice zklamaný. Soupeř hrál tak, jak jsme očekávali, ovšem my jsme se bohužel nevyvarovali věcí, na které jsme před zápasem upozorňovali. Po našem jakoby tlaku v útočném pásmu jsme domácím dovolili útoky a přečíslení, z nichž skórovali. Sami jsme Kadani nebyli schopni vstřelit žádný gól, a to ani do prázdné brány. Z gólmana soupeře jsme udělali kandidáta pro národní mužstvo.“


LEDNÍ HOKEJ
Chance liga mužů ČR 2019/20 – 40. kolo

SK Trhači Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov
3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Chlouba (Eliáš, Trefný), 23. Čech (Dubský, Trefný), 39. Žolobov (Z. Zabloudil, Delmarche). Rozhodčí: Kostourek, J. Doležal – O. Doležal, Flegl. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 472.
Sestava Kadaně: Neužil – Eliáš, Trefný, Klodner, Chalupa, Procházka, Foltýn, Delmarche – M. Zabloudil, Rindoš, Chlouba – Müller, Žolobov, Z. Zabloudil – Homer, Wojnar, Wágner – Dubský, Čech. Trenéři: Petr Klíma a Tomáš Hamara.
Sestava Prostějova: Dvořák – Mrázek, M. Jandus, Husa, Muška, Hrádek, Knap – Krejčík, Račuk, Žálčík – Hrníčko, Divíšek, Nouza – T. Jandus, Chlán, Ouřada – Novák, Meidl, Pochobradský. Trenéři: Ladislav Lubina a Ivo Peštuka.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...