Příjemnou noc, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

jestrabi logoVítězstvím prostějovští hokejisté turnaj v Porubě otevřeli a vítězně se s ním i rozloučili. Poté, co v pátek zdolala Krynica přesvědčivě Porubu, bylo jasné, že si Jestřábi zahrají v sobotu o bronz. Tak se také stalo a proti slovenské Žilině odehráli kvalitní a vydařený zápas, kdy jim zejména vydařená desetiminutovka ve druhé části zajistila umístění na pódiu a pohár pro bronzový tým.

 

Úvod vyšel lépe Slovákům, byť jako první musel zasahovat Mikoláš. Hned v polovině druhé minuty se totiž ranou pod břevno ukázal Filip Macejka a Lukáš Vydržel tak dlouho čisté konto neuhájil. Velice brzy mohl po spolupráci s Venkrbcem srovnat Kryl, gólman byl i trochu se štěstím proti a jednadvacetiletý prostějovský odchovanec si tak musel počkat až do poloviny sedmé minuty. Najel si na správné místy a Venkrbcovu střelu dorazil do prázdné brány – 1:1.

Obrat mohl dokonat Antončík, kdyby uspěl po Belayově vybídnutí. Jen o chvíli později pak Jestřábi promarnili minutu a půl trvající přesilovku pěti proti třem. Podruhé se tak radovalo mužstvo nastupující v nejvyšší slovenské hokejové soutěži. Jaroslav Kalla ještě nastřelil pouze tyč, po Dubově zahákování se ale v klasické početní výhodě prosadil Radoslav Kropáč.

Ve druhé části Prostějov bez úhony přečkal Macejkův blafák i Valáškovo trestné střílení, aby jeho hráči předvedli velkolepý obrat. Lukáš Luňák ještě zakončil kombinaci pouze nastřelením gólmana, krátce po návratu vyloučeného Čavrka a tři sekundy před polovinou duelu se však útočník Jestřábů nemýlil a srovnal na 2:2.

Sto sekund po vyrovnání uspěl od modré Jakub Kořínek, o dalších sto šest sekund později dokonal Kučera Antončíkovu práci a uklidil puk do prázdné brány. Páté trefy Prostějova pak minutu a půl před koncem druhé třetiny docílil Matouš Venkrbec. Předcházelo tomu vyšachování soupeře po kombinaci na jeden dotek.

Až v tomto utkání se prostějovským hokejistům nepodařilo využít ani jednu přesilovku, blízko k tomu měl například Coufal na přelomu posledních dvou desetiminutovek. Branky už však dosáhli pouze Žilinští, dvě minuty před koncem uspěl tvrdou ranou Tibor Varga. Ti pak za stavu 3:5 zkusili hrát bez brankáře, ale k další korekci to nevedlo a skóre se již nezměnilo.

„Byl to nejlepší zápas přípravy. Všechny čtyři lajny bruslily a dostávaly se do šancí, tímto směrem bychom chtěli jít. V první třetině nás ještě brankář zázračně vychytal, tlaku ale bylo tolik, že mu nemohli odolat,“ radoval se z cenné výhry hlavní trenér Jestřábů Josef Málek.

Konkrétně mu udělaly radost přesné přihrávky, síla na puku i u mantinelu, začínající automatismy i fungující kamarádství. „Čtyři lajny už máme poskládané a trpělivě čekáme, až se všichni prosadí. Teď nás čeká poslední týden 'na krev', poté již začneme pilovat taktiku a nacvičovat ptřesilovky, oslabení, rozehry, napadání,“ pověděl Málek.

V pondělí tak půjde o klasický trénink, v úterý dorazí Jiří Vykoukal a odpoledne se Jestřábi ukáží na ledě Techniky, ve středu to bude vícefázový trénink, ve čtvrtek tréninky a od 18 hodin domácí duel proti Hodonínu, v pátek opět dril a o víkendu volno.

Turnaj v Porubě se podle něj vydařil nad očekávání, prostějovský kouč si nedělal velkou hlavu ani z tolika vyloučení. „Nešlo o naši neukázněnost. Rozhodčí byli obezřetnější a někdy útlocitní, ale takový byl trend a neobjevilo se žádné extempore. Odehráli jsme těžké zápasy s kvalitními soupeři, byl to dobrý hokej a takový lakmusový papírek pro porovnání, jak na tom jsme,“ liboval si Málek.

LHK Jestřábi Prostějov – MsHK Žilina (Slovensko) 5:3 (1:2, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Kryl (Venkrbec, Stejskal), 30. Luňák (Coufal), 32. Kořínek (Venkrbec), 35. Kučera (Antončík, Belay), 39. Venkrbec (Stejskal, Coufal) – 2. Macejka (Varga), 19. Kropáč (Varga), 58. Varga (Novák). Rozhodčí: Mikula – Parma, Jureček. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1.

Sestava Jestřábů: Vydržel (Kiša) – Veselý, Kořínek, Nedbálek, Kolibár, Jedlička, Knesl, Kaluža, Švaříček – Antončík, Belay, Kučera, Černý, Šebek, Duba, Jurík, Luňák, Coufal, Venkrbec, Kryl, Stejskal. Trenér: Josef Málek.

Sestava Žiliny: Mikoláš (Johanes) – Dlouhý, Bajaník, Hriňa, Niník, Špila, Ostrčil, Loydl – Čavrk, Kalla, Kubiš, Linet, Novák, Lipovský, Valášek, Macejka, Jarab, Varga, Kropáč, Horský. Trenér: Jan Neliba.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...