Příjemnou noc, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Důležitý zápas čekal ve středu prostějovské Jestřáby. Ti se stále bijí se svými sousedy o účast v předkole, a jeden z nich, Jihlava, tentokrát přijel ukázat své kvality. Souboj nakonec dokázali ovládnout právě hosté, přestože Jestřábi nepodali špatný výkon a zjevně zapracovali na přesilovkách. Jediným střelcem se ale ve 3. třetině stal za domácí Tomáš Divíšek, což na body nestačilo. Jestřábi tak padli poprvé z posledních pěti zápasů. Na jejich postavení v tabulce se to ale neprojevilo, nadále se nachází na 10. místě.

Do zápasu vstoupila lépe Dukla. Podařilo se jí hned zkraje utkání vyvinout nemalý tlak, Huf se měl co ohánět. Ale ani Skořepa, ani jeho spoluhráči si na něj nepřišli. Paradoxně první velkou šanci zápasu měl ale Prostějov. Začátkem 8. minuty úplně hosté zapomněli na Meidla, který však po zamíchání s pukem blafák neproměnil. Huf poté opět měl nemálo práce, ale díky zákroku betonem si poradil. To Žálčíkova nahrávka nakonec těsně minula adresáta, který to jinak mohl mít do prázdné brány. Zajímavou střelou se následně prezentoval Illéš.
Hra se často přelévala z jedné strany kluziště na druhou, což změnila až přesilovka Dukly. Zejména Pohl v ní byl opravdu velmi aktivní, trefil jedním ze svých pokusů i břevno. Zatímco pak v jiných zápasech se tolik nevylučovalo, první třetina byla na tresty bohatá. A tak po utrápené hře čtyř proti čtyřem oplácel Prostějov stejnou mincí, tedy přesilovkou. Žálčík ale ani jeden ze svých četných pokusů neproměnil.
Druhá třetina začala svižněji než ta předchozí. Zejména Meidl s Čachotským se zprvu předháněli, kdo spálí větší šanci. Nutno dodat, že Čachotského dobře vychytal Huf. Před polovinou zápasu dostali Jestřábi výhodu další přesilové hry, ale i přes velký tlak nedokázali skórovat. Mohlo je to poté hodně mrzet, protože Jihlava naopak početní výhodu využila. Jestřábi se dlouho zodpovědně bránili, ale pak přišla střela Jana Pohla z modré čáry a na tu už obrana s Hufem v čele nestačila. Navíc přišla další rána. V čase 34:37 nejprve měl velkou šanci Tomáš Jandus. Nedal. A hned záhy Prostějov inkasoval podruhé. Kryštof Hrala využil chybu obrany, dostal se s kolegou do přečíslení a mohl se radovat z navýšení vedení. Zbytek třetiny už se naopak nesl v poklidnějším duchu.
Také třetí třetina byla svým způsobem třetinou paradoxů. První dvě velké šance totiž měl Čachotský a zejména Pekr, který ze skvělé pozice nedal. Nicméně skórovat se podařilo na druhé straně Tomáši Divíškovi, který se trefil na vzdálenější tyč. V polovině dvacetiminutovky se ale opět radovala Jihlava: domácí hráč zůstal ležet v útočném pásmu, rozhodčí nezapískal a ztrátu koncentrace potrestal záhy veterán Tomáš Čachotský. Zbytek zápasu už byl ve vlažnějším tempu: Jestřábům se nedařilo dostávat do větších šancí, kromě výjimky v podání Skořepy platilo totéž o hostech. A tak nakonec domácí odešli z vlastního ledu s prázdnou. A to i přesto, že jejich výkon rozhodně nebyl špatný.

ÚSTY TRENÉRŮ

Ladislav LUBINA – LHK Jestřábi Prostějov
„Celkově bych řekl, že jsme dnes zaostávali bruslařsky a nebyli schopní se víc prosadit v útočné fázi. Když jsme si hlavně ve druhé třetině nějaké šance vypracovali, tak jsme je neproměnili. Nebo kdyby Venca Meidl dal hned v první části svou tutovku, mohl pak zápas vypadat jinak. Každopádně velký rozdíl mezi oběma týmy spočíval v přesilovkách, kde soupeř působil mnohem nebezpečněji. My jsme zaostávali silově, nedokázali Jihlavu přetlačit a málo chodili do předbrankového prostoru na teče i dorážky.“

Karel NEKVASIL – HC Dukla Jihlava
„Do první třetiny jsme nevstoupili úplně dobře a prvních deset minut bylo z naší strany vlažnějších. Ale pak jsme zlepšili pohyb a dostávali se do šancí, byť ne vyložených. Tyhle možnosti jsme však neproměňovali, až ve druhé třetině dali dvě branky. Nejprve v přesilovce po ráně od modré hezkým průstřelem, druhý gól byl také krásný. I za třetí část musíme hráče pochválit, kromě jedné chyby a následně inkasovaného gólu. Kluci utkání odbojovali, zvládli takticky dobře a nepustili Prostějov do nějakého extra tlaku s většími příležitostmi. Mančaftu děkujeme a jsme rádi za tři body.“


LEDNÍ HOKEJ
Chance liga mužů ČR 2019/20 – 39. kolo

LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 45. Divíšek (Muška) – 33. Pohl (Zeman), 36. Hrala (Protasenja), 49. Čachotský (Pohl, Staněk).
Rozhodčí: Dědek, Vrba – Zídek, Kráľ. Vyloučení: 5:6, navíc Pekr (JIH) 10 min. OT za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 801.
Sestava Prostějova: Huf – Mrázek, M. Jandus, Hamrlík, Muška, Husa, Krejčí, Březák – Krejčík, Pochobradský, Žálčík – Hrníčko, Divíšek, Nouza – T. Jandus, Chlán, Ouřada – Meidl, Novák, Knap. Trenéři: Ladislav Lubina a Ivo Peštuka.
Sestava Jihlavy: Brož – Pohl, Staněk, Piegl, Kolář, Půža, Holý – Čachotský, Fronk, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – Machač, Skořepa, Zeman – Hrala, Lichanec, Protasenja. Trenéři: Viktor Ujčík a Karel Nekvasil.

„Utkání odbojovali, zvládli takticky dobře a nepustili Prostějov do nějakého extra tlaku,“ jihlavský asistent trenéra Karel Nekvasil o výkonu hráčů Dukly.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...