Příjemnou noc, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V zápase s Benátkami nad Jizerou, den před Silvestrem, navázali domácí Jestřábi na vysokou výhru z Třebíče. S třináctým týmem si snadno poradili a s rozdílem čtyř branek brali tři body. Značnou zásluhu na bodecch Prostějova měli dva kmenoví hráči Šumperka: Daniel Vachutka (1+1) a Tomáš Drtil (2+0).

První třetina začala velmi opatrným a pomalým tempem. Šance byly na obou stranách, ale žádný gól z nich nepadl. Domácí jakoby, se probrali až po třetí minutě zápasu. Březák, Chlán a Drtil svými střelami z dálky vyzkoušeli gólmana Žajdlíka. Na druhé straně v čase 8:24 prověřil Buchtela střelou z úhlu reflexy prostějovského Hufa. Po minutě se do dobré pozice dostal Lukáš Krejčík. Situaci, kterou Krejčík vytvořil, musela zachraňovat obrana soupeře. Pohrozit dokázali i benátečtí. Ve 13. minutě najel před branku Hanáků Wiencek, ale nedokázal zkrotit puk na své hokejce, který mu utekl. V čase 14:15 padl první gól zápasu. Daniel Vachutka pohotově mezi kruhy zareagoval na nahrávku Václava Meidla, potvrdil tak formu z předešlých zápasů – 1:0. Dvacet sekund poté přišla na řadu první přesilová hra, když byl Husa vyloučen na dvě minuty. Prostějov si ale vše pohlídal a po úvodí části se šlo do šatny, pro ně za příznivého stavu.
Druhou třetinu začínal domácí celek přesilovou hrou, kterou si celou přenesli z té první. Nicméně až k jejímu konci se vůbec nedostali do rytmu, vyslali jen pouhé dvě střely, a to jen z větší vzdálenosti. Prostějov měl pak štěstí, že mezi jeho třemi tyčemi stojí mladík Huf, který ukázal skvělou formu a odrážel pokusy soupeřů. Pak si vzali slovo opět Hanáci: Ouřada nejprve neproměnil střelu z vrcholu kruhu. Následně prověřil gólmana hostů Divíšek, který tečoval střelu Husy. Prostějovu také pomohl fakt, že ubránil oslabení, které hráli v polovině třetiny. Pak se další přesilové hry dočkali i muži s Jestřábem na prsou. Pravý tlak, který se fanouškům musel líbit, ale přišel až ke konci výhody a následně při hře 5 na 5. Tomáš Jandus mířil pod břevno, Žajdlík skvěle zasáhl. Následně přicházely střely od modré, ale obrana soupeře držela. Tlak domácích ukončilo až vyloučení Mušky v čase 32:59. Prostějov ale neměl problém vrátit se do svého útočného pásma a skóre zvýšil ve svém vlastním oslabení. Tomáš Drtil se individuální akcí sice dostal do těžkého úhlu, nicméně i tak puk zavěsil do růžku – 2:0. Bukač ke konci druhé části vytvořil nepříjemné nahození na Hufa, který měl zakrytý výhled, snížení skóre se ale nekonalo.
Poslední část začala jako ta druhá, přesilovou hrou pro Jestřáby. Ti v ní ale opět nedokázali skórovat. Gólmana hostů nejprve potrápil kanonýr Nouza golfákem, ten ještě Žajdlík chytil. Po chvíli to Nouza zkusil znovu, tentokrát z bezprostřední blízkosti, a to už vyšlo – 3:0. Tím se ale domácí neuspokojili a hnali se za další brankou. Za necelé dvě minuty se světlo za svatyní hostů opět rozsvítilo. Drtil vyslal ránu z dálky, díky přesnému zaměření si tak zapisuje další bod za branku – 4:0. Po další minutě se zase měnilo skóre zápasu, tentokrát se ale poprvé prosadili hosté z Benátek. Vojtěch Strnad se dostal u levé tyče k dorážce, a sebral tak Hufovi čisté konto – 4:1. Na tempu Benátek se ale nic nezměnilo. Bylo vidět, že chtějí zápas rychle dohrát. V čase 53:15 si vzali poslední slovo domácí Přesněji kapitán zápasu Žálčík, který osamocený ujel před gólmana hostů a nebál se zakončit – 5:1. Prostějov tak vyhrál rozdílem čtyř branek a dočkal se tak po více jak měsíci (25. kolo, 23.11.2019 – Kadaň, pozn. red.) tříbodového domácího vítězství!

HODNOCENÍ TRENÉRŮ
Ivo PEŠTUKA – LHK Jestřábi Prostějov
„Dnes bych to vzal jako malé shrnutí letošní sezony. Od začátku soutěže jsme se nemohli dostat do tempa a po sobě nastřádat pár vítězství. Trápila nás rozsáhlá marodka, dnes jsme nastoupili jen s pěti obránci, ale v posledních zápasech se tým semkl a dokázali jsme poslední dvě utkání velice dobře zvládnout. Všichni si přejeme, aby jak jsme zakončili rok 2019, tak abychom takto pokračovali i v roce 2020.“

Valdemar JIRUŠ – HC Benátky nad Jizerou
„Nezvládli jsme poslední třetinu. Myslím si, že v té první jsme byli lepším týmem. Ve druhé třetině jsme nevyužili nějaké šance. Do závěrečné třetiny jsme nastoupili až moc lehkovážně a soupeř nás nekompromisně trestal. Utkání jsme si sami prohráli hrubými individuálními chybami.“

Chance liga mužů ČR 2019/2020 – 6. kolo (skupina o účast v předkole play off)

LHK Jestřábi Prostějov – HC Benátky nad Jizerou 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 15. Vachutka (V. Meidl, Březák), 35. Drtil (Nouza, Jandus), 46. Nouza (Hrníčko, Divíšek), 47. Drtil (Vachutka, V. Meidl), 54. Žálčík (L. Krejčík, Miškář) – 48. Strnad (Křepelka). Rozhodčí: Fiala, Obadal – Beneš, Hanzlík. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 655. Střely na branku: 27:21.
Sestava Prostějova: Huf – Husa, Muška, Březák, Drtil, P. Krejčí – L. Krejčík, Miškář, Žálčík – Hrníčko, Divíšek, Nouza – M. Novák, V. Meidl, Vachutka – T. Jandus, Chlán, Ouřada. Trenéři: Ladislav Lubina a Ivo Peštuka.
Sestava Benátek:
Žajdlík – Kolmann, Žůrek, Aubrecht, Buchtela, Charvát, Bukač, Had – Klapka, Chrtek, R. Duda – Wiencek, Šafařovský, A. Dlouhý – Křepelka, Strnad, Žemba – Šeliga. Trenéři: Valdemar Jiruš a Antonín Nečas.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...