Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na své poslední utkání před polovinou listopadu budou mladší žáci hokejového Prostějova jistě vzpomínat rádi. Proti Studénce se prosadili hned v sedmnácti případech. Dosavadní průběh jejich sezóny ale nelemovala jen vítězství, ale také porážky. Jednu takovou nehezkou museli skousnout třeba v Novém Jičíně.

Stejně jako jejich starší kolegové odstartovali i mladší žáci letošní mistrovský ročník utkáním ve Studénce. Soupeře z Moravskoslezského kraje znectili hned třinácti přesnými zásahy. Pravda sami šestkrát inkasovali, v konečném důsledku jim to ale vadit vůbec nemuselo. Prostějov si vypracoval vedení 2:0, když se prosadili Jakub Kumstát s Denisem Fialou. Během jedné minuty – desáté – ale bylo skóre vyrovnané. Dvě branky padly také v jedenácté minutě, po jedné na každé straně. Jako klíčových se ukázalo dalších dvacet minut, bez ohledu na přestávku.
Svěřenci kouče Smejkala během této doby udeřili rovnou pětkrát, zatímco jejich protějšci ani jednou. Mimochodem druhou třetinu pak vyhrál Prostějov 7:2! Kumstátovi scházela jediná trefa, aby zkompletoval dvojitý hattrick. Hanáci také potrestali tři ze čtyř vyloučení Studénky.
Další plný bodový zisk přišel proti Krnovu. Celek ze Slezska zejména ve třetí periodě kousal, na pět prostějovských tref se však dotáhnout nedokázal. Střelecky se znovu dařilo útočníku Jakubu Kumstátovi, synovi bývalého obránce a člena výkonného výboru SK Prostějov 1913 Pavla Kumstáta. Tentokrát rozvlnil síť za zády sokova gólmana dvakrát. Branka ze 44. minuty k tomu ještě měla vítězný punc. Oba týmy v jednom případě udeřily v přesilovce, domácí navíc skórovali i ve vlastním oslabení.
Také mladší žáci narazili jako jejich starší vrstevníci v „orlím hnízdě“ u řeky Oskavy. Po osmnácti gólech za první dvě utkání nedokázali Uničovu vstřelit ani jeden jediný. Od soupeře schytali nepopulárního „bůra“, rozhodla čtyřgólová uničovská prostřední třetina. V den svátku svatého Václava nestačili Prostějované ani na Olomouc. Kohoutům pomohlo, že ve druhé a třetí dvacetiminutovce dali o branku více než eskáčko. Smutný musel být po utkání především prostějovský forvard Jakub Mudrla. Regionálně blízkému celku nastřílel hattrick, přesto to na body nestačilo.
Třetí prohra za sebou přišla v Opavě, kde Prostějov potkal pořádný kartáč. Sedmnáct obdržených gólů – především patnáct za první a třetí třetinu – hovořilo za vše. Slezan si došel pro triumf jasně poměrem 17:2. Sérii porážek uťali prostějovští mladší žáci v derby s přerovskými Zubry. Na vlastní půdě zvládli přestřelku 8:5. Polovinu branek červeno-bílých zařídil útočník Tomáš Marek, dvěma ve třetí třetině uklidnil sebe i své spoluhráče. Po čtyřiceti minutách totiž Prostějov vedl nad Přerovem pouze 5:4.
Následovala těsná porážka s rožnovskými Černými vlky, Kumstát už ve 46. minutě jen snižoval na konečných 3:4 z pohledu Prostějova. Na rozdíl od starších žáků nastoupili ti mladší navíc proti Kopřivnici. S týmem z města tatrovek si poradili jasně 12:2. Téměř stejný počet gólů nicméně dostali kolo nato od Nového Jičína (0:10) a ze dvou střetnutí se šumperskými Mladými Draky si vysloužili jediný bod (5:5, 2:7). Z vítězství se opět mohli radovat v souboji se Studénkou, kterou podobně jako v prvním vzájemném měření sil pokořili velmi vysoko. Tentokrát výsledkem 17:2.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...