Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Od letošní sezóny mu v SK Prostějov 1913 přibyla nová funkce. Filipa Smejkala jmenovalo vedení klubovým šéftrenérem. Sedmatřicetiletý bývalý útočník se mimo jiné snaží zajistit efektivní návaznost jednotlivých kategorií. Jak ale sám podotýká, žádný cíl si neuzurpuje pro sebe. Proto klade důraz na spolupráci se všemi svými kolegy. A nejen s nimi...

Práce v klubu musí dávat smysl. Filip Smejkal na to z pozice šéftrenéra prostějovské mládeže neustále dohlíží. „Chci, aby na sebe všechny naše kategorie – od nejmenších až po ty dorostenecké, juniorské – navazovaly,“ prohlásil někdejší forvard Prostějova, Olomouce a Havířova.
Za zásadní cíl si vytkl vychovávání kvalitních sportovců, kteří obstojí také ve společnosti. „Několikaletý hokejový proces v mládeži by jim měl do života hodně dát. Osobně si přeji, aby náš systém byl schopen vychovat i ty hráče pro seniorské týmy, a to nejlépe tady v Prostějově,“ zdůraznil Smejkal. Po cestě k ušlechtilým metám ovšem nekráčí sám. Ani nemůže. „Musejí to být cíle všech v našem kolektivu. Proto budu chtít vše hodně konzultovat s kolegy v klubu, abychom tak vytvořili to správné zdravé prostředí pro naši práci,“ objasnil.
Jako šéftrenér zároveň komunikuje s hokejovým svazem a jeho příslušným regionálním trenérem. Společně se zaměřují na řešení různých problémů, novinek či seminářů pro trenéry. Souběžně s tím Smejkal stále působí jako hlavní kouč prostějovských starších a mladších žáků. „Mám toho hodně, to je pravda. Ale to samé platí i pro většinu ostatních trenérů v našem klubu,“ namítl. „Trénování musí člověk brát jako poslání. Jinde se asi okrádá, ovšem tak to prostě chodí,“ uvedl přesvědčeně.
Své názory se snaží probírat jak s kolegy v Prostějově, tak i s těmi z jiných klubů. „Jen tak se můžeme někam posouvat. Hrozně rád se bavím s Jirkou Osinou z Kroměříže či panem Novákem ze Šumperka. Volám si také s Lukášem Majerem, se kterým také jezdím na letní kemp, kde se řeší hokej docela extrémně,“ přiblížil. Pro komunikaci s ostatními trenéry využívá rovněž program Coachmanager. Osobně ho považuje za výborný projekt. „Ovšem pořád zastávám názor, že co prožiješ a zažiješ osobně, je lepší. Můžeš vidět sto tréninků na papíře. Ale pokud nejsou emoce, tak ten trénink, byť je na papíře stejný, může vypadat v podání dvou různých trenérů úplně jinak,“ podotkl Filip Smejkal, že nejlepší je zdokonalovat se přímo při praxi – přímé práci s mladými hokejisty.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...