Dobré ráno, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hůř už to asi načasovat nešlo. Prostějovské hokejisty čeká největší derby proti Přerovu (pondělí 21. října, 18.00 hodin), druhé celkově a první domácí v téhle sezóně. Bohužel za situace, kdy pouhé dva dny před hanáckou řežbou vyfasovali v jiném šlágru na vlastním ledě pětku od Českých Budějovic. Zvednou se v ještě ostřeji sledovaném duelu? Další dva duely v „anglickém“ týdnu zavedou Vykoukalovy svěřence ve středu do Chomutova a v sobotu na Hanou přijede překvapení sezóny, tým Poruby.

Aby toho nebylo málo, Jestřáby sráží dolů kromě špatné momentální formy a logicky horší nálady v kabině také dlouhodobě mizerná vzájemná bilance s krajským arcirivalem. Vstupní porážka aktuálního ročníku Chance ligy v Meo Aréně výsledkem 2:3 ještě zvýraznila negativní čísla, která hovoří jasnou řečí. Za posledních dvanáct let se oba nesmiřitelní konkurenti střetli ve 49 zápasech, z nichž Zubři ovládli plných třicet, zatímco tým LHK pouhých devatenáct, navíc při výrazně záporném poměru branek. Přesnou řečí čísel je to 13-6-5-25, skóre 118:159.
Tohle je samozřejmě historie a současnost může být úplně jiná, čemuž se ale složitě věří. Přerovští bojovníci totiž většinu bitev ovládají vyšším nasazením, silnějším chtěním i patřičným důrazem, a to s poměrně železnou pravidelností. A nyní by mělo být všechno jinak, když se parta kapitána Račuka trápí až na desáté příčce tabulky s 23 získanými body, přičemž hanácký sok nasbíral o šest bodů více a je pátý? Uvidíme. Třeba ani hokej nebude mít jednou logiku a zrodí se překvapení, ovšem to by Prostějované museli maximálně zabrat a poslechnout svého kouče, který jim radí žrát led.
„Myslím, že momentálně je úplně jedno, jestli máme před sebou derby nebo jakékoliv jiné utkání. Bez ohledu na konkrétního soupeře prostě musíme jít a nechat v tom zápase absolutně všechno, skákat po držkách do střel, urvat to srdcem. Jestli si tohle kluci neuvědomí a opravdu to neudělají, dopadneme špatně. Já však pořád věřím, že v našem mančaftu jsou kvality jak hokejové, tak morální a že je konečně začneme pořádně ukazovat,“ hřímal směrem k dnešnímu trháku hlavní trenér elhákáčka Jiří Vykoukal.
Doplňme, že po atraktivním pondělním menu nastoupí jeho svěřenci ve zbytku tohoto týdne k dalším dvěma velenáročným střetnutím. Ve středu 23. října od 17.30 hodin vyrukují na kluzišti loni extraligového Chomutova (zatím 4., 29 bodů) a v sobotu 26. 10. od 17.00 přivítají ambiciózně rozjetou Porubu (2., 32 bodů). Uf, skutečně pekelný program…

VZÁJEMNÉ ZÁPASY V MINULÉ SEZÓNĚ
Prostějov – Přerov: minulá sezóna doma 1:4 a 3:2sn, venku 3:4sn a 2:4, letošní sezóna venku 2:3.
Prostějov – Chomutov: minulá sezóna se neutkali, letošní sezóna doma 4:3.
Prostějov – Poruba: minulá sezóna doma 5:2 a 2:3, venku 5:2 a 6:2, letošní sezóna venku 3:9.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...