Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Druhá polovina září bude i v prostorách Víceúčelové haly-zimního stadionu v Prostějově patřit náborové akci Týden hokeje, která je součástí svazového projektu Pojď hrát hokej. Stejně jako loni umožní SK Prostějov 1913 znovu umožní dětem od čtyř do osmi let, aby si vychutnaly neopakovatelný zážitek. Svůj první kontakt s hokejem. O jeho zprostředkování se bude starat tým obětavých lidí kolem stěžejní a kontaktní osoby – hlavního trenéra přípravky a druhé a třetí třídy Mikuláše Mihňáka.

Hlavním organizátorem akce Týden hokeje v Prostějově bude Mikuláš Mihňák vůbec poprvé. Předtím měl zábavný nábor na povel Martin Kužílek. Pro bývalého trenéra mládeže Slovanu Bratislava a Bardejova znamená nová funkce nemalou zodpovědnost.
„Chystáme se na nábor dětí, které budou jednou tvořit základnu klubu. Všichni chceme, aby akce dopadla úspěšně – tedy abychom přilákali co nejvíce děti, ať máme za pár let koho trénovat,“ netajil se.
Impuls k tomu, aby se postavil do čela pořadatelského týmu, přišel od vedení prostějovského klubu. Především proto, že celoročně vede nejmladší kategorie – přípravku, respektive na ni navazující druhou a třetí třídu. „Musím tak vědět, co malé děti dokáže k hokeji přitáhnout. Jinak bych je nemohl trénovat,“ usmál se.
Na rodném Slovensku dříve absolvoval několik seminářů, kde se učil, jak náborové akce pořádat. Představu, jak to poslední zářijový čtvrtek bude na zimním stadionu v Prostějově vypadat, tak v hlavě má. „Podobná akce, kterou zaštiťuje hokejový svaz, se navíc koná i na Slovensku. Sám jsem se jí zúčastnil, když jsem působil v Bardejově. Bylo to velmi zajímavé a dopadlo to dobře. Je to jedna z akcí, která dokáže děti na hokej pořádně přitáhnout,“ uvědomuje si velmi dobře Mikuláš Mihňák.S kolegy trenéry řešil Týden hokeje týden předem na trenérské radě. „Rozdělili jsme si úkoly, co kdo bude dělat. Podrobně jsme si to rozebrali, aby každý pomohl, přiložil svou ruku k dílu. Vybírali jsme také jednotlivá stanoviště, na kterých se děti budou seznamovat s hokejem. Všechno jsme naplánovali do posledního detailu,“ ujistil čtyřiadvacetiletý kouč, jenž v Prostějově působí od února letošního roku, že akce bude patřičně promyšlená a podrobně rozplánovaná.
Zpracovanou už má také osnovu, jak přesně bude krok po kroku probíhat. Společně s ním se do ní zapojí prakticky všichni prostějovští mládežničtí trenéři a kluboví činovníci. Ti všichni aktuálně připravují zajímavá stanoviště na ledě, po kterých se děti budou přesunovat. „Myslím si, že budou jednak lákavá pro oko úplných hokejových začátečníků, kteří si budou moci vše vyzkoušet na vlastní kůži. Zaujmou ale i pokročilé kluky a holky, kteří už o hokeji a jeho hraní nějaké informace mají,“ nastínil Mihňák, ovšem podrobnější detaily týkající se stanovišť záměrně odkrýt nechtěl.
Pro účastníky prostějovského Týdne hokeje mají být překvapením. Nezůstane přitom jen u jednoho druhu neočekáváné věci, další si děti dokonce odnesou s sebou domů. „Nemusíte mít ani brusle, ani hokejku, ani žádnou část hokejové výstroje. Stačí, abyste měli chuť vyzkoušet si, jaké to je být skutečným hokejistou. Přijďte ve čtvrtek o půl páté odpoledne na zimák, potřebujete jen dobrou náladu a samozřejmě ochotného rodiče. Na stadionu vám všechno dáme a se vším vám pomůžeme,“ zve na Týden hokeje do prostějovské haly (26. 9. od 16:30 hodin) jeho klíčový pořadatel, trenér Mikuláš Mihňák.
Akce Týden hokeje, součást dlouhodobého projektu Českého hokeje (dříve Českého svazu ledního hokeje) a jednotlivých klubů – Pojď hrát hokej, se v Prostějově pravidelně koná od ledna 2018. Letos ji tak bude klub pořádat počtvrté v řadě, naposledy na zábavný nábor přilákal na dvě desítky dětí.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...