Dobré dopoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

jestrabi logoKádr „A“ - týmu Jestřábů je opět kompletnější. Vedení oddílu totiž v uplynulých dnech odtajnilo jména tří hráčů, kteří prošli pražskou Spartou, a fanouškům představili i dobře známou tvář v podobě kapitána Lukáše Duby. Aktuálně tak soupiska prostějovských hokejistů čítá třináct jmen.

Prvním z odtajněných se stal podle očekávání Frank Kučera, syn olympijského vítěze Františka Kučery. Po dvaadvacetiletém útočníkovi zavítal na Hanou i o rok starší Šimon Antončík, který se v minulosti stal vítězem dorostenecké extraligy s Mladou Boleslaví a oblékal i dresy Sparty Praha, Písku, Litoměřic. „Mají svou kvalitu a chtějí ukázat, že na to mají a že si mohou vydobýt místo i ve vyšší soutěži,“ těší se na jejich přínos pro klub kouč Josef Málek.

Na pokračování spolupráce se s Jestřáby dohodl i dosavadní kapitán Lukáš Duba, od pětatřicetiletého hráče s bohatými extraligovými zkušenostmi očekává Málek především vůdčí úlohu, má pro něj i jedno překvapení.

„Chytrý a šikovný hráč natěšený stejně jako my. Své body si splní a nově s ním počítám jako s bránícím levým křídlem. Bude mít trochu jiné taktické úkoly, ale věřím, že přechod zvládne a bude to fungovat,“ odtajnil prostějovský kouč.

Nejčerstvějším ze všech prezentovaných hokejistů se stal Lukáš Luňák, syn nového generálního manažera klubu a hráč, jenž nasbíral několik desítek extraligových startů, se Spartou se zúčastnil Spengler Cupu a nastoupil i proti New Yorku Rangers.

„Známe se dlouhou dobu, líbí se mi jeho přístup, kdy k talentu přidává i odhodlání. Nemám obavu z protežování, bude normální řadový hráč bez žádných výhod,“ odmítl Málek možnost, že by měl mladý hokejista protekci nebo úlevy a doplnil, v čem bude pro mužstvo nejplatnější. „Je mladý, kvalitou má na extraligu, ale nedisponuje v současnosti populární figurou. Je velmi dobrý kombinačně, dokáže spoluhráčům připravit nebezpečné situace, stejně tak je dobrý na oslabení. Je to univerzál pracující pro tým,“ vyjmenoval trenér Jestřábů hlavní pozitiva nové posily.

I nadále platí, že by chtěl mít k dispozici pětadvacet hráčů a zbytek doplnit z juniorky nebo formou střídavých startů, v odtajňování se bude pokračovat až do zahájení společné fáze přípravy. „Kádr netvoříme pro druhou ligu, ale s vyhlídkami na vyšší soutěž. I proto hráči musejí být schopni trénovat dopoledne a být k dispozici čtyřiadvacet hodin denně. Základním cílem bude poprat se o první ligu,“ ozřejmil Málek.

Pokračování obránců Roberta Jedličky s Janem Kolibárem i útočníka Lukáše Duby současně znamená, že nevznikne zcela nový tým, ale mužstvo využívající i dosavadní opory. „Když se na to fanoušci podívají laicky i odborně, tak zjistí, že kostra zůstala a zaplňujeme mezery, které se způsobily, že se nepřešlo přes Karvinou. Ze silného útoku i obrany zůstane to pozitivní, právě defenziva byla loni největším problémem prostějovského týmu,“ poukázal Josef Málek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...