Dobré ráno, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTO: Součástí druhého ročníku florbalového turnaje školáků na ledě Zlatá brána 2018 byl exhibiční zápas, v němž se na veřejném venkovním kluzišti u prostějovského muzea střetli hokejisté LHK Jestřábi Prostějov a florbalisté SK K2 Prostějov. Unikátní přátelský mač skončil nejtěsnějším vítězstvím ptačích dravců 7:6.

V podstatě šlo o divácky atraktivní vyvrcholení celé akce na její úplný závěr. Výprava hokejových prvoligistů dorazila k ledové ploše na náměstí T.G.Masaryka okolo čtrnácté hodiny a okamžitě se stala středem zájmu přítomných lidí. Šestičlenný tým tvořili brankáři Jakub Neužil a Kryštof Rochla, obránce Daniel Kolář a útočníci Vojtěch Krejčiřík s Ondřejem Matýsem i Filipem Hantákem, jestřábí suitu vedl trenér gólmanů a marketingový manažer Štefan Žigárdy.
Borci nejprve rozdali nějaké autogramy, poté zhlédli přímo u mantinelu rozhodující duely chlapeckého klání a také asistovali spolu s plejery florbalové kádvojky u slavnostního vyhlášení výsledků Zlaté brány 2018. Nemohly chybět společné fotografie s jednotlivými družstvy malých sportovních nadšenců, načež přišla na řadu krátce před patnáctou hodinou svlastní exhibice.
Hrála se čtyři na čtyři dvakrát deset minut hrubého času podle upravených florbalových pravidel. A kdo očekával jasnou dominanci profesionálních hokejistů, či naopak pohodovou a předem domluvenou remízu, musel být překvapen. Oba kolektivy totiž od začátku nasadily hodně vysoké tempo, rychlé bruslení včetně působivých kliček i kombinačních akcí doplňovaly technické finesy s umělohmotnými hokejkami a míčkem, občas trošku tvrdší souboje.
Prostějovská florbalová parta mužů působících v divizi, tedy čtvrté nejvyšší soutěži ČR, dokonce obrátila průběh zápasu z 0:1 na 2:1. Pak šli sice do vedení znovu Jestřábi, ale jejich náskok zůstával v dalším průběhu pouze minimální, až ekipa K2 vyrovnala pár minut před koncem na 6:6. Vzápětí se strhl nefalšovaný boj o rozhodující trefu, kterou vstřelil benjamínek Kryštof Rochla. Po boku Vojty Krejčiříka jakožto nejlepšího hráče utkání i svých dalších parťáků však museli k vítězství 7:6 zapnout opravdu pořádné otáčky.
„Myslím, že jsme si to s klukama všichni užili, byla to zajímavá zkušenost. A určitě jsme nechtěli prohrát, i když se jednalo jen o exhibici, kde výsledek není tolik důležitý,“ usmíval se bek elhákáčka Daniel Kolář. „Hlavně máme radost, že jsme mohli tímhle způsobem podpořit turnaj mládeže a povzbudit děti k aktivnímu sportování,“ zdůraznil.
Exhibiční partii s Jestřáby domluvil Radek Pařenica, trenér mládeže florbalového oddílu SK K2 Prostějov. „Chtěli jsme, aby turnaj Zlatá brána měl ještě nějakou nadstavbu, pověstnou třešničku na dortu. A věřím, že tenhle přátelák jí skutečně byl. Hokejisté měli výhodu samozřejmě v lepším bruslení, naši kluci jsou zase víc zvyklí na práci s florbalovou holí i míčkem. Vznikl z toho dost vyrovnaný a určitě zajímavý zápas, který rozhodně stál za to. A borci ká dva neudělali žádnou ostudu,“ spokojeně konstatoval Pařenica s poděkováním LHK za ochotu absolvovat unikátní duel.
Uvidíme, jestli za rok při Zlaté bráně 2019 dojde na odvetu.

53 exhibice2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...