Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Lední hokej v Prostějově vždy byl, je a určitě i bude fanoušky nejvíc navštěvovaným sportem ze všech. Ani vydatná konkurence druholigového fotbalu, elitního volejbalu a basketbalu či jakéhokoliv jiného odvětví mu tenhle tradičně dlouhodobý primát nikdy nevzala, samozřejmě s výjimkou let působení „bruslařů“ v krajském přeboru. A pokud Jestřábi zůstanou v Chance lize – ostatně i kdyby případně spadli do druhé ligy – jen těžko si lze představit jejich sesazení z okresního diváckého trůnu.

Jinou otázkou však je, zda fandů chodí v současnosti na LHK tolik, kolik by mohlo a mělo. Průměrná návštěvnost domácích utkání prostějovských hokejistů v aktuální sezóně činí 1716 diváků, což z mého pohledu určitě není málo. Na druhou stranu však platí, že když zvážíme převážně kvalitní výkony Hanáků na vlastním ledě, jejich trvalý pohyb v nejlepší osmičce soutěže a momentální boj dokonce o medailové pozice, mohlo by hlediště bývat klidně zaplněné ještě o poznání víc.
Třeba tak, jako při dosud posledním duelu na vlastním kluzišti, kterým bylo derby s Přerovem. Právě tenhle šlágr drží už dlouhá léta suverénní primát v návštěvnosti ptačích dravců, ostatně i sobotní cifra 2835 lidí v ochozech se stala zdejším rekordem v probíhajícím ročníku. Jenže kapacitu Víceúčelové haly nenaplnila ani zdaleka, k tomu chybělo téměř ještě jednou tolik nadšenců. A reálně se zdá, že je není moc kde brát.
Nejspíš se projevuje určitá přesycenost občanů Prostějovska špičkovým sportem, jejich až zhýčkanost tím, že si mohou vybírat, na který z místních top klubů půjdou. Logicky se přidává ekonomický faktor, neboť v mnoha rodinách je poslední roky potřeba šetřit peníze. A pravidelně chodit na úplně všechny sportovní události by se docela prodražilo. Jestli ovšem „naši“ hokejisté setrvají v bojích o postup do prvoligového semifinále, případně i extraligové baráže, jednoduše na ně musí začít chodit ještě víc fanoušků než doteď. Nebo ne?

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...