Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na hokejovou nudu si mládežníci hokejového Prostějova stěžovat moci nebudou. Do konce roku dostanou možnost předvést své kvality ještě na několika turnajích. Všechny mají společnou jednu věc, uskuteční se mimo prostějovský stadion. Eskáčko s výběry různých věkových kategorií vyrazí do Nového Jičína, Havířova, Olomouce nebo Vyškova.

Pěkně popořádku a od těch nejstarších. Mladší žáci pocestují na dvoudenní akci do Brumova-Bylnice, která je na programu ve čtvrtek 27. a v pátek 28. prosince. Půjde o čtvrtý ročník vánočního turnaje pro hráče narozené v roce 2007 a mladší. Hlavním pořadatelem je místní klub HC BBSS Brumov-Bylnice, Prostějovští v zápasech hraných na dva dvacetiminutové poločasy změří síly s dalšími sedmi týmy.
Jako první se ve čtvrtek od 8:50 představí proti Porubě, poté narazí na Gladiátory z Trnavy (11:30) a další dva slovenské celky – Ružinov (14:20) a Poprad (18:50). Během pátečního programu se od sedmi hodin postaví Znojmu, domácímu Brumovu (12:30) a od 15:10 Kroměříži. Vyhlášení výsledků organizátoři stanovili po odehrání všech utkání na 19. hodinu.
Ročník 2009 se v předposlední den v roce 30. prosince podívá do Havířova, kde ho prověří zápasy na celé hřiště. Na domovském stadionu AZetu se pokusí pokořit polskou družinu Jastrzebie (9:55), slovenskou Žilinu (11:55), hostitelský klub (13:45) a olomoucké Kohouty (16:35).
Ročník 2010 si těsně před Štědrým dnem 23. prosince zahraje ve Vyškově, na druhý svátek vánoční zase v Novém Jičíně. O rok mladší prostějovské hráče narozené roku 2011 nemusí v sobotu 29. prosince děsit dlouhá cesta. Autobus je poveze pouze do Olomouce, kde se na Vánočním turnaji John Crane mohou těšit na skupinový boj. V „plecharéně“ přitom SK vyrukuje se dvěma družstvy, jelikož pořadatelé stanovili jak skupinu „A“, tak skupinu „B“. Kromě Prostějova a domácích Olomoučanů bude v někdejším sídelním městě přemyslovských údělných knížat k vidění Nový Jičín, Orlová a Kopřivnice.
Nejmladší červeno-bílí zkusí ve stejný den vybojovat Pohár Martina Erata na vyškovské půdě. V cestě za jeho ziskem jim kromě Bruslařů z Vyškova budou stát brněnští Warriors, Rytíři z Blanska a Horácká Slavia Třebíč. S tou se Prostějov utká jako první – od půl desáté, poté bude usilovat o výhru nad Brnem (12:00), Blanskem (13:00) a Vyškovem (15:00).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...