Dobrý večer, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V sobotním 27. pokračování Chance ligy mužů ČR 2018/19 se střetly dva týmy s výbornou aktuální formou i šňůrami výsledkových úspěchů na kontě. Prodloužit svou sérii se nakonec povedlo prostějovským hokejistům, kteří po dramatické bitvě uzmuli těsné vítězství 4:3 na horkém ledě rozparáděné Třebíče!

Horácká Slavia za poslední dobu skolila například Vsetín (6:2), Přerov (4:1) a dokonce i České Budějovice v jejich ČEZ Aréně (4:0). Navíc z víkendového duelu uběhlo pouhých dvaadvacet sekund a domácí už vedli! Vodný s Raškou podnikli bleskový výpad do nekoncentrované obrany LHK, v situaci dvou na jednoho si ukázkově vyměnili puk a prvně jmenovaný pohodlně dával do prázdné kasy – 1:0. Jestřábi naštěstí dokázali podobně bleskově odpovědět. Hned v čase 1.48 Karpovovu střelu vyraženou Dostálem pohotově doklepl u pravé tyčky číhající Divíšek, a to z úhlu pod víko nad ležícím gólmanem – 1:1. Soupeř ale pokračoval v náporu umocněném dvojnásobnou přesilovkou trvající více než půldruhé minuty. Neužil zde vychytal několik nebezpečných ran (Kusko, Nedvídek, Vágner), další pokusy zablokovala obrana, a když už byl hostující brankář překonán, zastavila Raškovu jedovku tyč. Přečkání znásobeného oslabení Hanáky povzbudilo, načež začali hru vyrovnávat. Po Venkrbcově nahození si protivník málem dal vlastence, ve 14. sudí neuznali trefu Nouzy kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Na opačné straně prošly teče Mlynáře i Rašky o fous vedle, Patákův švih těsně před odchodem do kabin výborně lapil Neužil.
Rušný start do druhé třetiny opentlil na sklonku 25. minuty vedoucí zásah dravých ptáků, jenž zařídili Račuk krásnou bekhendovou přihrávkou před svatyni a Žálčík nekompromisním zametením puku mezi Dostálovy betony z bezprostřední blízkosti – 1:2. V další pasáži měli Vykoukalovi svěřenci navrch a mohli svůj náskok zvýšit, leč nestalo se. Vzápětí Třebíčští trestali. Ve 34. Vodný nabil na modrou čáru Vágnerovi a jeho bomba proletěla až do sítě, když Neužilovi nešťastně zabránil v lepším zákroku jeden z vlastních obránců – 2:2. Zbytek periody bez větších příležitostí opepřila fanouškům menší bitka Vágnera s Venkrbcem.
Spíš opatrně pokračoval zápas též zkraje třetí části, než ve 46. minutě odvážně pronikl zadními řadami Havlát a jen výtečný zákrok Neužila zmařil jeho tutovku. Omaskovaný borec se zaskvěl i nedlouho poté při opakované palbě Vágnera, aby pak mnohem pádněji zaútočila hostující parta. V čase 48.14 rychlík Dvořáček vybojoval kotouč v rohu kluziště, bleskově vybruslil před Dostála a šikovně zasunul pod jeho betonem – 2:3. Prostějované měli výhodu, vcelku přesvědčivě směřovali za vítězstvím. Tím víc, že soka drželi na distanc od nebezpečných situací a od konce 55. minuty hráli přesilovku. Přesto v ní sami inkasovali! Do rozhozené defenzivy zaútočili Szathmáry se Süssem a druhý jmenovaný dorážkou zprava zaskočil vzdor ostrému úhlu Neužila k bližší tyčce – 3:3. V tu chvíli mač vypadal na prodloužení, leč osud rozhodl jinak. Dvě minuty před koncem normální hrací doby Divíšek nahrál od zadního mantinelu Karpovovi a ten ze tří metrů příklepem z první trefil mezírku mezi Dostálovýma nohama – 3:4! Elhákáčko poté přežilo závěrečný tlak SK ve více než minutové power play, střely Kuska i Nedvídka prošly kousek vedle klece. A na světě byl mimořádně hodnotný import na Hanou! 

HODNOCENÍ TRENÉRŮ
Jaroslav BARVÍŘ – asistent trenéra SK Horácká Slavia Třebíč
„V utkání se potkaly dva celky, které za sebou měly několik vítězství. I přes nepříznivý výsledek jsme odehráli dobré utkání a týmu nemám co vyčítat, protože splnil všechny naše požadavky. Soupeř byl však produktivnější a zvítězil. Nepokryli jsme si některé hráče v našem předbrankovém prostoru a z toho pramenily hostující góly. Pokud takhle zkušenému soupeři nabídnete tyto šance, tak je většinou využije. Prohra nás mrzí, ale my máme vztyčené hlavy a jdeme dál.“

Jiří VYKOUKAL – LHK Jestřábi Prostějov
„Třebíč se v minulých utkáních prezentovala velmi dobrými výsledky, protože dobře bruslí a vytváří si spoustu šancí. My jsme do vzájemného zápasu vstoupili velmi špatně a inkasovali už ve dvaadvacáté sekundě. Naštěstí se nám podařilo nepříznivý stav rychle srovnat. Poté se příležitosti střídaly na obou stranách, zatímco ve třetí třetině už jsme si lépe hlídali střední pásmo a soupeř se tak těžko dostával do útočného. Udeřil paradoxně až v naší přesilovce. Po vyrovnání jsem věřil, že získáme alespoň bod, ale naštěstí se nám povedlo znovu odskočit a vybojovat všechny tři. Musím se poklonit Horácké Slavii, protože hraje velmi dobře.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...