Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Předminulou neděli 4. i v pondělí 5. listopadu si hokejoví Jestřábi užili zaslouženého volna po hodně nabitém programu předchozích týdnů. Načež se v úterý 6. listopadu vrátili k přípravě, kterou jim tento den zpestřily dvě zajímavé akce.


První se vázala k fanouškovské soutěži, v rámci níž příznivci LHK vyplňovali u příležitosti stoletého výročí Československa vědomostní kvíz a vítězové se mohli těšit na absolvování kompletní tréninkové jednotky s prostějovskými muži. Na což došlo právě v úterním odpoledni, kdy se k hokejovému výkvětu našeho okresního města připojili dva premianti soutěže.
46 hokej2Martin Glouzar a Mates Svoboda po boku profesionálních plejerů podstoupili jak úvodní rozcvičku i kondiční část v posilovně, tak následný trénink na ledě a nevynechali ani závěrečnou regeneraci. Přitom Glouzar se jakožto amatérský gólman přidal v ledové části přípravy k trojici týmových brankářů, zatímco Svoboda coby teprve třináctiletý hobby útočník exkluzivně naskočil na křídlo elitní ofenzivní formace místo zraněného Tomáše Nouzy. Pro oba borce šlo o unikátní zážitek, na který budou určitě dlouho vzpomínat.
To v opačném gardu jistě platí rovněž o šestici Jestřábů, která v úterý večer zamířila do oblíbené restaurace Prostějovský Šnyt. Důvod? Nikoliv porušení životosprávy, nýbrž zapojení do tamní pravidelné soutěže s názvem Hospodský kvíz. Ta se ve Šnytu koná každý druhý den v týdnu, je určena pro osm až deset týmů a má vědomostní charakter. Mozkové obvody si v dobré společnosti potrápili Tomáš Divíšek, Matouš Venkrbec, Marek Račuk, Jan Starý, Lukáš Luňák a Tomáš Karpov, nevedli si prý na začátečníky zase tak špatně. A minimálně pro některé účastníky Hospodského kvízu s datem 6. listopadu 2018 se stali vítanou atrakcí.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...