Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dnešní derby nabídlo vynikající atmosféru na stadionu, rychlý hokej, ale ani výborní fanoušci nepomohli našim hráčům k zisku bodů. Po dobrém začátku, přišla studená sprcha v podobě dvou gólů přerovských hokejistů a z tvrdého direktu se domácí nedokázali do konce utkání oklepat.


Začátek dnešního utkání ozdobilo celo tribunové choreo prostějovských fanoušků, kteří se dostavili na dnešní utkání v hojném počtu. Ještě než se vhodilo první buly proběhlo vyhlášení soutěže o nejtvrdší střelu minulého ročníku extraligy. Tím se stal, nyní už prostějovský obránce, Jan Zdráhal, který dokáže vystřelit černý nesmysl skoro 170 km rychlostí. Úvod utkání patřil domácím hráčům, kteří dostali hned po 34 vteřinách výhodu přesilové hry. Na trestnou lavici putoval přerovský Martin Novotný. Přesilovka se však domácím příliš nedařila a hosté svoji svatyni ubránili. Krátce po konci hostujícího trestu, přišla první šance Přerova a ihned skončila gólem. Roman Pšurný projel přes kruhy, vystřelil puk do Neužilova betonu, ten se od něj odrazil přímo ke střílejícímu Milanu PROCHÁZKOVI a ten vymetl horní roh branky - 0:1. Prostějov se však rychle oklepal a po půl minutě hry vymíchal Marek Račuk brankáře hostů a zavěsil pod horní tyč. Kotouč se bohužel odrazil na čáru a tu již nepřešel, takže branka nebyla uznána. Další minuty byl k vidění vyrovnaný hokej, ale postupem času měli domácí problém s přechodem do útočného pásma. Ve 12. minutě se pak naskytla také přesilovka hostům. U zrodu gólové akce byl Plášek ml., který z pravého kruhu vystřelil a Milan PROCHÁZKA svou druhou brankou v zápase jen usměrnil puk za bezmocného Jakuba Neužila - 0:2. Po zbytek třetiny měl více ze hry Přerov a Jestřábi marně hledali recept na přerovskou obranu. Po 20 minutách na tabuli svítilo nepříznivé skóre 0:2.

Prostřední třetina vypadla lépe pro domácí, protože začínali přesilovou hrou. Bohužel tomu tak nebylo. Prostějovská letka ztratila puk a hosté ujížděli v přečíslení dva na jednoho. Ivan Rachůnek nahrál žabičkou přes dvě bránící hokejky Jestřábů a Tomáš SÝKORA zametl puk do branky - 0:3. Další gólové šance měl opět soupeř z nedalekého Přerova, ale vždy zasáhl skvěle Neužil. Střeleckou nemohoucnost domácích ukončil Marek RAČUK, který šel tvrdě za kotoučem a dostal ho až za Kloučka - 1:3. Prostějovský stadion ožil a hnal domácí k většímu tlaku. Prostějov byl více na puku, ale k velkým šancím to nevedlo. Tři minuty před koncem 2. třetiny bylo však ještě hůř. Rozhodčí signalizoval trest pro jednoho z domácích borců a Přerov tak dostal výhodu 6 mužů v poli. Po následné rotaci v rohu vypálil opět Pšurný, ale puk se dostal až k Milanu PROCHÁZKOVI a ten tak zkompletoval hattrick. Po druhé periodě byl stav - 1:4.

Poslední část se Jestřábi pokoušeli zvrátit, ale moc se jim to nedařilo. V 45. minutě dostal 2 minuty hostující Pala a domácím hokejistům se tak naskytla šance na snížení. Přesilovka se jim nevydařila a čas začal rychle utíkat. Následně se hrálo skoro 10 minut bez přerušení a hra se odehrávala spíše v rozích nebo ve středním pásmu. Posledních pár minutek si Zubři pohlídali a odvezli si tak zaslouženou výhru.


LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Račuk – 4. Milan Procházka (Pšurný), 14. Milan Procházka (Pšurný, Plášek ml.), 22. T. Sýkora (Rachůnek, Pala), 38. Milan Procházka (Pšurný, Plášek ml.). Rozhodčí: Jan Doležal, Michal Dědek, Vladimír Rožánek, Milan Gančarčík. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2815. Střely na branku: 32:27.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Foltýn, Havlík, D. Kolář, Mikliš, Rašner, J. Zdráhal – Prokeš, Krejčiřík, L. Luňák – Dvořáček, Starý, Karpov – Divíšek, Matýs, Račuk – Nouza, Venkrbec, Žálčík.
HC ZUBR Přerov: Klouček – M. Novotný, M. Pohl, Zbořil, Padrnos, R. Černý, Pala, Malina – Sikora, T. Sýkora, Rachůnek – T. Doležal, Hejcman, Plášek ml. – Milan Procházka, Goiš, Moučka – Mašín, Navrátil, Pšurný.

Ohlasy trenérů
Jiří Vykoukal (Prostějov)

Tak jak jsme odehráli naše dvě přesilovky, bez pohybu, bez nahrávky, bez efektivity, tak jsme odehráli celé první dvě třetiny. Soupeř byl aktivnější, kombinačně lepší, důraznější a celé to korespondovalo s jejich prvním gólem, který padl po ztrátě puku u mantinelu a nevrácení se do obraných pozic. O přestávce po první třetině jsme si řekli, že tu třetinu musíme hodit za hlavu, že to není způsob hry jakým se chceme doma prezentovat, ale opět jsme nepřistoupili k naší přesilovce, tak jak by se slušelo na tak zkušený tým a nechali jsme soupeře hloupě skórovat. Poděkování patří dnes pouze fanouškům, kteří se na takový výkon nezasloužili dívat. Určitě je v týmu dost hráčů, od kterých očekávám úplně jiné představení.

Kamil Přecechtěl (Přerov)

Dneska to derby bylo svátkem hokeje a byla skvělá divácká kulisa. My jsme se na ten zápas chystali zodpovědně a věděli jsme o síle soupeře dopředu, má tam obrovsky zkušené hráče. Pár dnů před zápasem jsme přeházeli sestavu. gólmanem počínaje, a myslím si, že všechny ty změny nám přinesly kýžený úspěch. Ustáli jsme počáteční tlak soupeře, se kterým jsme počítali a snažili se být nebezpeční ze všech příležitostí. Dali jsme gól, který soupeře donutil se do nás tlačit a ve druhé třetině jsme odskočili víc. Vyvarovali jsme se dnes chybám, a co jsme si řekli po druhé třetině, jsme splnili. Všem klukům patří obrovský dík za celých šedesát minut, myslím si, že takové zápasy jsou dobrou reklamou Chance ligy.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...