Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dost náročný vstup do CHANCE ligy mužů ČR 2018/19 čeká prostějovské hokejisty. V úvodním kole nového ročníku druhé nejvyšší tuzemské soutěže totiž přivítají na svém ledě ambiciózní VHK ROBE Vsetín, přes léto vydatně posílený a toužící po nejvyšších příčkách tabulky. Což ale platí také pro Jestřáby. Jak nadcházející konfrontace v sobotu 8. září od 18.00 hodin dopadne?

Z valašského souboru sídlícího na legendárním Lapači každopádně jde nemalý respekt. Od konce minulé sezóny totiž přivedl do svého kádru řadu velmi zajímavých hráčských akvizic, přišli například českobudějovické trio Luboš Rob, David Gába a Vít Jonák, dvojice Finů William Mäkinen + Mikael Kuronen, ruská střela Jan Šelepněv, zámořský řízek Mitchell Theoret či z extraligy známí borci Roman Rác i Peter Mikuš.
„Vsetín má silné ekonomické zázemí a mohl si tedy dovolit hodně zajímavé posily, čímž se rozhodně zařadil do širšího okruhu prvoligových favoritů. My však rovněž máme své kvality, rozhodně se tedy soupeře nebojíme. Musíme se dobře nachystat na jeho přednosti a sami hrát svůj hokej, pokud možno bez triviálních hrubek. V přípravě jsme často chybovali především při rozehrávce, protivníkům doslova nahrávali do šancí. Sobotní zápas můžeme vítězně zvládnout jedině tehdy, pokud se takových jednoduchých zaváhání vyvarujeme,“ řekl směrem k bitvě s VHK kouč Prostějova Jiří Vykoukal.
V přátelských duelech svěřenci legendárního Jiřího Dopity naprosto potvrdili svou předpokládanou sílu, neboť ze sedmi střetnutí plných šest vyhráli a pouze jednou podlehli (v Nitře 2:5). Získali přitom skalpy právě slovenského extraligisty z Nitry (5:1), účastníka elitní české soutěže Vítkovic (2:1), hned dvakrát Třebíče (2:0, 4:2) a naposledy Přerova (5:4sn).
„Asi každý sleduje postupný návrat Vsetína do absolutní národní špičky. Oproti minulé sezóně se výrazně posílil, přivedl docela hodně kvalitních hokejistů a stejně jako my chce útočit na postup do semifinále. Tím pádem je zřejmé, že moc těžších soupeřů pro premiéru nové sezóny jsme dostat nemohli. Nemá však smysl si stěžovat, naopak to musíme brát jako výzvu. Věřím, že na tak lákavý start soutěže dorazí do hlediště spousta fanoušků, kteří nám vytvoří bouřlivé domácí prostředí a pomůžou k vydařenému vstupu. Jasné je jedno: abychom vyhráli, budeme potřebovat velice dobrý výkon,“ zdůraznil kapitán LHK Matouš Venkrbec.
Takže příznivci Jestřábů: v sobotu večer hurá na prostějovský zimák!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...