Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po jednom hráči na každém postu definitivně opustilo v uplynulém týdnu prostějovský hokejový soubor. Na Hané nebudou v ročníku 2018/2019 pokračovat brankář Dominik Groh, obránce Dušan Žovinec ani útočník Jan Rudovský, jehož přesun do jiného oddílu již byl delší čas na spadnutí. Nové smlouvy naopak s Jestřáby uzavřeli zadáci Ladislav Havlík a Ondřej Mikliš. Podepsáni jsou i další hráči, jejich jména však zatím nechtěl sportovní manažer Jiří Vykoukal odtajnit. A rýsuje se i vyřešení gólmanské dvojky, tu by měl na střídavé starty obsadit jeden z členů zatím blíže nespecifikovaného extraligového mužstva.

„Máme za sebou hektické období, podařilo se nám ale dopodepisovat smlouvy a nyní už očekáváme jen kosmetické úpravy. Teprve je ale povezu na svaz a musíme si počkat na jejich schválení, dokud to nebudeme mít potvrzené, nechci být konkrétnější,“ nechává si zatím někdejší mistr světa veškeré podrobnosti pro sebe.

Vykoukal poodhalil pouze situaci v brankovišti, které by i nadále mělo zůstat především hájemstvím Jakuba Neužila. „Navážeme spolupráci s jedním extraligovým celkem a Pardubice to nejsou. Byl nám nabídnut jeden hráč na patnáct zápasů, přesně to bychom potřebovali, aby si Kuba odpočinul. Trojkou pak bude teprve devatenáctiletý Kryštof Rochla, podobný typ jako Dominik, který je o rok starší. To by nám mohlo vyhovovat,“ přestavil stavitel týmu a současně hlavní kouč jestřábího mužstva. Již zmíněný Dominik Groh se rozhodl upřednostnit nabídku Ústí nad Labem, někdejší mládežnický reprezentant se s Prostějovem loučí bilancí deseti odchytaných zápasů, průměrem nad čtyři góly na zápas a úspěšností pod osmaosmdesát procent.
Jisté dále je, že v obraně by i dále měli patřit k pilířům Ladislav Havlík s Ondřejem Miklišem. „Znají prostředí a víme, co od sebe očekávat. Oba jsou důrazní, stále mají ambice, jsou pracovití, podporují útok. Ondra je sice ročníkem devadesát šest, má už ale za sebou čtyři pět sezón v první lize, Laďa má zkušenosti také z extraligy a na oba budeme hodně spoléhat,“ potěšilo Vykoukala.
Dvojnásobný světový šampion se naopak musí obejít bez Dušana Žovince. Pětadvacetiletý odchovanec Sparty nabízenou smlouvu neakceptoval a mohl by mít namířeno do Třince, v jehož „áčku“ se možná objeví i Jan Rudovský. Jeden z nejproduktivnějších Jestřábů posledního ročníku nově patří farmě z Frýdku-Místku.
Celkově zatím příprava běží podle plánu, hráči mají za sebou již dva týdny suché kondiční fáze a dalších osm před sebou. „Co jsem si nalajnoval, tak podle toho jedu a věřím, že hráči se také připravují podle plánů, přijdou třiadvacátého července kvalitně nachystání a budou tým posouvat výš a výš. Především oni sami musí chtít. Pak budeme mít celý měsíc na doladění kondice, taktiky a strategie,“ odtajnil předpokládané datum úvodního společného vstupu na čerstvě namraženou ledovou plochu. Do té doby se hodlá Vykoukal věnovat i absolvování několika seminářů, stejně tak pečlivě sleduje i právě probíhající světový šampionát v Dánsku. „Právě jedu Chválkovicemi, tak asi tušíte, jak to s mým přáním podívat se na světový šampionát dopadlo. (úsměv) Dívám se na televizi a dělám si poznámky, něco z toho možná použijeme,“ podotkl.





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...