Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

10 tomigaJak se hlavní trenér prostějovských hokejistů, pro něž skončila sezóna již po třech zápasech play off, nechal slyšet bezprostředně po posledním tréninku „A“-mužstva, jeho budoucnost na lavičce Jestřábů není zdaleka jistá. A to ani přes úspěšnost celého ročníku, neboť třetí místo po základní části čekal před jejím startem jen ten největší optimista...

Populární Petr Zachar od týmu rozhodně neutíká, jak sám ale říká, zatím ale žádná schůzka neproběhla a záleží na podmínkách, s jakými bude moci pro svou práci počítat. Jasno by chtěl mít do poloviny dubna. „Může se stát cokoliv. Já mám smlouvu vždy na rok a ještě jsme nemluvili o tom, že bych měl podepsat novou. Vše záleží na panu Tomigovi,“ poznamenal Petr Zachar, který vede klub již třetí sezónu v řadě. Nyní jej dovedl ke třetímu místu po základní části, avšak v play off vypadl Prostějov již ve čtvrtfinále a to hladce 0:3 na zápasy.

„S trenérem Zacharem jsem skutečně ještě o novém kontraktu nemluvil. Ale v nejbližších dnech se tak stane, neboť to tak máme mezi sebou prostě dané. Jestli však zůstane u mužstva, to v tuto chvíli nemohu říct. Záleží také na tom, jaké bude mít představy a co vše se v příštích dnech odehraje,“ poznamenal pro Večerník Michal Tomiga, předseda LHK Jestřábi Prostějov.

Jeho tajemně vyřčená poslední věta má prozaický důvod – ekonomickou situaci... Je známo, že ta není momentálně nejrůžovější a že šéf Jestřábů vede určitá jednání, která mohou budoucnost prostějovského hokej silně ovlivnit.

„Právě v pátek jsem měl jedno takové jednání ohledně vstupu nového subjektu do klubu. V pondělí (tj. dnes 11. března – pozn.red.) mám schůzku ze společností z Prahy a pak ve středu znovu,“ šokoval nás MichalTomiga. „Víte, někteří lidé začínají prostějovský hokej chápat jako zajímavou investici a to mne těší. Byl bych rád, kdyby jednání dopadla dobře, ale jsou nějaké mantinely, za které jít nemůžu...,“ uvedl.

Že by se populárnímu sportu blýskalo v Prostějově opět na lepší časy? Uvidíme. V každém případě vy se můžete dozvědět víc už za týden, neboť v příštím čísle Večerníku najdete velký rozhovor s Michalem Tomigou, který bude monitorovat nejen uplynulý ročník, ale pořádně se podívá na zoubek i tomu příštímu...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...