Dobré dopoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

10 karvina_lhkStřelecká převaha karvinských hokejistů i napodruhé sklízela ovoce. Na prostějovského gólmana Ondřeje Raszku sice nešlo padesát střel jako v sobotu, přesto domácí hráči vyhráli na střelecké pokusy v poměru téměř dva ku jedné. A tomu odpovídalo i výsledné skóre 4:2. Jestřábům tak nestačila ani dvě jednogólová vedení včetně branky v oslabení a před středečním třetím duelem stáli tváří v tvář stav 0:2 na zápasy.

SK Karviná - LHK Jestřábi Prostějov 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Saliji (Samiec), 40. Zajac (Moravec), 57. Moravec, 57. Luka (Kowalczyk) - 22. Šebek (Černý, Ševčík), 32. Černý.
Vyloučení: 6:7
Využití: 0:0
V oslabení: 0:1
Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2

HC Baník Karviná: Iláš (Smolka) - Javín, Kowalczk, Flašar, Vnenk, Zajac, Sznapka - Moravec, Luka, Badžo, Ivan, Mikšan, Rosůlek, Blatoň, Samiec, Saliji, Nystedt, Miczek, Zuber. Trenér: Aleš Flašar.

LHK Jestřábi Prostějov: Raszka (Vrba) - Kaluža, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Jirák, Tomiga, Finkes - Duba, Handl, Černý, Šebek, Stráněl, Novosad, Novák, Kryl, Ševčík, Berčák, Kotásek, Popelka, Kovařík. Trenér: Petr Zachar.

Po několika opatrných střídáních vyplněných spíše lehčími nahozeními a souboji u mantinelu se jako první vytasil s prvotřídním zákrokem prostějovský Raszka. Hrdina prvního duelu Marek Ivan při oslabení a v brejku dva na jednoho nabil Mikšanovi, jemuž se mohlo zdát, že střílí do odkryté brány. Třiadvacetiletý gólman se ale stihl roztáhnout od tyčky k tyčce a zachytil puk do lapačky.

Jestřábům nevyšel ani zbytek přesilovky, kterou navíc ukončilo špatné střídání a trest za šest bruslařů na ledě. Mimo či přesně do míst, kde se nacházel Raszka, létaly i další střely z domácích hokejek, nepomohla jim ani další přesilovka po faulu Kumstáta. Kouč Jestřábů Petr Zachar tak mohl být spokojen minimálně s jednou herní činností, i ve druhém utkání play off neinkasoval jeho tým jedinou branku v oslabení.

Ještě před koncem první třetiny vybídl Moravec ke skórování Ivana, jenž však promáchl. Neuspěl ani Luka po Ivanově přihrávce, ani na druhé straně Michal Černý. Nejproduktivnější Jestřáb v základní části ujížděl sám na domácího gólmana, zkusil ho překonat střelou mezi betony, ale neuspěl.

Druhá třetina přinesla velmi rychle změnu stavu. Po asistencích Černého se Ševčíkem se trefil Šebek a hosté se ujali vedení. Uběhlo však pouhých čtyřiadvacet sekund, když velezkušený Garip Saliji vykoupal Raszku a vyrovnal – 1:1. Druhou branku Prostějova měl na hokejce Lukáš Duba. Při přesilovce opět přišel čas speciální řady a Černého střelu od modré dorážel právě hostující kapitán. Kotouč se povaloval kolem brankové čáry a gólman byl u něj dříve než Duba.

Významný okamžik přišel v čase 30:41, kdy se nechal vyloučit prostějovský Kaluža. Domácí se sice snažili o tlak v třetině, Lukovi však vypíchl puk Černý a únik zakončil brankou – 1:2. O minutu později a stále v oslabení mohli jeho spoluhráči náskok navýšit, ovšem Dubovi při přečíslení dva na jednoho nesedla přihrávka. Chvíli po něm neuspěl při dalším brejku Kryl, neujal se ani Novosadova přesná přihrávka na Handla.

Domácí dokázali těchto zaváhání ještě do druhé přestávky využít. Nejprve se sice dvakrát zaskvěl Raszka a Luka nezamířil do prázdné brány, čtyřicet tři sekund před sirénou se ale dočkali. Moravec našel zpoza branky Zajace a ten poslal puk nad Raszkův beton – 2:2.

Ve třetí třetině již hrozili nebezpečím zejména Karvinští. Luku s Mikšanem včas odzbrojil Jedlička, Ivanův únik zlikvidoval ve spolupráci s vracejícím se Arnoštem Raszka. Rozhodnutí přišlo čtyři minuty před koncem. Nejprve si zpoza brány vybruslil Moravec a z otočky se trefil přesně mezi betony, jen dvacet sekund po něm poslal puk do sítě Luka – 4:2. Dvě minuty před koncem si to domácí ještě zkomplikovali po Lukově vyhození kotouče za mantinel, ale závěrečná přesilovka již nic nezměnila.


OČIMA TRENÉRŮ:

Petr ZACHAR – LHK Jestřábi Prostějov:
„V první třetině jsme nastoupili hodně zakřiknutě a Karviná byla lepší. V té druhé už jsme hráli lépe, vyrovnali jsme hru a šli jsme dvakrát do vedení, ale nechali jsme si to vzít. Pak bohužel pět minut před koncem rozhodla zřejmě větší zkušenost Karviné. ”

Aleš FLAŠAR – HC Baník Karviná:
„Tento druhý zápas byl určitě těžší než ten minulý, protože jsme museli dvakrát dotahovat. Klíčové bylo, že nás za stavu 2:1 podržel Iláš, protože kdyby to bylo 4:1, tak bylo asi zle. Bylo to vydřené, ale mám radost, protože vítězství je doma. ”

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...