Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 titul_zenySobotní hokejový večer patřil Karviné. Mužské „áčko“ k nelibosti Jestřábů zvítězilo na prostějovském ledě 2:1 v prodloužení, ženský výběr pak dobyl domácí extraligu a ukončil šestileté nepřetržité panování Slavie Praha. A úspěch Slezanek nese i nesmazatelnou regionální stopu, o titul se totiž zasloužily i dvě místní útočnice Martina Křupková a Nikola Tomigová.

„Bylo to velké překvapení. Slavia měla po základní části snad dvacet bodů náskok. Hrály jsme ale dobře, týmově a tolik šancí jsme nedaly snad za celou sezonu,“ radovala se ze svého již druhého titulu Křupková. Ten první získala před několika lety právě v dresu Slavie, s níž si rovněž zahrála Final Four Ligy mistryň.

Pro Karvinou je to první titul v historii, oslavy tak byly velice spontánní a hráčky se nakonec z Čech vydaly společně slavit až do Ostravy. „Slavily jsme už cestou a skončily jsme ve Stodolní. Měly jsme asi šest beden šampaňského,“ vracela se k bezprostředním aktivitám Křupková. Hokejová sezona tak pro ni, až na několik exhibičních turnajů, skončila a plynule může přejít k fotbalu, v němž hájí barvy Kostelce na Hané.

Jednadvacetileté člence druhé útočné formace vyšlo bodově zejména semifinále proti Kladnu. V prvním utkání zaznamenala jednu asistenci, ve druhém při výhře 4:1 nasázela hattrick a poslala svůj tým do finále. V něm se do statistik zapsala hlavně v nervózním prvním duelu, kdy v polovině utkání dostala trest pět plus do konce za napadení a již v civilu sledovala výhru 7:2. „Trochu jsem do ní drbla, ona se ale zrovna otáčela a narazila hlavou na mantinel. Nic jí nebylo, hrála dál,“ vrátila se ke svému vyloučení Křupková.

09 karvina_zenyČas o půl roku starší Tomigové naopak přišel až ve finálové sérii, kdy v obou duelech vstřelila jednu branku. Důležitější z obou branek přišla v sobotu, kdy dokonala obrat na 2:1 a po konečném výsledku 3:2 tak mohla se svými spoluhráčkami začít slavit. „Oslavy byly opravdu bouřlivé, cestu zpět jsme si užily. Hodně lidé nám věřilo a fandilo, jednou to muselo přijít. Sice jsme s nimi šestkrát prohrály v základní části, často ale jen těsně,“ těšily dvě výhry nad Slavií a proměňování šancí Tomigovou.

Česká reprezentantka se do Karviné přesunula až koncem listopadu, do té doby nastupovala v dresu švédského Linköpingu. Nyní je pro ni prioritou škola, hokej musí jít na chvíli stranou. „Studovala jsem v Americe, ale český systém je trochu jiný, tak si teprve dodělávám maturitu a navštěvuji přípravné kurzy na vysokou školu,“ zmínila s tím, že si jako svůj vysněný obor vybrala fyzioterapii.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...