Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 lhk_karvinaFOTOGALERIE + VIDEO Téměř patnáct set diváků si nenechalo ujít premiérové vystoupení prostějovských Jestřábů v letošním play off. Na sobotní duel s Karvinou jich dorazilo přesně 1459 platících a viděli svižný hokej na obě strany. Střelecky měli výrazně navrch hosté, domácí držel zejména výborně chytající Ondřej Raszka a duel tak za stavu 1:1 dospěl do prodloužení. To ukončil nejproduktivnější hráč základní části Marek Ivan a do pondělního druhého utkání série vstoupí Karvinští s vedením 1:0 na zápasy.

LHK Jestřábi Prostějov - SK Karviná 1:2p (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Jedlička (Černý, Novosad) - 7. Ivan (Luka, Mikšan), 57. Ivan (Javín, Kowalczyk)
Vyloučení: 7:5
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:2
Počet diváků: 1459

LHK Jestřábi Prostějov: Raszka (Vrba) - Kaluža, Kumstát, Jedlička, Tomiga, Arnošt, Jirák, Finkes - Duba, Handl, Černý, Šebek, Novosad, Stráněl, Novák, Kryl, Ševčík, Berčák, Kotásek. Trenér: Petr Zachar.

SK Karviná: Iláš (Smolka) - Zajac, Saliji, Badžo, Samiec, Blatoň, Krause, Flašar, Miczek, Moravec, Kowalczyk, Mikšan, Rosůlek, Ivan, Javín, Vnenk, Luka, Sznapka, Nystedt, Zuber. Trenér: Aleš Flašar.

V domácím dresu nechyběli vedle Raszky i další dva marodi Pavel Kumstát se Zdeňkem Novosadem a kouč Petr Zachar tak měl k dispozici celkem osmnáct hráčů do pole. Novosadův návrat se promítl i do složení elitního útoku, v něm se spolu s ním objevili Lukáš Duba a Martin Kotásek.

Týden a půl dlouhá přestávka zpočátku více prospěla Jestřábům první minuty se odehrávaly převážně před brankou Karviné a Iláš měl hned několik důvodů k zasahování. Změnu přinesla až zprvu nenápadná akce po pravé straně znamenající Lukovu přihrávku před brankoviště a vedoucí gól z hole Marka Ivana – 0:1.

Vedení hostům dlouho nevydrželo. O třináct sekund později se za podražení nechal vyloučil Blatoň a nacvičování přesilových her se prostějovským hokejistům vyplatilo. Po minutě a půl početní výhody si na modrou čáru najel Michal Černý, obdržel přihrávku od Zdeňka Novosada a jeho střelu dokázal ještě Robert Jedlička úspěšně tečovat – 1:1.

Při vzájemném vyloučení Finkese a Badža byli nebezpečnější hosté, při své první přesilovce po faulu Handla měli sice velký tlak, ale bez přesné střely. Domácí je tak mohli již při hře pět na pět potrestat, když šli do přečíslení tři na dva. Handl nabil Berčákovi, jenž ze druhé vlny Iláše neprostřelil. Jestřábi se ještě jednou dostali do brejku, tentokrát dva na jednoho, ale ani Černý s Šebkem si nevedli lépe, když druhý jmenovaný se těsně před brankovištěm netrefil do přihrávky.

V úvodu druhé třetiny nabídla domácí obrana svou nedůsledností šanci Lukovi, ten z mezikruží netrestal. Karvinští nevyužili ani vyloučení Černého a brzy mohli být hned několikrát rádi, že stále platí nerozhodný stav. Při domácí početní výhodě si Černý najel z pravé strany a křižnou přihrávku nasměroval mimo, Berčákovi chyběly po Handlově vybídnutí zpoza brány centimetry, neuspěli ani Ševčík či Duba.

Hosté zahrozili Lukou již při oslabení a postupně začali získávat stále více navrch. Pomáhali jim v tom i přesilovky, jen za poslední třetinu si ji vyzkoušeli třikrát. Mrzel Finkesův trest za vyhození puku na střídačku, hodně emocí vzbudilo Černého vyloučení tři a čtvrt minuty před uplynutím normální hrací doby. Domácí se ale na oslabení výtečně připravili a po mnoha zápasech v nich ani jednou neinkasovali. Ani když Šebek ztratil hokejku a Jestřábů tak bylo na ledě jen tři a půl.

Raszka si věděl se střelami zleva, zprava i ze středu, nepřekvapili ho pokusy nahoru ani při ledě a dlouhé minuty přiváděl karvinské snajpry k zoufalství. Neuspěli Luka, Rosůlek, Badžo, Saliji, Kowalczyk ani Javín. Při přesilovkách si dokázali hosté vytvořit až minutu a půl trvající zámek, leč bez efektu. A šlo se tak do prodloužení.

V přídavném čase hraném čtyři na čtyři zahrozili jen hosté a zkušená trojice Javín, Kowalczyk, Ivan rozhodla. První dva si připsali asistenci, poslední z nich přesně vystřelil a postaral se tak o oba góly svého týmu. První čtvrtfinále východní skupiny druhé ligy tak skončilo výhrou Karviné 2:1 v prodloužení.


 Očima trenérů:

Petr ZACHAR – LHK Jestřábi Prostějov:
„Dnes se mi to těžce hodnotí, prohráli jsme v prodloužení. Svou možnost jsme si prohospodařili v první třetině, kdy jsme měli několik šancí, ale nedali jsme gól. Od druhé a hlavně ve třetí třetině byla Karviná o krůček lepší, přehrávala nás a hlavně nás přestřílela. I když jsme to dotáhli do prodloužení a stále jsme bojovali, Karviná byla hlavně lepší. Ondra odchytal dobrý zápas, celou dobu nás držel a podal dobrý výkon. Šlo na něj padesát sedm střel a dostal dva góly. Naopak my jsme vystřelili asi pětadvacetkrát, to je tristní“

Aleš FLAŠAR – HC Baník Karviná:
„Bylo to velice kvalitní utkání i pro oko diváka. Stalo se přesně to, co jsem očekával po posledním střetnutí, za Prostějov nastoupil úplně jiný tým. Hráli velice zodpovědně z obrany, skvělý výkon jejich gólmana. Dvě třetiny jsme do něj bušili a on všechno pochytal. Těžká práce a jsem rád, že nám to vyšlo. Myslím si, že jsme byli krapet lepší, ale je to jen první zápas, série může být hodně dlouhá. Myslel jsem, že Prostějov na nás trochu víc vlítne, ale oni vsadili na obranu. Říkal jsem, že musíme být trpěliví a může rozhodnout jedna branka.“



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...