Dobré poledne, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V již čtyřiadvacátém kole krajského přeboru Jihomoravského a Zlínského kraje se představilo na prostějovském zimním stadionu mužstvo HC Grewis Plumlov. Skvělý start do letošního ročníku je jen sladkou vzpomínkou, v současné chvíli se svěřenci trenérů Vařeky a Janečka pohybují v dostatečné vzdálenosti od pozic zaručujících boje v play-off. Přesto si proti Uherskému Ostrohu připsali dva body za vítězství v samostatných nájezdech, když se v normální hrací době o vítězi nerozhodlo.

24. kolo KP Jihomoravského a Zlínského kraje

HC Grewis Plumlov – Hokej Uherský Ostroh 2:1 sn (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

Branky Plumlova: 4. Mikeš (Soldán), rozhodující nájezd Pekr

Sestava Plumlova: Hruban (17. Planička) – Pezda Miroslav, Bauer, Soldán, Plzák, Šilhánek, Pekr, Mazouch, Kučera, Skácel, Mikeš, Hliňák, Žilka, Pezda Michal, Matoušek, Pezda Samuel. Trenéři: Vařeka, Janeček.

Radost z vítězství poznali Plumlováci naposledy v osmnáctém kole, kdy na domácím ledě zdolali Uherské Hradiště. Od té doby se výsledkově trápili, čímž se jim také vzdálila možnost zahrát si v letošním ročníku play-off. Do čtvrtečního zápasu však mužstvo vedené dvojicí Vařeka, Janeček vstoupilo více než dobře. Již v úvodu čtvrté minuty se prosadil plumlovský kanonýr Mikeš a s domácími to vypadalo velice nadějně. I nadále se vrhali do útočení, navýšit skóre se jim ale nepodařilo. Naopak je postihla rána v podobě zranění brankáře Hrubana, kterého zaskočil prostějovský odchovanec Planička.

Ten kapituloval v úvodu druhého dějství, když se prosadil hostující Ťok. Plumlovští měli i po vyrovnávací brance více ze hry, soupeř byl často vylučován, ale ani přesilovka domácích, pěti proti třem, stav utkání nezměnila. Uherský Ostroh především zásluhou brankáře Šurého držel vyrovnaný stav. Dobývání branky plumlovskými hokejisty vedlo soupeře k nepovoleným zákrokům, které hostující mužstvo ještě více oslabilo. Paradoxně se oni čtyřiadvacet vteřin před koncem druhé třetiny ve vlastním oslabení mohli radovat z branky. Po chybě domácí obrany ujížděl ostrožský útočník sám na Planičku a když jej už překonal, v cestě stála dobře postavená konstrukce plumlovské svatyně.

Za nerozhodnutého stavu tedy vstupovala obě mužstva i do závěrečné třetiny. Obraz hry se příliš nezměnil, domácí se snažili převážit misku vah na svou stranu, zákroky Šurého však držely hostující borce ve hře. Při další přesilovce Plumlova pět na tři vyrobila obrana Plumlova hrubku a pronikajícího střelce úvodní branky soupeře Ťoka zastavil plumlovský Matoušek jen za cenu faulu. Sám postižený se postavil k trestnému střílení, na Planičku však vyzrát nedokázal. V 54. min se po střetu zranil i druhý brankář Plumlova a chvíli se nehrálo. Nakonec se však za velkého potlesku opět postavil mezi tři tyče a stal se hrdinou závěrečných minut utkání. Za svá záda ani jeden z brankářů už do konce základní hrací doby puk nepustil, a tak došlo k samostatným nájezdům.

Ve druhé sérii se nejdříve prosadil hostující Tóth, za domácí srovnával skvělým blafákem Kučera. Dlouho nebylo rozhodnuto, až přišla sedmá série, kdy svým nájezdem o vítězství Plumlova rozhodl nestárnoucí Jaroslav Pekr. Pro své mužstvo tak zařídil další bodík za výhru po samostatných nájezdech. Pro Plumlov to bohužel znamená jen udržení stávající pozice před posledním duem zápasů. V tom nejbližším se představí opět na domácím ledě proti poslední rezervě z Břeclavi. Na závěr je čeká bitva na ledě Uherského Brodu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...