Dobrý podvečer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

03 opava_lhkNa čtyřiatřicáté kolo by nejraději zapomněli prostějovští hokejisté, pro které se utkání na ledě Opavy vyvíjelo velice jednoznačně. Na dvě branky z úvodní třetiny dokázali svěřenci trenéra Zachara navázat dalšími čtyřmi trefami a v polovině utkání vedli vysoko 6:0. Jako většinu přihlížejících by nenapadlo, že se takto rozjetou mašinu dokáže podařit zastavit. Opak byl ale pravdou. Ještě ve druhé třetině se opavští dokázali třikrát prosadit a před závěrečným dějstvím tak alespoň zmírnit vysoké vedení Jestřábů.

V čase 47:34 se Opava přiblížila na rozdíl pouhých dvou branek, aby během dalších tří minut dokonala obrat a ujala se vedení v již zdánlivě prohraném zápase. Když kapitán Jestřábů Duba minutu před koncem nedokázal dopravit puk do odkryté opavské svatyně, povedlo se domácím ještě jednou skórovat do prázdné branky a dokonale zaskočit už tak dost opařené prostějovské hráče. Čtrnáct branek, neuvěřitelný obrat a smutek v hostujících řadách, to vše přinesl tento infarktový, divácky atraktivní zápas. Poslední čtvrtinu tak Jestřábi nezačali tím nejlepším způsobem, zapomenout na vše mohou hned ve středu 23. ledna, kdy na svém ledě hostí poslední celek HC Bobři Valašské Meziříčí.

Branky a nahrávky: 33. Bednárek (Kocián), 34. L. Černý (Vítek, Mlýnek) 35. Herman (Kukol, Chalupa), 48. Chalupa (Herman), 49. Mlýnek (Kysela, L. Černý), 50. Chalupa (Kocián, Bednárek), 51. Mlýnek (Vítek), 60. Chalupa (L. Černý) – 3. Duba (Handl), 16. Šebek (M. Černý), 22. M. Černý, 26. Kryl (Šebek), 29. Kryl (Kotásek, Duba), 32. Ševčík (Šebek).
Rozhodčí: Mrkva - Barteček, Moravec
Vyloučení: 7:9 navíc Tůma (OPA) 10 min. OT
Využití: 2:2
V oslabení: 0:1
Diváci: 293
Průběh utkání: 0:6, 8:6.

HC Slezan Opava: Šafránek – Kukol, Tichý, Galvas, Kysela, Bednárek, Mosler, Vrabel – Herman, Chalupa, Kocián – Vítek, Mlýnek, Pavelek – L. Černý, Svoboda, Tůma – Koschatzký. Trenér: Karel Suchánek.

HK Jestřábi Prostějov: Vrba (51. Vydržel) – Jedlička, Kaluža, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes – Kotásek, Duba, Handl – Šebek, M. Černý, D. Zachar – Kovařík, Popelka, Ševčík – Novák, Kryl, Berčák. Trenér: Petr Zachar.


 POHLEDEM TRENÉRŮ:

Karel Suchánek - HC Slezan Opava:
„Bylo to klasické utkání s Prostějovem, ve všech zápasech s ním totiž padá hodně branek. V polovině utkání jsme prohrávali 0:6, ale nastartoval nás gól Jardy Bednárka. Ve druhé polovině zápasu jsme už byli jasně lepším týmem. Hrál se pěkný hokej, ale soutěž je dlouhá a nás ve středu čeká další utkání ve Frýdku-Místku. Musíme stát nohama na zemi.“

Petr Zachar - LHK Jestřábi Prostějov:
Když to řeknu slušně, na zápas se hráči totálně vykašlali a bohužel už je to několikáté utkání, které jsme takto odflákli. Byl to zřejmě můj nejhorší zápas, který jsem ve své trenérské kariéře zažil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...