Příjemnou noc, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

45 sevcikPřestupový veletoč jako z hokejového románu si během posledního půlroku prožil čtyřiadvacetiletý forvard Robin Ševčík. Z LHK Jestřábi Prostějov do HC Bobři Valašské Meziříčí a zase zpět, to byla cesta hráče, který je zvyklý nastupovat hlavně v centru útoku. Razítko na svůj návrat do hanáckého klubu dal tím, že Valachy počastoval přihrávkou na vedoucí trefu.

 „Na žádost trenéra Málka mi v Meziříčí byla ukončena smlouva a já zavolal panu Tomigovi, s nímž jsme byli v kontaktu. Zeptal jsem se ho, jestli o mě ještě má zájem, a protože měl, tak jsem se tady objevil. Dohodli jsme se na smlouvě do konce sezóny a já doufám, že navážu na celkem povedený minulý ročník,“ popsal Ševčík pozadí bleskového přesunu, který se upekl během prvních dvou listopadových dnů.

Přitom ve Valmezu se Robinovi poměrně dařilo, vzhledem k týmové mizérii zaznamenal během dvanácti utkání velmi slušných osm kanadských bodů za pět branek a tři asistence. V loňské sezóně měl za Jestřáby průměr půl bodu na zápas, když v 50 střetnutích dosáhl bilance 13 + 12. A za velmi solidního plejera platil i na svých předchozích štacích ve Zlíně, Vsetíně, Kroměříži, Uničově a Přerově.

„Určitě jsem rád, že přišel. On není špatný útočník, dokáže se prosadit a v minulém roce patřil ke stabilním členům naší sestavy. Teď má ale tři dny nové brusle a jeho výkon nebyl nijak výborný, proto jsem ho po druhé třetině stáhl ze hry. Martin Kryl si v Opavě vedl mezi oběma Zlíňáky velice dobře a zasloužil si i dnes příležitost. Od Robina očekávám, že bude mít alespoň tak kvalitní ročník, jako ten předchozí,“ řekl na téma Ševčík lodivod prostějovských hokejistů Petr Zachar.

Co se týká kvarteta z Olomouce Filip Smejkal, Petr Žajgla, Ivo Peštuka a Jiří Paška, není ani po dalším týdnu v celé kauze nic nového. Naopak hostující borci Zdeněk Novosad i Lubomír Korhoň stále zůstávají ve službách LHK, byť druhý jmenovaný vynechal dva duely kvůli nemoci.

„Letní odchod mě mrzel, za návrat jsem rád!“ (odkaz na článek)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...