Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

43 lhk_radostNa konci léta oslabeným hokejistům Prostějova kdekdo prorokoval potíže vůbec postoupit do osmičlenného play off druholigové skupiny Východ. Teď - po devíti odehraných kolech sezóny 2012/13 - jsou všichni paf z toho, jak neskutečně Jestřábi válejí. Hned sedm zápasů dovedli do vítězného konce a po sobotním smetení Karviné na jejím ledě poměrem 6:1 jsou senzačně v čele tabulky!

Trenér úspěšného týmu nejprve zhodnotil mač na severu Moravy. „Soutěž je vyrovnaná, v podstatě každý může porazit každého doma i venku. A to se v sobotu ukázalo. Utkání bylo hlavně v úvodní třetině vyrovnané, soupeř nám dokonce několikrát ujel do úniku. Naštěstí mužstvo podržel brankář Adam Vrba a nám se povedla druhá část, kdy jsme rozhodli. Na naše góly už domácí nedokázali odpovědět, vše nakonec dopadlo vysokým rozdílem. Kluci mě potěšili zodpovědnějším přístupem a jedinou inkasovanou brankou, byť se opět nevyvarovali chyb. Nebýt výborného Vrby, mohli jsme dostat mnohem víc gólů,“ nelétal Petr Zachar v oblacích.

Totéž bude nyní vyžadovat od svých svěřenců. „Pokud hrajeme zodpovědně směrem dozadu a zbytečně nevymýšlíme, jsme schopni skoro s každým vést vyrovnaný boj nebo jej i předčít. Bohužel se stává – většinou při vyšším vedení - že hráči přestanou plnit pokyny, místo toho začnou dělat blbosti a zbytečně tím soupeře staví na nohy. Pořád je nabádám k tomu, aby ze zodpovědnosti neslevovali. Jakmile to dodržují a daří se jednomu nebo druhému brankáři, vítězíme. V opačném případě můžeme rychle spadnout ve vyrovnané tabulce dolů,“ rozebíral Zachar možnosti dalšího vývoje.

Každopádně pro veřejnost je průběžné vedení Jestřábů šokem. Vždyť už během léta opustila kádr řada hráčských opor a navíc dlouhodobě nehrají čtyři stabilní plejeři na hostování z Olomouce. Přesto omlazený mančaft až na výjimky drtí konkurenci, za sebou nechává movitý Havířov i silný Přerov a před čtvrtou pozicí už si vybudoval sedmibodový náskok! „Určitě jsem příjemně překvapený, jak jsme úvodní měsíc soutěže zvládli. Zatím nám dobře šlapou všechny tři pětky, skvěle se daří druhé formaci a mužstvu se vyhýbají četnější zranění, což je při velmi úzkém kádru klíčové. Rozhodně však nelze v tak omezeném počtu zvládnout celou sezónu, i když si občas vypomůžeme mladíky na střídavé starty ze Zlína. Situace potřebuje řešení, aby nás bylo víc,“ řekl prostějovský lodivod jasně.

Žádné nové posily však LHK dosud neulovil a okolnosti možného zapojení kvarteta Ivo Peštuka, Jiří Paška, Filip Smejkal, Petr Žajgla stále nebyly dořešeny. Přitom Hanáky čekají dvě přetěžké zápasy s největším favoritem AZ Havířov, čímž přichází na řadu vložené dvojkolo s utkáními tabulkových sousedů proti sobě. Jestřábi jsou první a celek ze severu Moravy druhý, tím pádem se ve středu 24. října od 18.00 hodin hraje na našem zimním stadiónu první vzájemný mač a v sobotu 27. října od 17.00 hodin je v Havířově na programu odveta. „Je možné, že nás velmi kvalitní soupeř vrátí zpátky na zem. V každém případě se musíme důkladně připravit a znovu hrát naprosto zodpovědně s plněním taktických pokynů. Sice se opakuji, ale takhle to prostě funguje,“ zdůraznil Petr Zachar.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...