Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 jestrabi_vsetinV rámci 7. kola II. ligy skupiny Východ přijel na Hanou další atraktivní soupeř. Loňská čtvrtfinálová konfrontace vyzněla lépe pro domácí Jestřábi, a tak se dalo očekávat, že Vsetín bude mít Prostějovu co oplácet. Před týdnem rozhodl v poslední minutě David Zachar, který se velkou měrou podílel i na vítězství proti Valachům. Dalším strůjcem prostějovského úspěchu byl ve své premiéře v brance Lukáš Vydržel, který udržel čisté konto. Jestřábi si tak upevnili průběžnou druhou příčku v druholigové tabulce.

7.kolo, sobota 13.10.2012

LHK Jestřábi Prostějov - Valašský hokejový klub 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Černý (Zachar, Šebek), 28. Zachar (Šebek, Černý), 36. Zachar (Šebek)
Rozhodčí: Slavka - Hanzlík, Maťašovský
Vyloučení: 9:8
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Diváci: 1241.

LHK Jestřábi Prostějov:Vydžel - Jedlička, Kolibár, Kumstát, Kaluža, Tomiga, Finkes, Arnošt - Novosad, Duba, Handl - Zachar, Šebek, Černý - Stráněl, Kryl, Berčák. Trenér: Petr Zachar.

VHK Vsetín: Plšek - Farda, Vrba, Vodák, Tichý, Tesařík, Okuliar, Mečiar, Žabčík, Zúbek, Vaněk, Brezáni, Dubec, Hruška, Mikšovský, Kubo, Podešva, Kajaba, Vítek, Holík. Trenér: Viktor Hlobil.

Souboj protivníků z jarního čtvrtfinále minulého ročníku soutěže zpočátku nepřinášel moc hezkou podívanou. Hlavně domácí působili zakřiknutým dojmem a přenechali větší aktivitu soupeři, který poměrně častou střelbou zaměstnával mladého brankáře Vydržela. Převaha Valachů kulminovala ve druhé desetiminutovce úvodní třetiny, kdy gólmanská dvojka LHK postupně zlikvidovala šance Dubce, Hrušky, Kuba i Zúbka, v posledním případě pomohla dobře postavená tyč. V době největšího náporu Vsetínských však nečekaně udeřilo na druhé straně. Minutu před první přestávkou Zachar nabil zpoza klece volnému Černému a ten z mezikruží překonal Plška – 1:0.
Vedení Jestřábům pomohlo, do druhé části vstoupili mnohem lépe. A ve 28. minutě se mohli radovat ze zvýšení svého náskoku. Během přesilovky vypálil Šebek, Plšek vyrazil před sebe a Zachar pohotově doklepl do odkryté svatyně - 2:0. Vzápětí zahodili tutovku opět Zachar s Handlem, načež bohorovní Prostějované vyrobili několik defenzivních hrubek, po nichž protihráči opakovaně pádili sami na Vydržela. Jednadvacetiletý mladík ale celý kolektiv držel výtečnými zákroky včetně těch v minutu trvajícím dvojnásobném oslabení. A jakmile hosté své příležitosti neproměnili, pykali za to. V 36. minutě Šebek uvolnil Zachara, který sám před bránou přelstil Plška blafákem do bekhendu - 3:0.
Zkraje poslední třetiny kleplo Krylovo zakončení o horní tyčku, na opačném konci kluziště přišel další Vydrželův super zákrok proti sólu Vítka. Tenhle moment borce VHK definitivně zlomil, ve zbytku střetnutí se už na nic nezmohli. Naopak Hanáci si závěr vítězného mače užívali a mnohokrát mohli jasnou výhru ještě zvýraznit. Jenže Dubův zásah neplatil kvůli postavení v brankovišti, dvě bomby Kumstáta v početní výhodě pět na tři vyrazil Plšek a zuby si na něm vylámali také samostatně najíždějící Zachar či Novosad. Vadit to však Jestřábům nemuselo, i tak rozhojnili své konto o další tři bodíky.


očima trenérů:

Petr Zachar - LHK Jestřábi Prostějov:
„Vyhráli jsme 3:0 a to je super! Soupeř měl však znova čtyři nebo pět samostatných nájezdů, takže v defenzivě pořád hoříme a musíme na ní dál pracovat. I přes chyby jsme tentokrát nedostali žádný gól, ovšem jak říkám, výkon to z naší strany nebyl zdaleka ideální, hlavně co se týká obranné fáze. V ní máme stále rezervy. Mužstvo naštěstí podržel vychytanou nulou Lukáš Vydržel, ale pochvalu zaslouží celý tým za bojovnost.“

Tomáš Potěšil - AZ Havířov:
„Začali jsme špatně, málo bruslili. Brzy se nám však povedlo rozjet a měli jsme mnohem víc šancí než domácí. Bohužel nám nespadly do brány, naopak vedení získal soupeř. Prostějov navíc ve druhé třetině přidal další dva góly, což tým srazilo dolů. Celkově nebyl náš výkon až tak špatný, ale něco mu chybělo: branky, které jsme dnes nedali.“
Pozn. redakce: po otázce na ostrou hádku se svěřencem Markem Dubcem bezprostředně po konci zápasu kouč reagoval okamžitým odchodem...

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...