Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 vrbaMuži LHK Prostějov jasně podlehli Přerovu již dvakrát během přípravy a lépe nepochodili ani v prvním vzájemném mistráku letošní sezony. Přitom do utkání 3. kola 2. ligy Východ šli po dvou osmibrankových vítězstvích s plným počtem šesti bodů na kontě, zatímco soupeř získal bodíky jen dva. Sobotní derby hanáckých soků však patřilo jednoznačně hostům, kteří uhájili čisté konto a rozdílem třídy odvezli prestižní triumf.

LHK Jestřábi Prostějov - HC zubr Přerov 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 11. Kolář (Sakrajda, Kundrátek), 34. Ditrich (Brančík, Ferenc), 48. Sakrajda (Ditrich), 55. Ditrich (Brančík, Kolář), 59. Sprušil z trestného střílení.
Rozhodčí: Škrobák – Hanzlík, Štěpán.
Vyloučení: 5:3.
Využití: 0:0.
Diváků: 1776.

Sestava Prostějova:
Vrba - Arnošt, Jedlička, Kumstát, Kaluža, Tomiga, Finkes, Dufka - Handl, Duba, Novosad - Černý, Šebek, Zachar - Berčák, Kryl, Stráněl - Prokop, Matoušek. Trenéři: Petr Zachar a Tomáš Sršeň.

Sestava Přerova:
Vojtek – Pala, Faltýnek, Ferenc, Vlček, Osina, Sklenář, Drábek – Sedlák, Málek, Goiš – Brančík, Ditrich, Sakrajda – Kundrátek, Sprušil, Kolář – Brada, Vaněk. Trenéři: Pavel Sedlák a Lubomír Václavíček.

Ani do derby nenaskočilo kvarteto borců LHK, hostujících z Olomouce (Peštuka, Paška, Smejkal, Žajgla). A proti přerovské kvalitě citelně chybělo, byť zpočátku mělo střetnutí vyrovnaný průběh. Oba celky si hlavně dávaly pozor na zadní vrátka, takže se deset minut nic zajímavého nedělo. Až v 11. uhodilo, když Sakrajda přihrál naprosto volnému Kolářovi a ten bekhendem přehodil skládajícího se Vrbu – 0:1. Vyrovnat mohli Jestřábi zanedlouho v přesilovce, jenže Jedličkovo gólové zakončení skvěle zneškodnil Vojtek. Na druhé straně zastavil tutovku Sakrajdy obětavý zákrok obrany a samostatný nájezd Goiše výtečný zákrok Vrby. To už se hrál mnohem zajímavější hokej, což dokumentovaly dvě neproměněné možnosti Černého i opakovaně neúspěšné výpady Zachara v oslabení.

Herní procitnutí ze závěru úvodní třetiny Prostějovany povzbudilo natolik, že po přestávce pokračovali ve zvýšené aktivitě. Z tlaku rezultovaly nebezpečné střely Handla, Kumstáta či Duby, Stráněl jel dokonce sám na Vojtka. Ten ale nic nepustil za svá záda a poté přihlížel Sedlákovým výpadům z protiútoků, při nichž se zase vyznamenal Vrba. Osud zápasu každopádně visel na vlásku a zhoupnout váhy na svou stranu se klíčově povedlo hostům. V 34. minutě vypálil Brančík, načež nehlídaný Ditrich pohodlně doklepl do odkryté brány – 0:2.

Za daného stavu se dalo čekat, že Jestřábi v poslední části ještě zkusí s nepříznivým výsledkem něco udělat. Bohužel se na nic nezmohli a závěrečná perioda jednoznačně patřila dominujícím Zubrům. Z převahy nejprve Kundrátek orazítkoval tyč, aby zkraje 48. minuty definitivně rozhodl Sakrajda po ideálním uvolnění Ditricha – 0:3. Domácí hra se nacházela v troskách, o čemž svědčilo, že k jedinému kloudnějšímu zakončení se v 51. dostal Dufka. Jinak kralovali Zubři a jejich tlak zaslouženě korunoval pět minut před koncem Ditrich šikovnou tečí mezi Vrbovy betony – 0:4. Řadu dalších šancí tým HC zahodil, přesto v čase 58.16 ještě zvýraznil prostějovský debakl zásluhou Sprušilova precizně proměněného trestného střílení – 0:5!

Očima trenéra:

Petr Zachar - LHK Jestřábi Prostějov:
„Já si myslím, že konečné skóre úplně neodpovídá vývoji zápasu. Přerov byl o krůček lepší, ale my jsme si v prvních dvou třetinách vypracovali několik šancí. Ty však zůstaly neproměněny a naopak jsme znovu dělali – stejně jako v předchozích utkáních – neskutečné chyby v obranné činnosti. Hlavně bylo vidět, že Přerov má zkušené mužstvo především směrem dozadu. V naší sestavě naproti tomu hraje pět nebo šest mladých kluků, kteří toho zatím nemají moc za sebou. Což se v klíčových momentech projevilo. Hosté se při jednogólovém vedení trochu zatáhli a čekali na brejky i šance, jež přišly. Jejich proměnění následně rozhodlo.“

Pavel Sedlák - HC ZUBR Přerov:
„Ze začátku to bylo z naší strany dost nervózní utkání asi proto, že jsme minule doma s Novým Jičínem zbytečně ztratili bod. Tohle se přeneslo do dneška a soupeř měl v první polovině střetnutí hodně šancí. My jsme působili zakřiknutým dojmem, naštěstí tým podržel brankář Martin Vojtek. Pomohl nám první i druhý vstřelený gól, výkon mužstva šel postupně nahoru. A v závěru už jsme duelu jasně dominovali. I když jsme  po zpackaném Jičínu necítili roli favorita, jeli jsme sem jako obvykle vyhrát. Pro tohle derby není vůbec důležité postavení v tabulce, vždy se bojuje na krev. A že jsme tady vysoko zvítězili v přípravě, to podle mě také nehrálo žádnou roli. Dnes byla úplně jiná situace hlavně tím, že se bojovalo o body.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...