Dobré odpoledne, dnes je pondělí 3.6.2024
svátek slaví Tamara,
zítra Dalibor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

hazena ilustracniTýden po trochu nečekané výhře na půdě vedoucího Juliánova přišla naopak neočekávaná ztráta. V sobotu večer přivítali házenkáři Sokola II Prostějov ještě donedávna poslední a bezbodovou Kuřim, proti níž byli nakonec rádi i za jeden bod. Dvacet minut před koncem totiž prohrávali o pět branek a díky podařenému závěru se jim podařilo alespoň srovnat.

„Pro mě je to jednoznačná ztráta, měli jsme soupeře porazit. Upozorňoval jsem, že k nám nepřijedou na výlet, ale s maximálním úsilím bojovat. Pochvalu si zaslouží jen za bojovnost a vůli porvat se o výsledek, to je vše,“ konstatoval zklamaný trenér domácích Alois Jurík.

Hlavní problém při hře dozadu viděl uprostřed obrany, které dělal problémy hostující pivot. Jednak se prosazoval brankově, navíc na něj byly sedmičky, vyloučení a tvořil prostor pro spojky. „A útočná fáze byla bída. Absolutně to nevyšlo Kozlovskému, jenž si v desáté minutě obnovil zranění pravé ruky a měl bilanci devět střel, žádný gól. Jeho pět až osm branek citelně chybělo, nedařilo spojkám se ale celkově střelecky, bilance 15/2 svědčí o neschopnosti střel z dálky,“ analyzoval příčiny konečného stavu.

Dalším problémem byly hned tři zahozené sedmičky a hned sedmnáct vyprodukovaných technických chyb. „To je odstrašující číslo a brzdilo nás to. Hráči si mysleli, že to spadne samo a bez práce zůstanou body doma. Hosté chtěli a dostali se i do vedení 20:15, pak se stupňovala naše křeč a nervozita, nebylo to ono,“ uvědomoval si zkušený kouč.

V sestavě se navíc musel obejít bez zraněného Davida Jurečky, jeho na pozici pravého křídla ovšem úspěšně nahradil zkušený Svatopluk Ordelt. „Odvedl dobrý výkon a jeho střelba 4/3 byla vynikající. Stejně tak jsem naprosto spokojen i s Bokůvkou a Čelanským, ten navíc hrál poprvé. Jsou to mladí kluci, prvním rokem starší dorostenci a mají na to, aby hráli náročnější soutěž,“ chválil talentované mladíky Alois Jurík.

I navzdory tomu si ale Prostějov zatím vede po vzoru Jánošíka. Kromě výher v Juliánově a nad Hustopečemi totiž přišly domácí remízy s Telnicí a Kuřimí. „Teď nás čeká Brno ‚B‘ posílené o fluktuanty, máme ale co napravovat, takže úkol zní bodovat. Musíme se dát dohromady a udržet stoprocentní koncentraci,“ přeje si prostějovský lodivod před utkáním, které na jihu Moravy startuje v sobotu o půl třetí odpoledne.

Prostějov - Kuřim 27:27

Rozhodčí: Valášek – Vychodil. ŽK: 3:2. Vyloučení: 6:5. ČK: Kopřiva (K). Sedmičky: 10/7:7/5. Diváků: 120. Pětiminutovky: 3:2, 5:4, 7:7, 8:10, 12:11, 14:15, 15:18, 15:20, 19:21, 22:22, 24:24, 27:27.

Sestava a branky Prostějova: 

 

Hrubý, Zacpal – Kozlovský, Čižmárik, M. Jurík 3, T. Jurík 2, Bokůvka 6, Čelovský 2, Ordelt 3, Münster, Procházka 4, Mikulka, Jura, Kosina 7. Trenér: Alois Jurík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...