Dobré odpoledne, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

06 hazena sokolNedaří se a nedaří. Ze série nevýrazných výsledků nevybředli prostějovští házenkáři ani o víkendu proti Hustopečím a po domácí porážce se zkušeným celkem se jim chvost jihomoravské skupiny druhé ligy opět přiblížil. Poslední Brno „B“ sice v Kuřimi nebodovalo, ale dosud předposlední Telnice dokázala zvítězit v Kostelci a už je na tom bodově navlas stejně jako tým Aloise Juríka.

„Soupeř vyhrál zaslouženě, umožnili jsme mu to ve všech aspektech. K obranné fázi až na rychlé protiútoky soupeře žádné vážné připomínky nemám, byli jsme ale zbytečně jaloví v útočné fázi. U nich osm z devíti hráčů dalo branku, u nás jich téměř polovinu nastřílel Jurečka, jenž využil své rychlosti a dostával parádní balony. Ale zápas totálně nevyšel Kozlovskému s Gazdíkem,“ smiřoval se prostějovský trenér těžce s další domácí ztrátou.

Na obranu zmíněné dvojice dodal, že Gazdík je nemocný a na Kozlovského nasadil soupeř v prvním poločase osobní obranu. V sestavě pak Prostějovu zcela chyběli zranění Valach, Jura, Juráček, na levém křídle se nedařilo Procházkovi a svůj den neměli ani spojky Mikulka, Bečička, Michal Jurík.

„Dokud byl pohyb, tak to fungovalo. Rozhodl až druhý poločas, v němž jsme nezachytili jeho začátek, a soupeř dal dvanáct gólů z devatenácti pokusů, zatímco my jsme skórovali desetkrát z dvaceti střel. V tom jsou i tři sedmičky, takže jsme ze hry měli úspěšnost jen jednačtyřicet procent,“ poukázal na velké trápení v koncovce.

Ve vedení tak byli domácí hráči pouze zkraje střetnutí, poté už jen neúspěšně dotahovali. „Soupeř hrál po celý zápas svou hru. Má ve svém středu zkušené extraligové hráče Jahodu, Suchomela a Semeráda, díky nim dokázal hrát trpělivě a ukázněně, zatímco my jsme neexistovali, smutně konstatoval Alois Jurík.

Znamená to tak, že reálný je pouze boj o sedmé místo, na elitní šestku ztrácejí Prostějovští již osm bodů. „Jsme tam, kde jsem si to nepředstavoval ani v nejčernějších barvách. Bojujeme o záchranu, a teď v Olomouci nás nečeká nic lehkého. Musíme posbírat všechny morálně-volní vlastnosti a pokusit se o překvapení,“ upozornil zkušený lodivod na fakt, že nejbližším soupeřem Sokola II je vedoucí Olomouc, která až teď o víkendu poprvé prohrála.

Recept na zlepšení je podle Aloise Juríka ale jednoduchý – více trénovat. „Hráli jsme s Hustopečemi vyrovnanou partii a na třiadvacet gólů se dá vyhrát, je to ale spíše výjimka. Tým potřebuje chodit na tréninky, jsou tu ale objektivní příčiny, jako jsou směny a nemoci. Chybí pak ale míčová technika a jistota ve střelbě. Teď byl brankář soupeře slabý, ale naše střelba byla neumístěná a bez razance,“ povšiml si kormidelník Sokola II Prostějov.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...