Dobré ráno, dnes je středa 22.5.2024
svátek slaví Emil,
zítra Vladimír
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
09 29_hazena_pvNejde to a nejde. Kostelečtí házenkáři se stále nemohou rozpomenout na podzimní úspěšnou sérii a již potřetí v řadě prohráli, takže za celé jaro ukořistili jediný bod. V Telnici, kde hrají své zápasy Sokolnice, se tým Zdeňka Čtvrtníčka opět nevyvaroval velkých chyb v obraně, hráči navíc mohou být rádi, že zákroky domácích neodnesli vážnějšími úrazy. „Tak špatnou dvojici rozhodčích jsem neviděl za čtyřicet let a vyloučil bych je z házenkářského svazu. Jednoznačně nás poškodili, vůbec nereagovali na likvidační fauly na naše hráče, jako jsou útoky na ohryzek, prsty v očích. Dali sice jednu červenou, ale předtím tak byly čtyři takové zákroky a poté další tři.
S takovou surovostí se nesmířím,“ rozohnil se kostelecký trenér. Červené karty s odebráním registračního průkazu ale padly hned dvě, tu druhou obdržel právě Čtvrtníček. „Bez vulgarit jsem jim řekl, že si na ně budu stěžovat. To podle mě není vyhrožování, ale oznámení. Přijde mi to celkem směšné a znamená to, že nebudu moci koučovat z lavičky, ale z hlediště,“ hořce se usmíval. Hlavní důvod porážky o jedinou branku ale přece jen viděl jinde. A sice ve špatné hře obrany i nedohrávaných přechodech do útoku. „Stejně jako před týdnem, i tady šlo jednoznačně vyhrát. Někteří jako Pavel Knébl, Prášil či Smékal zahráli nadstandardně, neubránili jsme ale útoky a za stavu 25:25 odevzdáme soupeři při rychlém brejku balon a okamžitě inkasujeme,“ poukázal na fatální chyby. Ty pramení zejména z toho, že se na tréninky schází pouze hrstka hráčů. A podzimní kouzlo defenzívy vyprchalo. „Při tak malém počtu hráčů by to nenatrénoval ani kouč Kielu. Bohužel házená je umírající sport a válcuje nás florbal či volejbal. Snažím se připravit kluky co nejlépe, ale když pak vidím, že to neprodají v zápase, tak mám zkaženou neděli,“ posteskl si Čtvrtníček. Nyní čeká na jeho tým poslední Telnice, zápas se v Kostelci odehraje v neděli od půl jedenácté dopoledne.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...