Příjemnou noc, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 24_25_panorama_komentNic jednoduchého nečeká prostějovské házenkáře ve zbytku jarní části druhé ligy. Proti rezervě Brna utrpěli již třetí porážku v řadě a nebýt domácí výhry nad Juliánovem, jen krůček by je dělil od poslední pozice v tabulce. Ani s jedenácti body z patnácti střetnutí si ale nemohou příliš vyskakovat a místo ataku na celky z horní poloviny to vypadá i vzhledem k velké vyrovnanosti dolní šestky v přímý boj o záchranu soutěže. „Tato porážka mě hodně mrzí, body byly velmi blízko. Stalo se, co jsem očekával, domácí nastoupili se třemi hráči z ‚áčka‘, protože extraliga měla volno. Kluci mě ale příjemně překvapili vůlí porvat se o výsledek a nechali na hřišti duši. K bodům to ale bohužel nevedlo,“ mísily se dojmy v prostějovském kouči Aloisi Juríkovi.

Hostům nevyšel hned úvod střetnutí. Rezerva extraligového celku potřebuje body jako sůl a velký krok k nim učinila již v první půli. Po čtvrthodině hry totiž vedli Brňané o čtyři góly, když celkem jedenáctkrát dokázali překonat prostějovskou obranu. „Nezachytili jsme úvod a propadali jsme v obraně 1-5. Nasadil jsem tedy osobku na jejich nejlepšího hráče Musila a deficit jsme smazali. Po poločase to bylo o jeden gól a celou druhou půli jsme se tahali. Obrovská škoda závěru, v sedmapadesáté minutě jsme drželi stav 28:28, ale poslední minuty jsme prohráli 1:3,“ stručně přiblížil dění na palubovce.

Nakonec tak podle něj rozhodly zkušenosti starších hráčů, bylo totiž potřeba hrát trpělivě a se střelbou nepospíchat, což se ale Prostějovu nedařilo. „Naše obrana přitom na soupeře platila, mnohokrát šli domácí do pasivity. Jenže nejslabším článkem na hřišti byli dva páni v černém, kteří je vždy drželi až do okamžiku, než dali branku. Bylo jasné, že Brno nutně potřebuje dva body a jejich pískání bylo podivné. Dokazuje to poměr sedmiček i dvouminutových trestů, vyloučení Michala Juríka v závěru viděli jen oni,“ obul se lodivod Sokola II Prostějov nezvykle razantně do dvojice arbitrů.

Celkově tak podle něj rozhodl první poločas, který měl Prostějov o jeden dva góly vyhrát a ne těsně ztratit. Rozhodčí totiž sice mohou pomoci, branky ale musí dát přímo hráči. Radost měl naopak z týmovějšího výkonu než proti Maloměřicím. „Kozlovský splnil roli střelce, je ale pravda, že obrana nula šest více vyhovuje ostrým střelcům z dálky. Kosinovi se sice v útoku nedařilo a měl bilanci 11/4, ale prohra není jen jeho vina. Ještě chvíli potrvá, než se mu vrátí taková přesnost zakončení jako před zraněním,“ sdělil.

Aloisi Juríkovi chyběla při cestě do moravské metropole vedle Valacha s Jurou i jednička mezi třemi tyčemi Hrubý, jako dvojka tak s mužstvem cestoval velice zkušený Zdeněk Micka a na pozici jedničky se posunul Michal Zacpal. „Při skládání sestavy to nebylo nijak růžové, kvůli práci a nemocem nás v týdnu trénovala jen hrstka a některé jsem viděl až před zápasem, což se také projevilo. Michal ale Jirku naprosto zastoupil, chytil hned tři sedmičky a držel nás nad vodou,“ potěšilo Juríka, že se může spolehnout na vyrovnanou dvojici gólmanů. V dalším kole hostí prostějovští házenkáři v sobotu od 15.00 hodin doma zkušené Hustopeče a přáním kouče hanáckého výběru je bodovat. „Musíme se dostat z této deky. Kuřim dokázala vyhrát v Maloměřicích a tabulka se nebezpečně vyrovnává,“ sdělil s tím, že se zatím stále bude muset obejít bez pivota Michala Jury. Ten již sice sundal sádru, musí ale ještě rehabilitovat a o návratu na palubovku rozhodne až návštěva u doktora Macháčka..

Handball KP Brno „B“ - TJ Sokol II Prostějov 31:29 (17:16)
Rozhodčí: Chalupa – Řeháček. ŽK: 3:2. Vyloučení: 1:4. Sedmičky: 4/1:2/1. Diváků: 23. Pětiminutovky: 3:2, 7:4, 11:7, 14:11, 15:12, 17:16, 18:18, 22:21, 25:23, 25:24, 28:27, 31:29.

Sestava Prostějova:
Zacpal, Micka – Kozlovský 9, Juráček, M. Jurík 1, T. Jurík, Chytil, Jurečka 5, Ordelt, Procházka 3, Šestořád 2, Gazdík 5, Mikulka, Kosina 4. Trenér: Alois Jurík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...