Dobré odpoledne, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 29 hazena pvDesetiminutový úsek od čtyřiačtyřicáté do čtyřiapadesáté minuty rozhodl o tom, že se prostějovští házenkáři nedočkali páté domácí výhry v ročníku, ale naopak sami museli skousnout již osmou porážku v tomto druholigovém ročníku. Ještě téměř v polovině druhého poločasu pitom domácí vedli 20:18, pak však přišla sedmigólová série hostí a rázem to bylo 20:25. S tím už hráči Sokola II Prostějov nedokázali moc udělat a prohru pouze lehce zmírnili.

Vstup do zápasu vyšel domácím borcům na jedničku. Po předchozích zásazích Jurečky s Kozlovským zvyšoval Procházka v šesté minutě na 3:0, Jiří Kozlovský pak svými dalšími dvěma zásahy zvyšoval na 4:1 a 5:2. Prostějovští hráči si neustále udržovali dvou- až tříbrankový náskok, až na startu poslední pětiminutovky první půle se hostům díky třem brankám v řadě podařilo srovnat na 9:9. Domácí ale měli v zásobě stejnou odpověď a ještě do pauzy utekli zpět na tři branky -12:9.

Po změně stran dlouho pokračovali házenkáři Sokola II v dobrém výkonu a svůj náskok k radosti kouče Aloise Juríka ještě navyšovali. Hned dvakrát se dokonce dostali až do vedení o pět branek, to když Kosina upravoval na 16:11 a 17:12. Maloměřice náskok sice lehce zkorigovaly, zhruba dvacet minut před koncem to ale po dalším zásahu Kosiny bylo 18:14.

Následujících patnáct minut ale Prostějovu ani trochu nevyšlo. Za celý úsek dokázal skórovat pouze dvakrát, naopak hostům se to podařilo hned jedenáctkrát a ze čtyřgólové ztráty bylo jejich pětigólové vedení. Domácím se totiž do cesty stavěl výborný gólman hostí, a když už ho zakončovatelé minuli, tak jejich pokus zastavila branková konstrukce, nebo mířil těsně vedle. Kosina navíc ještě zahodil tyčku a hosty tak ani nemusela mrzet červená karta pro Jiřího Havelku po jeho třetím dvouminutovém trestu.

Prostějov tak nakonec prohrál o čtyři branky a ztrátu se pokusí napravit již v sobotu od půl páté na palubovce Brna „B“. Zde ale Alois Jurík neočekává nic jednoduchého. „Extraliga má dovolenou, budou to chtít zachránit, tak nastoupí s fluktuanty, to je mi naprosto jasné,“ upozorňuje prostějovský kouč, jenž se musí až do konce ročníku obejít bez Tomáše Valacha. Ostrý střelec a navíc levák jde totiž na operaci. Do sestavy se naopak vrátí pivot Michal Jura, jenž tentokrát chyběl.

POHLEDEM TRENÉRŮ
ALOIS JURÍK - TJ Sokol II Prostějov:
„Po prvním poločase mě vůbec nenapadlo, že to můžeme tak zdevastovat. Čekal jsem těžké utkání, protože soupeř je z horních pater tabulky, to se naplnilo. První poločas jsme plnili taktické pokyny a v pohodě jsme vedli. Druhý poločas soupeř hrál naprosto stejnou obranu 2-4, nám ale odešla střelba. Podali jsme netaktický výkon, začali jsme vodit balon, začali jsme hrát individuálně a bohužel to Kosina s Kozlovským neurédovali a závěr zápasu prostříleli. Ztráta bodů je velice nepříjemná. Jestli se takto budeme chovat i ve zbytku soutěže, budou problémy se záchranou.“

RADIM PERNICKÝ - SHC Maloměřice:
„Od začátku utkání byl Prostějov lepší, rozhodla pouze větší vůle po vítězství a taktická disciplinovanost našich hráčů. Byla tam fáze hry, kdy to soupeřovy spojky vzaly na sebe absolutně bezmyšlenkovitě. Věřil jsem, že to zlomíme, i když jsme tam měli naše chvilky, kdy děláme spoustu technických chyb a nevěříme si. Nicméně dneska hráči zahráli fantasticky, zabojovali. Zápas měl všechno a pravděpodobně rozhodli brankáři. Klíčovým momentem bylo vystřídání druhého brankáře domácích, ten náš měl konstantní formu po celé utkání.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...