Dobré poledne, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 24 25 jiri hrubyDvě půl sezony v pozici hrajícího předsedy házenkářů Sokola II Prostějov má za sebou Jiří Hrubý. Šestadvacetiletý absolvent Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně v létě představil týmu nového trenéra Aloise Juríka, jenž nahradil odcházejícího Josefa Zedníčka. Podzimní část se ale zcela podle představ nevyvíjela, přesto změna přinesla i řadu pozitivních prvků. „Pár věcí se angažováním pana Juríka změnilo, postupem času se začal projevovat jeho důraz na obranu. Uvidíme ale až po konci sezony, teď je to ještě předčasné hodnotit. Pro většinu hráčů to byl nicméně zajímavý impulz, zvýšila se tréninková docházka, vlilo to zdravou konkurenci do mužstva,“ pochvaluje si dopady návratu zkušeného lodivoda Hrubý. Co se ale oproti předešlému období nezměnilo, to je marodka. I podzim totiž musela vynechat řada hráčů a na hře i výsledcích to bylo znát. „To je pravda. Tento půlrok nás postihlo asi nejhorší zranění... Hned od počátku sezony nám chyběla vůdčí osoba v ofenzivě Jirka Kosina. Byl to dost velký zásah do sestavy, jeho góly nám hodně chyběly a museli jsme hledat trochu jiný systém.

Navíc se k tomu přidávala zranění dalších hráčů a muselo se improvizovat se sestavou,“ zrekapituloval trable s tím, že v tomto světle není podzimní vystoupení až tak hrozné. „Radost mohla být větší, ale vstoupily do toho takové faktory, které nemůžeme příliš ovlivnit. Stav je tak odpovídající tomu, v jaké situaci se nacházíme. Jsem optimistický a další půlrok se to může zlepšovat. Chtěli bychom se pořádně sehrát, aby se na nás dalo dívat, odehrát kvalitní zápasy a dohnat špici,“ přeje si ve zbytku sezony dohnat ztrátu na nejlepší. Pro jaro tým doplnil Tomáš Čižmárik, naopak Michal Burget s Adamem Budíkem již na podzim do utkání prakticky nezasáhli. „Adam se asi rozhodl skončit s házenou, už netrénuje a moc s ním nepočítám. Klidně ale může přijít a bojovat o místo v sestavě. Michal Burget změnil práci na konci léta a nestíhá teď tréninky ani zápasy,“ zdůvodnil. Dalším zásahem do sestavy bylo hostování hned trojice Jurečka, Kosina, Kozlovský v extraligovém Přerově, z čehož ale může Sokol II Prostějov profitovat. „Je velice dobré, že se dokázali prosadit do týmu, který hraje nejvyšší ligu, nicméně prioritou je, aby hráli za nás. Kdyby došlo k termínové kolizi, pomohou nám. Třeba na Jirkovi Kozlovském bylo v závěru podzimu znát, že v Přerově dostával stále více prostoru. Bylo to pro něj hodně náročné,“ uznal Jiří Hrubý. V současné době nepředpokládá, že by se jejich status změnil a opustili Prostějov trvale, nynější situace jim totiž dopřává pozitiva. „Teď je to nejvýhodnější pro oba kluby i hráče. Umožňuje jim to, aby si zahráli co nejvíce a Přerov si kdykoliv může doplnit kádr o další hráče, kteří pravidelně hrají a nesedí,“ zdůraznil předseda prostějovského oddílu. Vlastní výkony příliš hodnotit nechtěl, lišily se zápas od zápasu. „Moc s nimi spokojen nejsem. Všechno ale souvisí s hrou obrany, jsou to spojité nádoby, a když se daří obraně, je vysoká pravděpodobnost, že se bude dařit i mně nebo Michalovi. Máme tady ještě na čem pracovat,“ podotkl při pohledu na více než tři stovky obdržených gólů. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...