Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

06 hazena_sokolK nečekanému vyústění dospěl pětapadesátý ročník Jeřábkova memoriálu. Tradiční házenkářský turnaj se na poslední chvíli musel obejít bez rezervního týmu Karviné, jičínský oddíl si pak spletl termín a místo neděle přijel hned v sobotu. Pořádající Sokol II Prostějov se tak v kostelecké hale utkal pouze s Velkou Bystřicí a kombinovaným výběrem Kostelce a Prostějova.

„Je to pro mě obrovské rozčarování a zklamání, hledám slova. Hráči to odehráli doslova bez zájmu, byla to katastrofa. Generálka se nám naprosto nepovedla, všichni mě totálně zklamali a jistý flek mají pouze brankáři Hrubý se Zacpalem. Hrstka diváků byla možná v ještě větším šoku, byla to hrůza a děs,“ nebylo moc do řeči prostějovskému kouči Aloisi Juríkovi poté, co jeho hráči vysoko padli s celkově první Velkou Bystřicí i narychlo vytvořeným smíšeným týmem, kde prostějovský oddíl zastupovali Bečička, Burget, Juráček, Münster a Nevrlý, Kostelec pak Mayer, Smékal, J. Grepl, Hochvald, R. Navrátil a Varhalík.
Před začátkem turnaje si totiž plánoval, jak dopiluje rytmus, kombinace, střelbu a minimalizaci technických chyb, opak však byl pravdou. „Duel s Velkou Bystřicí nám plně ukázal rezervy. Bez nasazení tam hrálo šest jednotlivců, kolektiv neexistoval. Celkem čtyřiadvacet technických chyb je šílených a svědčí to o tom, že k tomu nepřistoupili jako k ostré prověrce,“ nechápal Alois Jurík.
A něco podobného se opakovalo i ve druhém utkání. „Povětšinou mladé kluky měli v pohodě a hravě přehrát, ale bylo tam dvacet technických chyb pramenících z laxnosti a podcenění. Jímá mě hrůza, jak to bude vypadat proti Juliánovu, nechci malovat čerta na zeď,“ upozornil na sobotní start jarní části, jemuž bude předcházet pondělní dlouhý monolog.
A co vlastně stálo za tím, že se Karviná na poslední chvíli odhlásila a Jičín si popletl termín? „V Karviné jsou problémy a kolega Hudeček se stal trenérem ‚áčka‘. V neděli
v 17 hodin hráli duel ve Zlíně a kvůli potížím se sestavou potřebovali hráče z juniorky, starší dorost navíc hrál turnaj v Polsku. A trenér Jičína si do kalendáře zapsal sobotu, tak jsme se narychlo domluvili s Radkem Navrátilem z Kostelce. Jeřábek neměl odpovídající kvalitu, možná i to mělo vliv na hráče,“ popisoval patálie prostějovský kouč.
Před vstupem do druholigových odvet čeká jeho tým ještě jeden přátelák - středeční generálka s extraligovým, Přerovem. „Odehrajeme ji v rámci tréninku od půl osmé večer, budou hrát ti, s nimiž počítám proti Juliánovu,“ sdělil podrobnosti Jurík.
V neděli mu v sestavě chyběli zranění Tomáš Valach s Michalem Jurou, jejich návrat do týmu je zatím nejistý. „Valach jde v pondělí k doktoru Macháčkovi a uvidí se, Jura má výron kotníku a dostal sádru, v týdnu ji bude sundávat, a pak se uvidí, zda je to ještě něco víc,“ prozradil Alois Jurík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...