Dobré ráno, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

49 17_hazena_kostelecKdyž se válec rozjede, je těžké ho zastavit. Přesně to si teď mohou říkat soupeři kosteleckých házenkářů, pro něž je asi dobře, že se o víkendu konalo poslední podzimní kolo a nastala téměř dva a půl měsíce trvající zimní přestávka. Tým Zdeňka Čtvrtníčka totiž dokázal suverénním výkonem vyplenit i dosud vedoucí Hustopeče a jen horší poměr vstřelených a obdržených branek ho řadí za vedoucí Olomouc.


„Věděl jsem, že vyhrajeme, válec funguje. Prvních patnáct minut nám sice nefungovala obrana, pak ale předvedla vynikající výkon a Varha vychytal vše,“ užíval si příjemných pocitů úspěšný kouč, jenž pro utkání postrádal zkušeného Martina Grulicha i Milana Varhalíka.
Než se ale zrodilo výrazné osmibrankové vítězství na půdě, odkud se body téměř nevozí, musel hostující tým přečkat povedenou pasáž domácích. Hosté se sice zásluhou Jakuba Rikana ujali vedení 1:0 a Roman Bakalář zvyšoval na 3:1, jenže pak přišel pětiminutový střelecký výpadek, během něhož hráči Hustopečí otočili na 6:3.
Jednou v utkání se dosavadní lídr dostal i do čtyřbrankového trháku, pak ale započala velká stíhací jízda hostí, kteří na každou branku soupeře odpověděli dvěma zásahy. Na 10:10 tak svou první brankou vyrovnal Radek Godál, stav 11:11 zařídil Roman Bakalář a gólem v poslední minutě strhl vedení na stranu Kostelce opět Radek Godál.
„Hráči patnáct minut neplnili mé požadavky a musel jsem jim při dvou oddechových časech důsledně vysvětlit, co po nich chci. Změnili jsme obranu na 1-5 a na ni se již domácí neprosadili. Ztráceli míče a my jsme dávali branky z rychlých přechodů,“ těšilo Čtvrtníčka.
Jeho slova dokládá i pohled na měnící se skóre, za prvních patnáct minut dali domácí osm branek, za druhých patnáct minut pouhé tři.
A v nastoupeném trendu se pokračovalo i po přestávce. Hustopeče sice ještě srovnaly na 12:12, od té doby už ale pouze marně dotahovaly. V sedmé minutě druhého dějství se dostali do kontaktu na 14:15, další branku jim ale Kostelečtí povolili až o čtyři minuty později, kdy to již díky Bakalářovi, Smékalovi a Marku Knéblovi bylo 14:18.
Náskok hostí stále narůstal a definitivní rozuzlení nastalo v rozmezí pětačtyřicáté a dvaapadesáté minuty, kdy Hustopeče vyšly zcela naprázdno, zatímco Kostelec zásluhou dvakrát Smékala, Vymětala a bratrů Knéblů odskočil z 20:17 na 25:17.
„Smékal byl vynikající, to je hráč, který roste. V obraně máme navíc Bakaláře a bratry Knébly, takže jsem velice spokojen. Velice dobrý zápas odehrál i Godál, celkově máme velice kompaktní a silný tým, který je hladový po vítězstvích,“ těší se na další dvoubodové zisky Zdeněk Čtvrtníček.
Další kolo čeká na jeho hráče až v polovině února na palubovce předposlední Kuřimi, rozhodující zápas pak podle kosteleckého kouče nastane o týden později v Olomouci. „Teď jsme bohužel druzí, věděli jsme, že bychom museli vyhrát o sedmnáct branek. V Olomouci mě sice znají, ale my tam vyhrajeme. Nemáme sice ambice postoupit, chceme ale hrát na špici,“ prohlásil sebevědomě kouč, o němž lze říci, že zatím přišel, viděl a zvítězil.

Legata Hustopeče - TJ Sokol Kostelec na Hané-HK 21:29 (11:12)

Sedmičky: 5/2:1/1. Rozhodčí: Šlezingr - Horáček. ŽK: 1:2. Vyloučení: 2:5. Diváků: 60. Pětiminutovky: 1:2, 6:3, 8:4, 8:6, 10:9, 11:12, 13:15, 14:18, 17:20, 17:23, 20:27, 21:29.
Sestava a branky Kostelce na Hané:
Varha, Navrátil – Godál 4, M. Knébl 4, Palička, P. Knébl 3, Smékal 10, Bakalář 4, Hochvald, Říčař, Rikan 3, J. Grepl, Vymětal 1. Trenér: Zdeněk Čtvrtníček.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...