Dobré poledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

06 kostelec_prostejov_copyTři čtvrtiny utkání se zdálo, že házenkáři Sokola II Prostějov jsou na nejlepší cestě k reparátu za debakl se Sokolnicemi a zisku dvou bodů z vlastní palubovky. Proti Ivančicím se dostali až do vedení 16:12, jenže za posledních šestnáct minut hry přidali jediný přesný zásah a nakonec hned o tři branky prohráli. Na výhru tak čekají od zdolání Brna „B“ v polovině října.

„Je to nepříjemná a naprosto zbytečná porážka. Po výbuchu v Sokolnicích jsme se zaměřili na obranu a s ní jsem byl stoprocentně spokojen, naopak jsme předvedli naprosto devastující výkon v útočné fázi,“ mrazilo domácího kouče Aloise Juríka. Vstup do zápasu se přitom jeho týmu podařil a hráči ve žluto-modrém si brzy vypracovali dvoubrankový náskok. Hosté se sice na konci úvodní čtvrthodinky dotáhli zpět na nerozhodný stav, ale po většinu první půle měli navrch prostějovští hráči.

Z toho pramenilo i jednogólové vedení po třiceti minutách. Již od úvodu ale bylo patrné, že v hlavní roli bude obrana a příliš branek tak padat nebude. V defenzivě se činili všichni hráči včetně gólmanů, a zatímco v předešlém duelu Sokola II padlo hned šestašedesát branek, teď to bylo s bídou něco málo přes polovinu – sedmatřicet.

„Naše výkony jsou jako na houpačce a musíme je stabilizovat. Jednou se nám nedaří v obraně, podruhé zase v útoku. Do čtyřiačtyřicáté minuty jsme měli zápas pod kontrolou, jenže pak nastalo hluché místo, kdys jsme stříleli do brankáře, do tyček, nebo vedle a zbylý úsek jsme prohráli 1:8,“ popisoval Jurík závěrečnou fázi střetnutí.

Rozhodující pro konečný výsledek podle něj byla hra spojek, těm prostějovským se už nedařilo. „Přestaly být v pohybu a utápěly se v soubojích jeden na jednoho, to byla voda na soupeřův mlýn. Ve druhé půli jsme měli pouze třetinovou úspěšnost v zakončení, když jsme z jednadvaceti střel dali jen sedm branek, hosté jich dali jedenáct ze dvaceti pokusů,“ poukázal na prachbídnou efektivitu.

Ve hře směrem dopředu se musel i tentokrát obejít bez hlavního kanonýra Jiřího Kosiny, jeho absence se navíc nečekaně prodlouží. Přestože zkušený trenér věřil, že již proti Ivančicím bude mít elitní spojku k dispozici, realita je zcela jiná a do ostrého utkání se hráč hostující v extraligovém Přerově navrátí až v jarní části.

„Zprávy vypadaly slibně, jenže měsíc a půl od doby, co stojí, byl na magnetické rezonanci, která zjistila problém. Má tam nějaké úlomky a možná to bude nutné celé otevřít. Ještě dva až tři měsíce bude mimo hru, takže na podzim je odepsán. Šíleně nám ale chybí,“ ozřejmil Jurík aktuální stav Kosinova kotníku.

Bez pomoci hráče s číslem 89 tak byl nejlepším prostějovským střelcem pětigólový Jiří Kozlovský, třikrát se trefil Tomáš Valach a zbylí domácí házenkáři se trefili maximálně dvakrát. „Vymlouvat se na to, že nám chyběl Kosina a že Kozlovský s Gazdíkem hráli se zraněním, nemá smysl. Ostatní ovšem na sebe nevzali tíhu, nikdo nebyl schopen vstřelit branku a na sedmnáct gólů se vyhrát nedá,“ uvědomoval si kouč domácího výběru.

Nyní tak na Prostějov čeká obtížný úkol – dovézt body ze dvou venkovních střetnutí. Nejprve se v sobotu 23. listopadu od pěti večer představí na palubovce Velkého Meziříčí, o týden později pak v derby změří síly s dosud neporaženým Kostelcem na Hané.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...