Dobré odpoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

38 hazena_ilustracniKosteleckým házenkářům se dobře dařilo klamat tělem. Během letní přípravy to vypadalo, že budou rádi za každý bod a čeká je boj v dolní polovině tabulky, úvod druholigové soutěže jim ale vyšel na podtrženou jedničku a po pátém utkání mají na kontě již osm bodů. Poslední dva přidali v neděli večer na palubovce Telnice a od vedoucích Maloměřic je dělí jen o šest zásahů horší skóre.

TJ Sokol Telnice - TJ Sokol Kostelec na Hané-HK 27:28 (12:15)

Rozhodčí: Valášek - Vychodil
ŽK: 3:2
Vyloučení: 4:7
ČK: Bakalář (K)
Sedmičky: 6/5:2/2
Diváků: 95
Pětiminutovky: 1:2, 3:4, 6:7, 10:9, 11:12, 12:15, 14:16, 17:17, 18:20, 19:22, 24:25, 27:28

Sestava a branky Kostelce: Varha, P. Navrátil – M. Knébl 4, Palička, P. Knébl, Smékal 7, Kopečný, Bakalář 6, Hochvald, Grulich 6, Říčař, Rikan 2, J. Grepl, Varhalík 2. Trenér: Zdeněk Čtvrtníček.

„Bylo to nádherné utkání a velice těžký zápas. Telnice praktikovala v útoku nátlakovou házenou, na Mrkvicu jsme ale nasadili osobní obranu a celkově obrana fungovala na devadesát procent,“ radoval se krátce po zápase kostelecký kouč Zdeněk Čtvrtníček.

Za ústřední postavy zápasu označil zkušenou trojici Robert Bakalář, Patrik Knébl a Marcel Knébl, zejména však Bakaláře, jenž exceloval jak v obraně, tak v útoku. „Rozhodčí na nás zatlačili, ale domácí jsme přehráli. Všichni hráči si pečlivě plnili úkoly a povedlo se,“ těšil se ze třetí podzimní výhry.

V závěru sice musel kvůli třetímu dvouminutovému trestu nuceně ze hry právě Bakalář, jeho spoluhráči už ale dobře rozehrané utkání neztratili. „Dal jsem tam místo něj Smékala a ten dvěma krásnými brankami v závěru rozhodl. Vyplatilo se nám, že jsme v přípravě měli silné soupeře a že jsem si vzal tři zkušené hráče, kluci teď získali zkušenosti a pracují tak, jak by měli,“ cení si ujité cesty a výrazného pokroku.

Kosteleckým hráčům se navíc podařilo zvládnout celé utkání i psychicky a neotřásly s nimi ani zvraty skóre. Vždyť v úvodu druhé půle vedli hosté 16:12 a po čtyřiceti minutách již prohrávali 16:17. Tento stav opět brzy zvrátili ve svůj prospěch a poté, co domácí smazali dvoubrankové manko a vyrovnali na 24:24, opět jim utekli na rozdíl dvou branek. Do poslední minuty pak šli s vedením 27:26, to rychle zvýraznili a domácím se již pouze podařilo zkorigovat.

Kostelečtí hráči tak vyhráli i druhé venkovní utkání a společně s Olomoucí jako jediní dva ještě neprohráli. Před sebou nyní mají čtvrtý domácí duel, v sobotu od 16 hodin se v kostelecké sportovní hale představí házenkáři Ivančic. Ti zatím mají vyrovnanou bilanci dvou výher, jedné remízy a dvou porážek, což jim stačí na šesté místo.

Venkovní výsledky Ivančic jsou ale dosti odlišné. Naposledy sice Jihomoravané vysoko vyhráli nad Sokolnicemi, před tím ale prohráli o šest branek v Hustopečích a o devět v Maloměřicích.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...