Příjemnou noc, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 hazena pvPo výhrách nad Juliánovem a Telnicí přišla první bodová ztráta Sokola II Prostějov. Tým Aloise Juríka se musel v brněnských Maloměřicích obejít bez zraněných spojek Tomáše Valacha a Jiřího Kosiny a propadl zejména v zakončení. V obou poločasech se prostějovským házenkářům podařilo vsítit vždy jen devět branek a oba body tak zůstaly v tamější nafukovací hale. Nyní Prostějov přivítá doma Brno „B“, výjimečně až v neděli odpoledne.

„Prohráli jsme naprosto zaslouženě a mohu pouze popřát soupeři. Tušil jsem, že to nebude lehké, a potvrdilo se to. S obranou jsem celkem spokojen, i když v Maloměřicích moc branek nepadá, ale útok se dá těžko srovnat

s kvalitní házenou. Bez spojek se prostě hrát nedá,“ ve stručnosti zhodnotil duel prostějovský kouč Alois Jurík.

Domácí hráči si po celý duel udržoval alespoň mírné vedení a již po většinu první půle si udržovali tří až čtyřbrankový náskok. Již v sedmadvacáté minutě navíc hosty oslabil Jiří Kozlovský, jenž po svém třetím vyloučení obdržel automaticky červenou kartu.

Po přestávce se začali hráči dosavadního lídra druholigové tabulky dotahovat, snížili na dvě i na jedinou branku, dotáhnout úplně se jim ale nepodařilo. Nejblíže vyrovnání stáli čtyři minuty před koncem při výhodě sedmimetrového hodu, Michalu Juríkovi ale střela nesedla a Maloměřice si již zbylé desítky sekund pohlídaly.

„Rozhodl náš výkon v prvním poločase. Celý zápas jsme ale tahali za kratší konec a osmnáct branek je doslova tristní. Soupeř hrál obranu 2-4, přestože jsme se na ni připravovali, tak skutek utek. Co je nám platný vyšší počet střel, když naše procento využití bylo mizivé,“ mrzela Juríka chabá ofenziva.

Statisticky totiž platilo, že domácím stačilo na dvaadvacet branek pouze čtyřicet střel, zatímco hosté proměnili osmačtyřicet pokusů pouze na osmnáct zásahů. To znamená úspěšnost sedmatřicet a půl procenta.

„Prohráli jsme na všech postech, to byl důvod naší zbytečné porážky. Měla se prosadit křídla a pivoti, jenže křídla dala z dvaceti pokusů jen devět branek a pivoti vyšli naprázdno. Tam byl zakopaný pes. Jasně se ukázalo, že nám chyběly ostré spojky, nedostali jsme soupeře pod tlak,“ povšiml si zkušený lodivod.

Prostějovští házenkáři se dopouštěli většího počtu technických chyb a domácí tak dostali možnost jít hned do deseti trháků, šest z nich proměnili. To hosté se do podobné situace dostali jen dvakrát a jejich efektivita byla padesátiprocentní. Navíc se Prostějovu nedařily sedmičky, kromě Michala Juríka, již dříve neuspěli Kozlovský a Gazdík.

„Asi se na ně budeme muset na tréninku zaměřit. Po přestávce jsme změnili obranu z 1-5 na 0-6 a zápas nebyl rozhodnutý. Škoda sedmičky v šestapadesáté minutě, domácí si totiž hned dvakrát museli vzít oddechový čas. Nemohu klukům odepřít snahu a vůli po vítězství, to ale nestačilo,“ smiřoval se s první bodovou ztrátou v ročníku.

Dalším soupeřem jeho výběru bude v neděli od patnácti hodin Brno „B“, i nadále se ale Jurík bude muset obejít jak bez Valacha, tak bez Kosiny. „Mít je proti Maloměřicím, vyhráli bychom. Kosina si ještě v první půli utkání s Telnicí přivodil po jednom z brejků těžký výron, když nezkoordinoval pohyb, ve druhé půli ale ještě nastoupil. Byl na konzultaci za panem Macháčkem a naštěstí nemá nic s vazy, od pondělí zahajuje rehabilitaci,“ prozradil kouč Sokola II s tím, že elitní střelec bude ještě dva týdny mimo hru.

V duelu s rezervou extraligového Brna jsou jasným favoritem domácí, Jihomoravanům totiž vstup do soutěže vůbec nevyšel a ve všech třech dosavadních duelech vyšli naprázdno.

„Nevím, co od nich očekávat. Radikálně přebudovali mužstvo a hrají vyloženě s dorostenci, aby si zvykali na těžký přechod mezi muže. Pravidelně mají špatný start a bude záležet, v jaké sestavě dorazí, ‚áčko‘ totiž hraje v sobotu,“ očekává Jurík náročné střetnutí. „Nedopustí, aby hráli divizi. Neradi bychom to ale odskákali my, věřím, že předvedeme kvalitnější výkon a i bez klíčových opor vyhrajeme,“ doplnil.

SHC Maloměřice - Sokol II Prostějov 22:18 (13:9)
Rozhodčí: Matuška – Bujnoch. ŽK: 2:2. Vyloučení 3:4. ČK: Kozlovský (P). Sedmičky: 2/2:4/1. Diváků: 42. Pětiminutovky: 3:2, 6:4, 7:5, 9:6, 11:7, 13:9, 14:10, 15:13, 15:14, 16:15, 18:16, 22:18.
Sestava a branky Prostějova:
Hrubý, Zacpal – Kozlovský 3, M. Jurík 3, T. Jurík, Chytil, Jurečka 1, Ordelt 1, Kintr, Procházka 4, Šestořád, Gazdík 6, Jura, Mikulka. Trenér: Alois Jurík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...