Dobré odpoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

hazena ilustracniPrvní ostrý duel nové sezony čeká již o nadcházejícím víkendu házenkáře Prostějova a Kostelce na Hané. Oba regionální týmy připravující se na blížící se druholigový ročník vstupují do Českého poháru a oba v prvním kole nastoupí na palubovce mužstev hrajících nižší soutěž. V sobotu od 16.00 hodin se představí hráči Sokola II Prostějov na půdě Žeravice, přesně o třiadvacet hodin později se utkají kostelečtí házenkáři v Droždíně.

„Jsme druholigoví a oni hrají divizi, papírově jsme tedy favoritem. Loni s Kostelcem jsme u nich hráli, takže je znám. Nebudou mít co ztratit a budou hrát na krev, nerad bych dopadl jako Slavia s Teplicemi... Pokud projdeme dál, zahrajeme si s Bohunicemi a vyplníme víkend kvalitním zápasem,“ přeje si trenér Prostějova Alois Jurík postup, varuje však před možným podceněním.

Podobně se na víkendový duel dívá i kostelecký kouč Zdeněk Čtvrtníček. „Droždín jsem viděl, teď vyhrál přebor, takže je na slušné úrovni. Chytá jim bývalý gólman Olomouce Ošťádal a uvidíme, jak to dopadne. Chceme ale vyhrát,“ burcuje před zápasem.

Regionální dvojice úspěšně zakončila fázi zaměřenou na nabrání fyzičky, nyní nastává čas pro pilování herních variant. „Účast byla hojná, chodili všichni podle svých možností. Pouze s Martinem Grulichem jsme se domluvili na individuální přípravě, bydlí totiž až u Kroměříže a navíc je vojákem z povolání,“ mnul si ruce Čtvrtníček.

Nyní se chce s kosteleckými hráči zaměřit zejména na vylepšení obrany. „Rychlý přechod zvládají, jen zpracování míče jim dělá drobné potíže, kombinace také nebudou problém,“ je přesvědčen.

Funkcionářům se podařilo dořešit příchody bratrů Knéblů z Olomouce i Romana Bakaláře z Litovle, na pozici pivota pak mužstvu i v nové sezoně vypomůže Michal Jurka. „Kádr jinak zůstal prakticky stejný, musíme se ale obejít bez Davida Ševčíka, jenž má utrženou achillovku, a Tolju Vasylieva, jehož trápí koleno,“ zrekapituloval letní změny.

Jeho prostějovský kolega Alois Jurík uvítal plné zapojení Pavla Šestořáda a Michala Juríka, přesto stále nemůže počítat se všemi házenkáři. „Martin Bečička je po reoperaci ramene a není to tak dobré, jak se zdálo, minimálně šest týdnu bude bez zátěže. Lukáš Münster jde na operaci, kdy mu vytáhnou šrouby z kotníku, Jakub Raška je po operaci menisku a teprve se zapojí,“ vyjmenoval aktuální zdravotní trable Alois Jurík.

Kádr „A“-mužstva, který zdědil po Josefu Zedníčkovi, zůstal prakticky stejný, pouze z dorostu přešel Mikulka a kouč počítá i s využíváním nadějného Procházky, přerušení kariéry Tomáše Černíčka zatím pokračuje.

Kostelec i Prostějov se v tomto týdnu střetne s Přerovem, pro Sokol II půjde o druhý vzájemný zápas v krátké době. „Tehdy šlo o zpestření uprostřed hrubé přípravy, aby hráči viděli balon, tento týden se již zaměříme na práci s míčem a očekávám zlepšení. Chceme si vyzkoušet varianty a poznat kluky v určitých činnostech,“ očekává Jurík od soupeře, který již 7. září začíná extraligové boje.

Právě o první zářijové sobotě hostí oba okresní zástupci přípravné turnaje. V Prostějově se představí Jičín „B“, Karviná SCM a Napajedla, v Kostelci ve stejný čas Dukla Praha, Litovel a Bohunice. O týden později se koná druhé kolo domácího poháru, víkend 21. a 22. září pak znamená start nového druholigového ročníku. V něm se Kostelec utká doma s Kuřimí, Prostějov oproti původnímu rozpisu přivítá doma Juliánov. „Mají problém s nafukovací halou a požádali nás o přeložení. Bude se hrát v neděli od šestnácti hodin, v sobotu je totiž hala obsazena,“ vysvětlil termínovou změnu kouč Prostějova Alois Jurík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...