Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Skvělého úspěchu dosáhli nejmladší házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK tím, že ve své věkové kategorii ovládli Házenkářský festival Lovosice 2019! Za výborným počinem na šestém ročníku velké mezinárodní akce se obsáhle ohlédl jejich trenér Patrik Coufal.

„Pro jeden tým našich starších minižáků to byla již druhá účast na tomto druhém největším mládežnickém turnaji v České republice. Jeli jsme obhajovat třetí místo z minulého roku, v naší kategorii bylo přihlášeno čtyřiadvacet družstev a ta organizátoři rozdělili do čtyř skupin. Úvodní dva zápasy na nás čekaly hned v první den, kdy jsme se po velmi brzkém ranním vstávání a několikahodinové cestě vlakem postupně utkali s pro nás doposud neznámými týmy z Liberce a Ústí nad Labem. V obou střetnutích jsme měli nad soupeři výraznou herní převahu, která se promítla i do konečných výsledků 31:5, respektive 47:9.
Druhý den ráno nás překvapilo poměrně vydatným deštěm, což s sebou přineslo jisté obavy, jak to na venkovním hřišti bude vypadat a do jaké míry to ovlivní výkon našeho týmu. Naštěstí se však počasí umoudřilo, a tak jsme mohli nastoupit k dalším třem duelům základní skupiny. Jako první na nás čekal německý Coswig 1920, se kterým si děti poradily opět snadno 36:4. Následně jsme narazili podle dosavadních výsledků na nejtěžšího soupeře Duklu Praha I. Ani tento zápas však nakonec nepřinesl žádné drama, měli jsme navrch 27:12. Poslední souboj ve skupině proti Jičínu II s hladkou výhrou 29:2 nám tak zajistil postup do čtvrtfinále z první pozice bez ztráty bodu.
Všichni jsme si pak uvědomovali, jak důležité utkání nás na úvod play-off čeká, a proto netrpělivě čekali, kdo bude naším soupeřem. Proti domácím Lovosicím jsme věděli, že musíme zvítězit, pokud chceme vůbec pomýšlet na medailové umístění. Což bylo hodně svazující, ale naši hráči předváděli disciplinovaný výkon a soupeře převýšili jak po technické, tak i fyzické a psychické stránce – 28:12.
Semifinálovým protivníkem byl stejně jako minulý rok Jičín I, který ve čtvrtfinále vyřadil Velké Meziříčí. Věděli jsme, že jde o velmi kvalitní celek, ale touha vyhrát a vrátit mu loňskou porážku byla obrovská. Vyrovnaný úvodní poločas skončil 15:13, ovšem druhá půle už probíhala naprosto v režii Kostelce. Jičín fyzicky i mentálně odpadl a míčů v jeho bráně přibývalo až ke konečnému skóre 28:15, jež nám přineslo obrovskou euforii, neboť medaile už byla jistá.
V pravé poledne závěrečného dne jsme poté v lovosickém finále vyzvali soupeře nejtěžšího – Duklu Praha II. Stejně jako my ani ‚červení dukláčci' neokusili do té doby pachuť porážky, a tak se dal předpokládat lítý boj na hřišti i mezi fanoušky, kterých měli Pražané ze svých řad opravdu hodně. Po nervózním začátku, kdy se střelecky nedařilo ani jednomu týmu, však naši postupně získávali převahu a o přestávce vedli 16:10. Druhý poločas jsme už řídili výhradně my a díky jednoznačnému vítězství 36:17 bylo zlato naše! Obrovskou radost ještě znásobilo individuální ocenění pro Martina Schönfelda, kterého pořadatelé vyhlásili nejužitečnějším hráčem turnaje.“ 

Sestava starších minižáků TJ Sokol Kostelec na Hané HK na Házenkářském festivalu Lovosice 2019: Martina Zimmermannová, Martin Schönfeld, Patrik Stuchlík, Martin Stuchlík, Jan Coufal, Ondřej Černý, Jakub Mlčoch, Jakub Kouřil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...