Dobrý podvečer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Bitva jako řemen se rozhořela ve 3. kole 2. ligy mužů ČR 2019/2020 mezi házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK a Tatranu Bohunice. Na rozdíl od špatných úvodních dvou duelů sezóny zahráli domácí tentokrát výborně, favorita měli na lopatě. Diskutabilním výrokem jim však zasloužený triumf znemožnila chvilku před koncem dvojice sudích rozhodující celé střetnutí tendenčně ve prospěch hostů. I proto se zrodila remíza 22:22 (8:9).

Ze začátku kralovaly obrany včetně gólmanů, první branka tak padla až v 6. minutě. Většinu zahajovacího poločasu se odvíjel naprosto vyrovnaný boj, když Hanáky drželi skvěle chytající Navrátil a vepředu M. Grepl s Popelkou. Především ale celý tým hákáčka zodpovědně bránil na povolené hranici tvrdosti, díky tomu se dařilo se silným protivníkem držet krok (3:2, 5:4, 6:6).
Až na přelomu první a druhé půle Jihomoravané dvakrát utekli na rozdíl tří tref (6:9, 9:12) a zdálo se, že se ostrý mač láme v jejich prospěch. Leč kostelečtí borci znovu zapnuli na maximální obrátky, načež s pomocí rozstříleného Podhrázského i na sedmičky chodícího Havlíka otočili na 15:14.
Závěr se pak změnil v obří drama, v němž po vítězství sahaly oba mančafty. Skóre se několikrát překlopilo na tu či onu stranu (18:17, 18:19, 20:19, 20:21), Tatran viditelně tlačili arbitři. Přesto Podhrázský minutu před koncem ze sedmimetrového hodu vyrovnal na 21:21, vzápětí Sokol po super zákroku Navrátila získal míč a v čase 59.53 benjamínek Havlík odvážnou ranou z křídla na bližší tyč zavěsil zdánlivě rozhodující gól!
Bohužel do okamžité rozehrávky hostů skočil M. Grulich, právem dostal přímou červenou kartu. Kromě toho však rozhodčí situaci sporně vyhodnotili tak, že tři vteřiny před vypršením času nařídili vzdor mohutným protestům celého mužstva TJ sedmičku… Tu Lukács využil a zrodila se tudíž nespravedlivá plichta – 22:22.

ÚSTY TRENÉRA
Milan VARHALÍK - TJ Sokol Kostelec na Hané HK:
„Já můžu klukům jedině poděkovat. Odmakali to a odedřeli úplně všichni, od prvního do posledního hráče včetně lavičky. Nastoupili jsme v trochu okleštěné sestavě, ale společně bojovali jako jeden tým, navíc vydrželi až do konce. K výbornému výkonu patří chlapcům gratulace, jen škoda, že jsme získali bod a ne dva. Chyběl kousíček, ale to už bylo taky o něčem jiném. Je totiž rozdíl hrát proti šesti nebo proti osmi. Za důležité považuju, že jsme do třetice v této sezóně nepodlehli a vydřeli remízu, na kterou se teď pokusíme navázat v Kuřimi. I tam chceme bodovat.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...