Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Přibližující se dno tabulky vyburcovalo házenkáře TJ Sokol II Prostějov k velmi potřebnému vítězství. V 18. dějství 2. ligy mužů JM 2018/2019 udolali v nedělním odpoledni na vlastní palubovce hlavně úspěšným finišem Velké Meziříčí 32:30 (19:18) a pojistili si průběžné osmé místo, těsně za sedmou pozicí a dostatečně daleko od sestupových příček.

Domácím vyšel vstup do střetnutí, poměrně brzy vedli i bez rodinného klanu trojice Flajsarů 6:3. Potom však polevili v obraně, inkasovali hromadu gólů. A dost lacino dovolili soupeři otočit na 11:13. Naštěstí i Hanákům se směrem dopředu dařilo, zejména úderný Kosina často skóroval z levé spojky. Jeho střelecká potence udržela tým v zápase, vzepětím před přestávkou se dokonce podařilo jít zpátky do těsného náskoku 18:17.
Mírnou převahu „dvojka“ držela do 35. minuty (21:19), kdy pro změnu zvýšili tempo hosté a po dalším obratu na 21:22 dlouho zůstávali o kousek vepředu. I s pomocí diskutabilních výroků rozhodčích odskočili deset minut před koncem na 24:27, tím pádem to s ofenzivně se trápícím výběrem TJ nevypadalo vůbec valně.
Černíčkovi svěřenci se ale v závěru mohli opřít o tři klíčové zbraně: zlepšenou defenzivu, výborné zákroky gólmana Hrubého a pevnější nervy. Dvanáctibrankového Kosinu v pravou chvíli podpořili úspěšným zakončením též Bokůvka, Čelovský, Hacura, Jurečka i V. Micka. A zrodil se finální zvrat na 31:29 zkušeně pohlídaný v posledních desítkách vteřin kolektivní bojovností.
Statistiky z utkání, ostatní výsledky a průběžnou tabulku 2. ligy najdete na straně 26. V příštím čísle si můžete přečíst interview s trenérem prostějovských mužů Tomášem Černíčkem.

HLAS TRENÉRA
Tomáš ČERNÍČEK - TJ Sokol II Prostějov
„Nebyla to moc pěkná házená, spíš oboustranný boj, ale účel světí prostředky a my máme dva body, které jsme dost potřebovali. Sice nás to stálo hodně nervů, přesto jsme dobrou koncovkou domácí vítězství vyválčili. Už po prvním poločase se dařilo držet těsné vedení, ovšem moc spokojený jsem nebyl kvůli špatné obraně. Klukům jsem proto o přestávce kladl na srdce, že není možné na vlastním hřišti dostat od hratelného soupeře osmnáct branek za třicet minut. Oni si to vzali k srdci, směrem dozadu výrazně přidali. Pro změnu jsme se však zase trápili útočně a tím pádem dlouho prohrávali, v padesáté minutě dokonce o tři góly. Závěr byl pak velice hektický, rozhodčí radši nebudu komentovat. Utkání mohlo dopadnout v podstatě jakkoliv, ale naštěstí vyšly poslední okamžiky lépe nám. Důležitou výhru jsme doslova vydřeli a díky tomu máme před sestupovými místy určitý bodový polštář. Pochvalu zaslouží celý tým, který střelecky táhl Jirka Kosina a dobrými zákroky v bráně držel Jirka Hrubý. Cením si toho, že kolektiv zvládl absenci všech obvyklých středních spojek Toma Flajsara, Filipa Mikulky a případně Kuby Flajsara, improvizovaně to dokázal v útoku uhrát i bez nich.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...