Dobrý večer, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nesmírně vyrovnaný je letos boj o čelo jihomoravské skupiny druhé ligy mužů JM 2018/2019. Házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané - HK jsou po půlce aktuálního ročníku na páté příčce, ale za vedoucími Bohunicemi zaostávají o pouhé tři bodíky. Naopak nižší posty jsou vzdálené mnohem víc (například sedmá Olomouc šest bodů), tudíž výrazný sešup dolů by neměl hrozit. Zatímco útočit výš se toereticky dá naprosto reálně. „Případný boj o prvenství v celé soutěži? Určitě nás hodně láká, ale musíme stát nohama pevně na zemi a jít zápas od zápasu,“ usmívá se při představě atakování konečného triumfu kouč Hanáků Milan Varhalík.

Jeho zájmu kvalitně nachystat kolektiv na jaro odpovídala skladba zimní přípravy. „Začala už druhého ledna. Nejdříve probíhala v domácích podmínkách, přičemž jsme trénovali dvakrát týdně v hale a k tomu chodili jednou týdně cvičit TRX. Za což bych chtěl moc poděkovat celému týmu TRX Arény Prostějov v čele s Pett a také naší trenérce Alči. V termínu devátého až třináctého ledna jsme pak absolvovali soustředění na Slovensku, kousek od Spišské Nové Vsi jsme trénovali třikrát denně společně se starším dorostem Karviné. Vždy dvě jednotky zaměřené na fyzičku a tu třetí večerní věnovanou herním dovednostem. Kemp nám navíc zpestřily tréninkové duely právě proti karvinským mladíkům a rovněž s nedalekou Levočou působící v první slovenské lize,“ prozradil Večerníku Milan Varhalík.
Dostavila se však i jedna větší komplikace. „Bohužel jsme museli během přípravy udělat dvoutýdenní pauzu kvůli zdravotní karanténě v mančaftu vinou spalniček, k tomu se přidaly ještě další nemoci. Přesto jsem s uplynulým přípravným obdobím celkově spokojen, v rámci možností pracovních, školních i zmíněných zdravotních jsme udělali maximum,“ shrnul někdejší vynikající plejer pocházejí ze SR. Po návratu ze soustředění si jeho svěřenci střihli ještě jeden přátelský mač, ve kterém porazili Prostějov 34:23. „Všechny přáteláky splnily svůj účel. Vyzkoušeli jsme si nové varianty obrany i různé útočné varianty, o výsledky vůbec nešlo,“ zmínil lodivod kosteleckých házenkářů.
Sám má poměrně jasno v tom, jakou hru by měli Kostelečtí v odvetné části soutěže předvádět. „Hlavně bych rád, aby se naše házená líbila divákům a kluci z ní měli radost. Chceme vycházet z kompaktní defenzivy a v útoku rozvíjet herní činnosti jednotlivce. Obecný plán je přitom skládat tým podle našich možností z vlastních odchovanců. A neklást přehnaný důraz na výsledky, byť samozřejmě člověk touží vítězit. Důležitější ale z mého pohledu je předvedený výkon i odmakané utkání na sto procent,“ zdůraznil Varhalík.
Hráčský kádr z podzimu prošel částečnou obměnou. „Už během první poloviny sezóny se bohužel vážněji zranil Kuba Schmalz, teď je po operaci kolene a nebude k dispozici až do konce ročníku. Naopak nás s ohledem na své pracovní i rodinné možnosti posílí ostřílení odchovanci Martin Grulich s Markem Greplem, oba pomůžou zkušenostmi i přinesou větší konkurenci na post spojky. Rovněž chceme podle situace a soupeřů zapojit naše starší dorostence hrající jinak druhou ligu dané věkové kategorie za Litovel. Jde o trojici Vojtěch Pospíšil, Filip Havlík, Dušan Knápek. Naopak já s trenérským parťákem Davidem Ševčíkem už hrát nehodláme, spíš se budeme věnovat svým povinnostem na lavičce a touto cestou pomáhat klukům,“ zrekapituloval Milan Varhalík dílčí personální korektury.
Co si tedy kouč TJ Sokol - HK slibuje od druholigového jara? „Byl bych špatný tréner i sportovec, kdybych nechtěl vyhrávat. Ale úplně konkrétní cíl, co se týče umístění v téhle sezóně, jsme si s vedením nedávali. Především chceme stabilizovat mužstvo a jít postupně krok za krokem. Osobně jsem s podzimní části spokojen a mám radost, že se nám daří držet v první půlce tabulky, kde jsou malé bodové rozestupy. Jestli skončíme v horní polovině pořadí i na konci, zároveň se nám podaří stabilizovat mančaft i vštěpit mu různé nové herní prvky, tak budu s letošním ročníkem spokojen,“ uzavřel Varhalík.

Hráčská soupiska TJ Sokol Kostelec na Hané HK

Brankáři:
Jakub Grulich 2001
Jan Mayer 1993
Pavel Navrátil 1986
Křídla:
Filip Dořičák 1996
Filip Havlík 2001
Tomáš Hochvald 1999
Aleš Kiš 1988
Dušan Knápek 2001
Adam Kolář 2000
Martin Popelka 1998
Jindřich Prášil 1996
Václav Prášil 1994
Pavel Přikryl 1993
Spojky:
Marek Dostál 1996
Marek Grepl 1989
Martin Grulich 1983
Michal Nevrla 2000
Rostislav Podhrázský 1998
Jan Smékal 1994
Lukáš Varhalík 1999
Pivoti:
David Kopečný 1994
David Palička 1994
Vojtěch Pospíšil 2001
Lukáš Říčař 1990

Změny v kádru:
Příchody: Marek Grepl, Martin Grulich (oba návrat k aktivní kariéře), Filip Havlík, Dušan Knápek, Vojtěch Pospíšil (všichni hostování z dorostu Litovle).
Odchody: Jakub Schmalz (dlouhodobé zranění), Petr Kocourek, David Ševčík, Milan Varhalík (všichni definitivní ukončení kariéry).

Realizační tým:
Hlavní trenér: Milan Varhalík
Asistent trenéra: David Ševčík
Vedoucí mužstva: Tomáš Varha
Starosta Sokola: Lukáš Chalupecký

Hráčské statistiky házenkářů Kostelce ve 2. lize – podzimní část 2018
Jméno hráče Zápasy Góly Vyloučení ŽK ČK
BRANKÁŘI
Jan Mayer 10 0 0 0 0
Pavel Navrátil 8 0 0 0 0
Jakub Grulich 4 0 0 0 0
Tomáš Varha 1 0 0 0 0
KŘÍDLA
Martin Popelka 10 33/5 2 2 1
Jindřich Prášil 9 15 4 3 0
Václav Prášil 9 4 1 1 0
Aleš Kiš 10 2 1 0 0
Adam Kolář 4 1 1 0 0
Tomáš Hochvald 6 0 0 0 0
SPOJKY
Jan Smékal 11 75 8 3 0
Lukáš Varhalík 9 57 2 3 1
Marek Dostál 8 33 0 0 0
Rostislav Podhrázský 11 22/1 7 4 1
Michal Nevrla 10 19 1 0 0
Jakub Schmalz 2 11 0 0 0
Milan Varhalík 2 2 0 0 0
PIVOTI
David Palička 10 23/1 9 2 1
Lukáš Říčař 9 13/9 6 6 0
David Ševčík 2 2 1 1 0
David Kopečný 5 1 0 0 0

Servis ke startu jarní části 2. ligy mužů najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 11. února

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...