Dobrý podvečer, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Celkem pětatřicet družstev dvou věkových kategorií ze tří evropských zemí se o minulém víkendu sjelo do Kostelce na Hané, aby v tamní městské sportovní hale absolvovalo druhý ročník velkého mezinárodního turnaje v miniházené Hanácké pohár 2019. A dvoudenní boje přinesly tu nejvyšší možnou kvalitu v podání nejmenších mládežníků vyznávajících tradiční týmově-halový sport.


„Loni jsme tradici zahájili akcí pro jednu věkovou kategorii, letos nás napadlo přidat ještě druhou. Hráli tak MINI starší, což jsou ročníky narození 2008 + 2009, a MINI mladší od ročníku 2010 dál. Dorazilo dvacet plus patnáct týmů z České republiky, Slovenska a Chorvatska, dohromady jsme tady měli okolo tři sta padesáti dětí. K tomu samozřejmě trenéry, doprovod a fanoušky z řad rodinných příslušníků, takže v hale panoval strašný mumraj,“ prozradil s úsměvem hlavní organizátor Patrik Coufal.
Ohromné kvantum účastníků vlastně pojala celá kostelecká základní škola, jejíž je sportoviště součástí. „Většina aktérů byla ubytovaná přímo ve škole, kde se i stravovala. A díky vyhlášenému umění paní kuchařky si jídlo všichni moc pochvalovali. Však to znáte: kdo se dobře nají, hned má lepší náladu a může odvádět výborné sportovní výkony,“ navázal pozitivně naladěný Coufal.
Z vydařenosti klání byl nadšený. „Sice šlo o velice náročný zápasový maraton, kdy se v sobotu hrálo od osmi hodin ráno do půl osmé večer a v neděli zase od osmi až do dvou odpoledne. Ale stálo to rozhodně za to, neboť řada přítomných se i nezávisle na sobě shodla, že svou úrovní Hanácké pohár 2019 předčil veškeré jiné turnaje miníků, které dosud zažili. Navíc mám spoustu zpětných ohlasů včetně poděkování i za pořadatelské zvládnutí akce, tudíž se náročné přípravy a pak dřina během samého konání určitě vyplatily,“ zdůraznil Coufal.
Na organizaci se podílelo přibližně pětadvacet lidí, vesměs dobrovolníků převážně z řad členů domácího oddílu TJ Sokol Kostelec na Hané HK a rodičů hrajících dětí. „Potřebovali jsme několik zapisovatelů jednotlivých utkání, koordinátora všeho dění v hale, někoho do občerstvení, vzhledem k vysokému počtu zúčastněných kolektivů bylo potřeba nově zavést i akreditaci. Všem, kteří se na pořádání turnaje jakkoliv podíleli, chci každopádně moc poděkovat, protože bez nich by Hanácké pohár 2019 nemohl mít takový úspěch. Což platí také pro kvalitní rozhodčí, jež to zvládli rovněž na jedničku,“ ocenil Coufal.
A jak to vlastně dopadlo? V kategorii MINI starší obhájilo triumf z loňska Nové Veselí před druhými Malackami, třetím Záhřebem a čtvrtým Kostelcem. „Naše děcka nepopulární bramborové medaile oplakala, ale z mého pohledu trenéra je i takové umístění v dané super konkurenci skvělé a odpovídající tomu, na co tým měl. Vždyť jsme za sebou nechali například Duklu Praha, Zubří, Náchod, Telnici nebo Velké Meziříčí, což jsou mládežnické házenkářské bašty ČR. Herní úroveň prostě byla skutečně top,“ zopakoval Coufal klíčový faktor.
Kategorii MINI mladší ovládla Telnice, stříbro získaly Malacky a bronz vybojoval Náchod, zatímco domácí výběr zde skončil devátý. Vedle závěrečných duelů play-off i slavnostního vyhlášení výsledků s předáváním přehršle hodnotných cen se pak zlatým hřebem celého podniku stala už v sobotním večeru exhibice All Star Game. „Po každém střetnutí turnaje sudí vybrali dva nejlepší hráče, ze kterých jsme následně sestavili dva All Star Teamy starších i mladších, jež si to rozdaly proti sobě. Nevěděli jsme úplně, co tohle přinese a jak budou na hřišti spolupracovat děti, které se vůbec neznají. Nakonec to však dopadlo nad očekávání výborně, dá se říct až báječně. Hlavně u starších měla exhibice neskutečnou kvalitu, já osobně jsem u miníků tak parádní házenou ještě nikdy neviděl, perfektní zážitek ještě umocnily živý komentář Davida Ševčíka i doprovodná hudba pana Petříka, známého DJ. Prostě super show,“ popisoval Patrik Coufal s viditelným pohnutím.
Proto není divu, že již teď se těší na třetí ročník. „Letos to byla pořádná jízda, tím pádem za rok při Hanáckém poháru 2020 na shledanou!“
Poděkování partnerům: Olomoucký kraj, Město Kostelec na Hané, SEMO a.s., APEX medical centrum s.r.o., Vacula s.r.o., Polykemi s.r.o., MB TOOL s.r.o., SPEDITION FEICO s.r.o.


VÝSLEDKY – HÁZENÁ
HANÁCKÉ POHÁR 2019 (KOSTELEC NA HANÉ)

MINI STARŠÍ
Konečné pořadí: 1. TJ Sokol Nové Veselí, 2. Strojár Malacky, 3. RŠ Vučici Záhřeb 2008, 4. TJ Sokol Kostelec na Hané HK modří, 5. HC TJ Náchod, 6. TJ Sokol Telnice, 7. TJ Sokol Velké Meziříčí, 8. RŠ Vučici Záhřeb 2009, 9. Lions Hostivice, 10. Dukla Praha žluťásci, 11. Dukla Praha červeňásci, 12. Tatran Litovel, 13. HC Zubří A, 14. HC Zubří B, 15. TJ Junior Zlín, 16. Sokol Sokolnice, 17. TJ Sokol II Prostějov, 18. TJ Sokol Kostelec na Hané HK oranžoví, 19. TJ Sokol Žďár nad Sázavou, 20. Rohožník/Malacky.
Nejlepší hráč: Toma Pikelja (RŠ Vučici Záhřeb 2008). Nejlepší brankář: Martin Stuchlík (TJ Sokol Kostelec na Hané HK modří).
Exhibice All Stars Teams: Bílí – Modří 26:20. Složení výběrů – bílí: Jan Coufal (TJ Sokol Kostelec na Hané HK modří), Daniel Švejdar (HC TJ Náchod), Jakub Ivaškovič (Lions Hostivice), Toma Pikelja (RŠ Vučici Záhřeb 2008), Viktor Novak (RŠ Vučici Záhřeb 2009), modří: Tomáš Hloušek (TJ Sokol II Prostějov), Patrik Čepák (Dukla Praha červeňásci), Radek Masařík (HC Zubří A), Jaroslav Kadlec (TJ Sokol Nové Veselí), Michal David (Dukla Praha žluťásci).

MINI MLADŠÍ
Konečné pořadí: 1. TJ Sokol Telnice, 2. Strojár Malacky, 3. HC TJ Náchod, 4. Rohožník/Malacky, 5. TJ JM Chodov, 6. Dukla Praha červeňásci, 7. TJ Sokol Nové Veselí, 8. Sokol Sokolnice, 9. TJ Sokol Kostelec na Hané HK, 10. TJ Sokol Velké Meziříčí, 11. HC Zubří A, 12. TJ Junior Zlín, 13. TJ Sokol II Prostějov, 14. Dukla Praha žluťásci, 15. HC Zubří B.
Nejlepší hráč: Adela Cormanová (Rohožník/Malacky). Nejlepší brankář: David Khoi (HC TJ Náchod).
Exhibice All Stars Teams: Bílí – Modří 17:17. Složení výběrů – bílí: Nikolaj Stachovič (Strojár Malacky), Dominik Zeman (HC Zubří A), Tomáš Frňka (HC Zubří A), Adela Cormanová (Rohožník/Malacky), Jakub Kouřil (TJ Sokol Kostelec na Hané HK), modří: Denisa Kravčová (TJ Sokol Velké Meziříčí), Tomáš Brožek (TJ JM Chodov), Josef Smahel (TJ JM Chodov), Šimon Jurík (TJ Sokol II Prostějov), Lukáš Mrkvica (Sokol Sokolnice).






  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...