Příjemnou noc, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V pátek 7. září se sjela házenkářská mládež z celé České republiky, ale také ze Slovenska a Německa, aby absolvovala třídenní druhý největší turnaj mládeže v zemi (po celosvětovém Prague Handball Cupu) - Házenkářský festival Lovosice. Akce patřila kategoriím minižáků (ročníky narození 2008 + 2009), mladších žáků (2006 + 2007) a starších žáků (2004 + 2005). Počet zúčastněných družstev se vyhoupl na 61.

O průběhu celého klání Večerníku podrobně referoval trenér minižáků TJ Sokol Kostelec na Hané HK Patrik Coufal. „My jsme se téměř dva měsíce rozhodovali, zda se přihlásíme či ne. S tímto turnajem jsme dosud neměli žádné zkušenosti a já osobně ani se starší kategorií minižáků. Ještě před prázdninami jsem trénoval mladší kategorii minižáků, která v květnu triumfovala na mezinárodním turnaji Playminihandball ve slovenské Stupavě. A tito hráči se z většiny přesunuli po prázdninách právě do vyšší věkové kategorie. Nakonec rozhodnutí přihlásit se padlo v poslední možný den s vědomím, že nás posílí starší minižáci ročníku 2008,“ popisoval Coufal.
„Z nejrůznějších důvodů jsme nakonec odjížděli s hodně mladou sestavou tak nějak na zkušenou, s cílem učit se, poznávat konkurenci a prověřovat, na co se dál zaměřit. Do základní skupiny jsme dostali hned samé megakluby: Duklu Praha 2, HK Lovosice 1 i HBC Jičín 2, k tomu ještě nevyzpytatelný TJ JM Chodov. Hned na páteční úvod jsme ale senzačně porazili HK Lovosice 1 27:14, na vyhranou Duklu Praha 2 (budoucího vítěze turnaje) to už nestačilo 22:32. V sobotu nás na úvod čekal obávaný Chodov, leč obavy se naštěstí brzy rozplynuly a brali jsme vítězství 26:15. K poslednímu utkání ve skupině nás pak vyzval Jičín 2 a my jednoznačně uspěli 31:11. Radost byla obrovská, protože ze všech čtyř skupin postupovaly do čtvrtfinále vždy pouze dva nejlepší týmy. Kostelec tedy pronikl mezi nejlepších osm, což byl i můj docela odvážný cíl vzhledem k tomu, že jsme v podstatě nastoupili jen s loňskými minižáky mladšími,“ pokračoval kouč talentů HK.
„Jako druzí ze skupiny jsme šli do konfrontace s vítězem jiné grupy, což nebyl nikdo jiný než Dukla Praha 1. Obrovským nasazením a za vydatného povzbuzování našeho šestého hráče na hřišti neboli starších žáků Centra Haná jsme dokázali soupeře fantasticky porazit 21:19, přestože ještě v prvním poločase dostal náš klíčový člen sestavy Černý červenou kartu, takže jsme hráli většinu zápasu bez něho. V nedělním semifinále jsme narazili na výborný HBC Jičín 1 (loňský vítěz) a na ten už jsme nestačili 16:22. O třetí místo jsme si pak zahráli se špičkovým celkem TJ Lokomotiva Louny, jenž v druhém semifinále podlehl Dukle Praha 2 až na sedmičky. Náš naprosto vyhecovaný a namotivovaný tým však na soupeře vletěl jako tajfun a deklasoval jej 30:17. A tak se stalo, že maličký klub z Hané a tým, který jel původně jen sbírat zkušenosti, se na stupních vítězů ocitl ve společnosti těch největších klubů z ČR v konečném pořadí: 1 Dukla Praha 2 (zlato), 2. HBC Jičín 1 (stříbro), 3. TJ SOKOL Kostelec na Hané HK (bronz),“ dokončil šťastný Patrik Coufal, jak se zrodil velikánský úspěch jeho svěřenců.
Sestava TJ SOKOL Kostelec na Hané HK: J. Coufal, O. Černý, M. Schönfeld, M. Stuchlík, P. Stuchlík, R. Řezníček, M. Zimmermannová. Trenér: P. Coufal.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...