Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na hřiště asi nejvíce favorizovaného celku jihomoravské skupiny 2. ligy mužů zajížděli házenkáři TJ Sokol II Prostějov ve 3. kole soutěže. Venku proti HK Ivančice těžko mohli pomýšlet na bodový zisk, který skutečně nevybojovali, ale přesto se domů vraceli se zdviženými hlavami. Papírově silnější sok je totiž zdolal pouze 31:24 (14:11).

„Soupeř byl od začátku lepší a potvrdil svou sílu možná největšího favorita. Až do patnácté minuty jsme se dost složitě prosazovali v útoku a dali jen dva nebo tři góly, čímž domácí utekli do většího náskoku. Potom přišlo naše zlepšení, druhou čtvrthodinu jsme zvládli mnohem kvalitněji. A tříbranková ztráta o přestávce vypadala slibně,“ popisoval vývoj střetnutí trenér „dvojky“ Tomáš Černíček.
„Po změně stran jsme ještě zachytili úvod druhého poločasu, několik minut udržovali stejný rozdíl ve skóre. Pak se ale projevila silná ivančická lavička, jejich široký kádr. Postupně nám utíkali, až to bylo o jedenáct gólů, hrozil menší debakl. Jenže kluci nic nezabalili a v závěru zabojovali, díky čemuž se povedlo výsledek zkorigovat. A podlehnout na horké půdě Ivančic o sedm rozhodně není žádná ostuda,“ zdůraznil Černíček chválící Jana Čelovského za osm nastřílených tref a solidní obranu v čele s Michalem Jurou.
Navzdory porážce v něm převládaly pozitivní dojmy. „Chlapci makali, hráli docela dobře. V tabulce zatím máme ze tří zápasů jediný bodík, což nevypadá valně, ale výhled do dalšího průběhu sezóny není podle mého mínění vůbec špatný. Když budeme na trénincích společně pracovat, tak by další body měly brzy přijít, ideálně hned v sobotu na vlastní palubovce s Juliánovem. Potřebujeme zabrat a uklidnit se prvním vítězstvím,“ řekl prostějovský kouč s odkazem na nadcházející duel doma v hale RG a ZŠ města PV ve Studentské ulici. Hraje se 13. října od 16:00 hodin.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...