Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Nemilosrdně a rozdílem dvou tříd přejeli házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK svého vstupního protivníka ve 2. lize mužů ČR 2018/2019. Nový ročník skupiny Jižní Morava je k premiéře poslal na hřiště TJ Dolní Cerekev, tedy papírově slabšího celku. A Hanáci se s ním vůbec nepárali, jako zdatný parní válec ho rozdrtili 33:21!

„Začátek byl poměrně vyrovnaný, ale ne dlouho. Brzy jsme šli do vedení a to neustále zvyšovali, už do přestávky se nám podařilo utéct o osm gólů. Po změně stran jsme lepší pasáže střídali s horšími, ovšem průběh měli pořád jasně pod kontrolou. Konečný výsledek odpovídá dění v zápase,“ konstatoval nový hlavní kormidelník HK Milan Varhalík.
Díky povedenému startu do sezóny mohl sčítat pozitiva. „Výborně zachytali gólmani, velice dobře fungovala obrana 0-6 s agresivním přistupováním k protihráčům. Skvělým ofenzivním vstupem pomohl Lukáš Varhalík, k němuž se postupně přidali další kluci a vznikl z toho kvalitní týmový výkon,“ lebedil si Varhalík starší.
Suverénní triumf však současně nechtěl přeceňovat. „Chlapci rychle překonali počáteční nervozitu a celé utkání perfektně makali, díky čemuž si minimálně deset minut zahráli úplně všichni. Mohli jsme účinně střídat a bez obav o vítězství si vyzkoušet některé herní věci, neboť si jednotliví členové družstva navzájem pomáhali. Prostě jsme využili toho, že Dolní Cerekev patří spíš ke slabším účastníkům soutěže,“ odtušil kostelecký trenér.
Dost nízký věkový průměr jeho ekipy v sobotu neznamenal žádný zásadní problém. „Já bych řekl, že máme sice mladší, ale zajímavě vyvážený mančaft. Tvoří jej někteří ostřílenější borci a samozřejmě řada méně zkušených, kteří po konci starších tahounů teď dostávají větší prostor a využívají ho. Jen tak dál, důležité je stále pracovat na svém zlepšování a jít naplno zápas od zápasu,“ nabádal Milan Varhalík k pokračování poctivé dřiny z povedené přípravy, která se házenkářům Sokola zatím vyplácí.

Dolní Cerekev - Kostelec n/H 21:33 (10:18)

Rozhodčí: Bauer a Levíček. Vyloučení: 2:6. ČK: 56. L. Varhalík, 58. Podhrázský (po třetím vyloučení). Sedmičky: 7/5:0. Diváci: 68.
Nejvíce branek Dolní Cerekve: Houček 7/3, Nedbal a Nagy 3, Protasenja 3/2.
Sestava a branky Kostelce: Mayer, Grulich – Kiš, J. Prášil, V. Prášil 1, Popelka 2, Smékal 6, Dostál 5, Podhrázský 2, L. Varhalík 9, Hochvald, Schmalz 4, Kolář, Palička 4. Trenér: Milan Varhalík..

Další výsledky 1. kola: Ivančice - Olomouc 1966 38:28, Kuřim - Telnice 32:27, Juliánov - V. Meziříčí 26:28, Brno B - Bohunice 33:34.
Kam příště:
2. kolo, sobota 29. září 2018, 17.00: Prostějov - Kuřim (16:00), V. Meziříčí - Brno B, TJ D.Cerekev - Maloměřice B, Olomouc 1966 - Juliánov (18:00), Kostelec n.H. - Bohunice (30.9., 12:30), Telnice - Ivančice (30.9., 17:00).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...