Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

16 kostelec kurim 07FOTOGALERIE Teprve čtvrtý jarní bod získali v neděli odpoledne házenkáři Kostelce na Hané. Proti druhé Kuřimi se jim podařilo dotáhnout až šestigólovou ztrátu a dokonce se i dostat do vedení, jednobrankový náskok však neudrželi a ještě na počátku poslední minuty byli o dva góly zpět. Skvělým závěrem však vybojovali alespoň jeden bod, o čemž rozhodla šťastná trefa Michala Jurku.

Na dlouhou dobu naposledy se domácí dostali do vedení hned ve druhé minutě, kdy je Martin Grulich poslal do vedení 1:0. Hosté ale odpověděli hned třemi zásahy a náskok si přes vyrovnání na 8:8 udržovali až do pauzy.

Start do druhého poločasu Kostelci vůbec nevyšel, inkasoval čtyřikrát v řadě a na přelomu první a druhé dvacetiminutovky to bylo dvakrát o šest – 10:16 a 11:17.

Třemi proměněnými sedmičkami Martina Grulicha a Godálovými jeslemi z levé strany domácí stáhli na 15:17 a dvou- až tříbrankové vedení hostí trvalo až padesáté minuty.

Grepl, Ševčík, Varhalík a Godál společně s podporou gólmanů následně obrátili z 20:22 na 23:22 a hosté si museli vzít oddechový čas. Dokázali srovnat, ale Marek Grepl tečovanou střelou opět vrátil Kostelci vedení. Hosté ale měli dostatečnou odpověď – tři branky do konce devětapadesáté minuty a závěr utkání měli se svých rukách.

V rozhodujícím momentu ale přišla chvíle Michala Jurky – nejprve snížil a ještě získal přesilovku, po uplynutí času si pak vzal míč na závěrečnou střelu z devíti metrů. Hosté se snažili jeho pokus zablokovat, ale zasáhli tak nešťastně, že míč pouze ztečovali do vlastní brány a mimo dosah gólmana, který reagoval na původní trajektorii.

„V takové sestavě, v jaké Kuřim přijela, jsme tu měli v pohodě vyhrát o pět šest branek. Utkání jsme nezvládli hlavně v prvním poločase, kdy jsme se nedokázali vypořádat s jejich obranou a hlavně na postu spojek jsme byli naprosto bezradní,“ mrzelo domácího kouče Aloise Juríka.

Kritizoval zejména snahu i individuální řešení situací a statičnost. „Bylo to bez nápadu a velice špatné. Nemohu upřít bojovnost a vůli, ale to prostě nestačí. První poločas navíc ještě vytvoříme devět technických chyb, to je šílené množství,“ posteskl si.

Dělba bodů je podle něj sice spravedlivá, ale cílem bylo jednoznačně získat dva body. „Na to, jak jsme zkušený celek a že jsme se dostali do vedení a psychické pohody, tak jsme to nezvládli. Uspěchali jsme některou střelbu, soupeř hrál trpělivě. Pro mě je to ztracený bod,“ poznamenal.

Ocenil výkon prakticky všech hráčů, nejvíce ho ale potěšili Martin Grulich společně s navrátilcem Davidem Ševčíkem. Nyní jedou Kostelečtí za Sokolnicemi, začátek utkání je v neděli od čtyř odpoledne.

TJ Sokol Kostelec na Hané-HK – SK Kuřim 26:26 (8:10)

Rozhodčí: Smékal – Steiger.
ŽK: 1:3.
Vyloučení: 3:6.
Sedmičky: 6/4:1:1.
Diváků: 103.
Pětiminutovky: 1:3, 1:3, 3:5, 4:6, 6:8, 8:10, 8:12, 10:16, 13:17, 18:20, 23:23, 26:26.
Sestava a branky Kostelce: Varha, P. Navrátil – Smékal 1, Godál 6, Grulich 9, Jurka 2, Rikan 1, Ševčík 3, Vymětal, M. Grepl 2, J. Grepl, Hochvald, Varhalík 2, Říčař. Trenér: Alois Jurík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...